Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Ονομαστική ψηφοφορία προωθεί η κυβέρνηση στην Βουλή για Γενικό Ασυμβίβαστο συμμετοχής Πολιτικών και Συγγενών σε Εξωχώριες Εταιρείες μετά τον οχετό παραπληροφόρησης!


Η έμπρακτη κυβερνητική απάντηση στην συντονισμένη παραπληροφόρηση της λάσπης

Κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν:

Σχετικά με την νέα διάταξη περί συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εταιρείες

Διευκρινίζεται για όσους κάνουν ότι δεν κατάλαβαν:

Ο νομικός ορισμός της “offshore” εταιρείας είναι αδύνατος. Γι αυτόν τον λόγο, η προηγούμενη διάταξη, που είχε ψηφιστεί από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ το 2010, ήταν πρακτικά ανεφάρμοστη.

Για τον λόγο αυτόν, η κυβέρνηση προώθησε, με το πολυνομοσχέδιο, νέα διάταξη, που απαγορεύει σε πολιτικά πρόσωπα, να είναι μέτοχοι εταιρειών, που έχουν την έδρα τους σε χώρες μη συνεργάσιμες φορολογικά.

Επειδή η υποκρισία γύρω από το θέμα αυτό περίσσεψε, η κυβέρνηση προχωρά σε νέα διάταξη που απαγορεύει καθολικώς, γενικώς και ανεξαιρέτως την συμμετοχή πολιτικών προσώπων και των συγγενικών τους προσώπων σε μετοχικό κεφάλαιο ή διοίκηση οποιασδήποτε εταιρίας, ανεξαρτήτως χαρακτήρα και φύσης, με έδρα στο εξωτερικό.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε πόσοι, ποιοι και από ποιες παρατάξεις θα σπεύσουν να αποσύρουν τις μετοχές τους από εταιρίες του εξωτερικού ή να αποσύρουν συγγενικά τους πρόσωπα από off-shore επιχειρήσεις.

Θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU