Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Πρόεδρε είδα φως. Να μπω ;



Σύντροφε Πρόεδρε,

Τον τελευταίο καιρό «αλωνίζεις» όλη τη χώρα για την ανασυγκρότηση του χώρου της αριστεράς με ολίγον άρωμα αριστερής σοσιαλδημοκρατίας, ώστε αυτός ο χώρος να γίνει το ανάχωμα στην ακροδεξιά θύελλα. Οι όποιες αντιρρήσεις που πιθανόν να έχουν κάποιοι για το εγχείρημα κάμπτονται από το 32% που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και το οποίο 32% είναι μια προσωπική σου επιτυχία.

΄Ηλθες και στην μικρή μας πόλη στα δυτικά όρια του θεσσαλικού κάμπου.

Το εγχείρημα εδώ ήταν εύκολο, αφού προσπάθησε πολύ γι΄ αυτό, ο 80-χρονος πολιτευτής της περιοχής που έφερε (κατά δήλωσή του) 2000 ψηφοφόρους στη Ν.Δ. και περίμενε να υλοποιηθεί η υπόσχεση του Κούλη!

Πλήθος λοιπόν πολύ για να ακούσει και να συστρατευθεί στη νέα προσπάθεια. Πολλοί από τα παλαιά κόμματα της κεντρο-αριστεράς , του ΠΑΣΟΚ κυρίαρχα. Ουδέν το μεμπτόν. Πολλοί αναζητούν ένα νέο όραμα, μια καινούργια ελπίδα, γιατί εκείνη η «περίεργη» κολλεγιά με τους ΑΝΕΛ, μάλλον δεν μας βγήκε σε καλό. Και αποτύχαμε να δώσουμε τις σωστές απαντήσεις σε πολλά και μικρά καθημερινά που καταδυναστεύουν τον πολίτη.

Αλλά Πρόεδρε ο απλός κόσμος, αυτός που αυτοπροσδιορίζεται αριστερός ή σοσιαλδημοκράτης, αυτός που για πολλούς λόγους του πήραν τα οράματα της αλλαγής κάτι μάγκες της ίντριγκας και της συναλλαγής, βλέπει έκπληκτος τις πρώτες θέσεις να τις έχουν «καπαρώσει» κάποιοι και κάποιες από το παλιό κατεστημένο! 
Και επαναλαμβάνεις τα ίδια λάθη. 
Δεν μπορεί αυτός που βγάζει ωραίες selfies να γίνεται ευρωβουλευτής (επειδή κατά δήλωσή του πέρασε και από την Κουμουνδούρου) αφήνοντας έξω από το ευρωκοινοβούλιο τον Μουζάλα ή τώρα στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης να συνωστίζονται ηθοποιοί και τρακτερο-δήμαρχοι (βγάζουν μια βαρβατίλα λόγω των πολιτικών τους θέσεων και στάσεων πώς να το κάνουμε!) και πιο πίσω να βρίσκονται αυτοί που πράγματι αγωνιούν για τη χώρα και τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι για την νέα διανομή της εξουσίας.
Πρόεδρε, αν στη κεντρική πολιτική σκηνή οι γραμμές είναι ξεκάθαρες, στην επαρχία πέρα από τις θέσεις και τα οράματα υπάρχει και η προσωπική διαδρομή και στάση του καθενός. 
Ρητορικό ερώτημα: Μπορείς να έλθεις σε έντιμο συμβιβασμό ή ρήξη με τη θεσμική εκκλησία, όταν αρκετοί σε τοπικό επίπεδο κολάκευαν ή αλληθώριζαν στις καταπατήσεις και πολεοδομικές παραβάσεις χώρων λατρείας για τις οποίες παραβάσεις ο Συνήγορος του Πολίτη ήταν καταπέλτης; Τότε που βρίσκονταν όλοι αυτοί; ΄Η ξέρεις στον τόπο που επισκέφθηκες εκτός των υπέργηρων πολιτευτών κυκλοφορούσαν και άλλοι με το σύνθημα « Σ… για μια θεσούλα», και αυτοί που έχασαν τη θεσούλα προσπαθούν να την ξαναβρούν στον νέο ΣΥΡΙΖΑ!

Πρόεδρε,
Όσοι θέλουν από τα παλιά καλώς να κοπιάσουν. 
Αλλά αφού θέλουν τόσο πολύ να προσφέρουν και αγωνιούν για τον τόπο, ας δώσουν τη θέση τους στους νέους αγρότες, τους νέους εργάτες, στις νέες γυναίκες, στους νέους και νέες επιστήμονες σε εκείνους που από 18 έως 30 ετών έδωσαν την υπεροχή στο όραμα της αριστεράς στις τελευταίες εκλογές.

Γιατί Πρόεδρε, μην ξεχνάς και τη δική σου πορεία, νεαρός διεκδίκησες τη δημαρχία, τον ΣΥΡΙΖΑ, την πρωθυπουργία μέσα από τα κοινωνικά κινήματα, και τα οράματα μιας κοινωνίας που ασφυκτιούσε. Διπλό λάθος θα ήταν ολέθριο.




με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Βασίλης Παππάς – Πρωτοβουλία καθηγητών Τρικάλων





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU