Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Συνέντευξη Ιερώνυμου στην ΕΡΤ: Κήρυγμα μίσους και φυλετικο-θρησκευτικής καθαρότητας και απειλές κατά του κοσμικού κράτους


Άναυδος ο έλληνας πολίτης από την συνέντευξη Ιερώνυμου στην ΕΡΤ!
Το προσεχτικά δημιουργημένο προφίλ του δήθεν προοδευτικού και ανοιχτού αρχιεπισκόπου, κατέρρευσε εν μια νυκτί - αρκούσαν κάποιες δειλές ενέργειες του υπουργείου Παιδείας να ελέγξει τον προσηλυτισμό στα σχολεία από τους ιεραπόστολους της "επικρατούσας" θρησκείας και η δημόσια αμφισβήτηση που γιγαντώνεται - από "πιστούς" και "απίστους" - του δικαιώματος μισθοδοσίας από το Δημόσιο των υπαλλήλων της εκκλησίας κληρικών και λαϊκών ενώ αυτή αποτελεί νομικό πρόσωπο δλδ ιδιωτική εταιρεία με δική της περιουσία και δικά της έσοδα, και ήρθε εσπευσμένα η απάντηση:
Συνέντευξη στην ΕΡΤ (ποιος την ζήτησε άραγε) με κήρυγμα μίσους και φυλετικο-θρησκευτικής καθαρότητας απέναντι στους πρόσφυγες από τον υποτίθεται μετριοπαθή Ιερώνυμο στην γραμμή Άνθιμου, Σεραφείμ και Αμβρόσιου. Όσο για την εκκλησιαστική περιουσία, την παράλογη μισθοδοσία από το δημόσιο των υπαλλήλων της και τον καθυστερημένο ενάμισι αιώνα χωρισμό εκκλησίας-κράτους, σκέτο δηλητήριο οι δηλώσεις του ορθόδοξου αρχιεπισκόπου - και κατά του κοσμικού κράτους διαχρονικά αλλά και της σημερινής κυβέρνησης της αριστεράς.

Βαδίζει προφανώς και αυτός στον δρόμο του Χριστόδουλου ή για να το πούμε αλλιώς, όλοι οι κρατικοδίαιτοι παπάδες γίνονται τζιχαντιστές όταν είναι για την εξουσία και τα ...κοσμικά συμφέροντά τους, δλδ για τα λεφτά!

Καβάλησαν και παρασιτούν από την ίδρυσή του το ελληνικό κράτος και δεν ξεκαβαλικεύουν με τίποτα!

Ισχυρίζονται μέσω του επικεφαλής τους, ότι το κράτος τους χρωστά, ότι η μισή Ελλάδα είναι νόμιμα δική τους, ότι η μισθοδοσία των υπαλλήλων του δόγματός τους είναι αποτέλεσμα ανταλλαγής λόγω της ...παραχώρησης στο κράτος μέρους των (κλεμμένων από τους υπόδουλους έλληνες) γαιών που με την πτώση της τουρκοκρατίας βρέθηκαν στα χέρια τους και αντί να επιστρέψουν στους ιδιοκτήτες τους που τους τις είχαν εμπιστευθεί για προστασία τις παρακράτησαν εμφανίζοντας "χρυσόβουλα" και άλλα βυζαντινά παραχωρητήρια...

Ισχυρίζονται ότι το έργο που κάνει σήμερα η εκκλησία ως διαμεσολαβητής των δωρεών των πολιτών δεν θα είναι δυνατόν αν χωριστεί από το κράτος... δλδ η κλασσική λειτουργία ΜΚΟ που ασκούν εκκλησιατικές οργανώσεις σαν την "Αλληλεγγύη", δεν θα είναι δυνατή αν τα μέλη της εκκλησίας παύσουν να είναι δημόσιοι υπάλληλοι!

Ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα θα παύσει να είναι "καθαρή", αν μείνουν μερικές χιλιάδες από τους κατατρεγμένους σύριους πρόσφυγες - προφανώς επειδή είναι τύποις μουσουλμάνοι και θα θρησκεύονται πολλοί από αυτούς/ές σε άλλο ..."μαγαζί" - ίσως και επειδή είναι μαυριδεροί και νοθεύουν την καθαρότητα της φυλής. Ούτε ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν τόλμησε να το διατυπώσει έτσι... Ως εκ τούτου, ναι να τους περιθάλψουμε γιατί η εκκλησία μπλα μπλα μπλα ...αλλά να φύγουν και σύντομα! Αυτοί είναι οι όροι του ορθόδοξου αρχιεπισκόπου!

Απειλητικές δηλώσεις για όλα: τα δικαστήρια θα μας δικαιώσουν αλλά θα σας ταλαιπωρούμε δεκαετίες, τον χωρισμό δεν τον θέλουμε αλλά αν τον κάνετε θα μετανιώσετε, περιουσία δεν υπάρχει αλλά δώστε μας πίσω τα οικόπεδα στην Κατεχάκη κλπ κλπ 

Αυτό είναι το πρόσωπο της κρατικοδίαιτης εκκλησίας με την τεράστια παρανόμως κτηθείσα περιουσία με χρυσόβουλα και παρακράτηση τίτλων των υπόδουλων ελλήνων, τις επιδοτήσεις, τα ΕΣΠΑ και την τεράστια φοροδιαφυγή με έξοδα και παραστατικά που δεν ελέγχθηκαν ποτέ, τα τεράστια δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων από τις τράπεζες χωρίς εξασφαλίσεις που αρχίζουν ελέγχονται τώρα, τα χιλιάδες νομικά πρόσωπα για να μην βγάζεις άκρη, τις διαρκείς παρεμβάσεις στον πολιτικό βίο της χώρας με ακροδεξιά ρατσιστικά ομοφοβικά κηρύγματα και δημόσιες απειλές από κατά τα άλλα δημοσίους υπαλλήλους (όποιος/α ΔΥ σε άλλη υπηρεσία τολμήσει να πει τέτοια πράγματα σε πολίτες περνάει ΕΔΕ...) και την ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι στα θρησκευτικά δικαιώματα των "αλλόθρησκων" ιθαγενών και μεταναστών. 

Θα μπορούσε να είναι άλλο το πρόσωπο της ορθόδοξης εκκλησίας; 
Ναι! 
  • Εφόσον έχαναν την δημόσια μισθοδοσία τους (δλδ τα διπλά έσοδα και ως ΔΥ και ως ιδιώτες) και τα προνόμια προσηλυτιστικής  πρόσβασης και παρέμβασης στο κράτος και τα σχολεία. 
  • Αν  γινόντουσαν μια θρησκεία ανάμεσα σε άλλες με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις ειδικά όσον αφορά την απόδοση φόρων και τον έλεγχο τίτλων ιδιοκτησίας με βάση τους τρέχοντες νόμους - δεν είναι πολλά χρόνια τώρα πχ που η βουδιστική κοινότητα της Χαλκιδικής βασανίστηκε και διώχθηκε δικαστικά για να πάρει άδεια να λειτουργεί τον ...ιδιωτικό χώρο της. 
  • Αν βλέπαμε στην κρατική τηλεόραση αναμεταδόσεις από εκδηλώσεις και των άλλων δογμάτων μαζί και των αθέων, ελεύθερα και απροκατάλυπτα, εφόσον αποτελούν εξίσου ανάγκες των πολιτών - των μη ορθόδοξων πολιτών. 
  • Και αν ζούσαν από τις εισφορές των μελών τους και τα έσοδα του ιερού εμπορίου τους και της όσης νόμιμης ακίνητης περιουσίας τους. Ναι τότε "θα τους έπεφτε η μούρη", θα κατάπιναν την αλαζονεία τους και θα μαζευόντουσαν  στα θρησκευτικά τους καθήκοντα - και ίσως θα εξυγιαίνονταν και εσωτερικά ως "εκκλησία". 
Ίσως έχει έρθει η ώρα να γίνουν όλα αυτά. Στο μεταξύ ακούστε και φρίξτε:







1 σχόλιο:

  1. Επίσης ο κ. Ιερώνυμος, μιλώντας με την κ. Έλλη Στάη, το 2011, είπε: "Ο Λυκαβητός είναι μέρος της Εκκλησιαστικής Περιουσίας, αφού είναι προαύλιο του Ιερού Ναού κτλ" Πάμε για νέο Βατοπαίδι! Θέλουν, δηλαδή, και το καμάρι της Αθήνας! Γιατί; Γιατί εκεί πάνω υπάρχει ένα ξωκκλήση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU