Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Ατομική και συλλογική ευθύνη επειδή απλά δεν υπάρχει καμία κυβερνητική ευθύνη!



του Γιώργου Παπασπυρόπουλου

Υποστήκαμε την άσκοπη προπαγάνδα ενάντια στη χρήση των μασκών από την κυβέρνηση που -όπως και όλες οι δυτικές κυβερνήσεις- αδυνατεί ακόμη να παραδεχτεί την εγκληματική έλλειψη σχεδιασμού αντιμετώπισης της πανδημίας, και τώρα, θα υποστούμε την προπαγάνδα κατά των μαζικών τεστ και υπέρ του αχρείαστου ανοίγματος σχολείων και εκκλησιών. 
Χτες ήταν Δευτέρα και ο συνωστισμός ήταν υγειονομική βόμβα, σήμερα είναι Τρίτη και είναι θέμα ατομικής ευθύνης...

Δεν τους νοιάζει η κοινωνία και η υγεία του πολίτη, τους νοιάζει η παραμονή στην εξουσία. Και για να παραμείνουν στην εξουσία πρέπει να μας "πουλήσουν" ένα ακόμη success story μιας κανονικότητας που παραβιάζεται μόνο από την έλλειψη ατομικής ευθύνης δλδ από τους ίδιους τους πολίτες. Εξ ου και η φοβερή τους ανάγκη για χειραγώγηση των ΜΜΕ (με τα 20 εκατομμύρια για τους πρόθυμους και τις απειλές για τους απείθαρχους) ώστε να παρουσίαζεται καθημερινά η αποτυχία τους να ανατάξουν το ΕΣΥ ως επιτυχία, η ανοσία αγέλης ως λογική συνέχεια της καραντίνας και η αχρείαστη βιασύνη ακύρωσης των μέτρων ως υπευθυνότητα και ασφαλής επιλογή.

Η ουσία είναι ότι
  • πρώτον η κυβέρνηση θα έπρεπε μπροστά σε μιαν εξελισσόμενη πανδημία -με άγνωστες ακόμη παραμέτρους- να συμπεριφερθεί εθνικά και κοινωνικά με ευθύνη δλδ με θεσμικό συναινετικό τρόπο να συνεργάζεται καθημερινά με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για κάθε σημαντική απόφαση (αφού ούτως ή άλλως, κανείς δεν έχει ψηφιστεί για την διαχείριση έκτακτων συνθηκών πανδημίας)
  • και δεύτερον, να μην επιμείνει να περνά τις δικές της νομοθεσίες αξιοποιώντας την μη δυνατότητα αντίδρασης των άλλων.
Κι όμως η κυβέρνηση κάνει ακριβώς αυτά που δεν έπρεπε να κάνει και ταυτοχρόνως πνίγει την ελεύθερη πληροφόρηση "χρηματίζοντας" τους καναλάρχες για να λογοκρίνουν κάθε άλλη άποψη αλλά και την ίδια την πραγματικότητα.

Συμπέρασμα; 
Όπως οι πολίτες τήρησαν την καραντίνα γνωρίζοντας τις μικρές δυνατότητες ενός ημικατεστραμμένου ΕΣΥ έτσι και τώρα θα επαγρυπνούν γνωρίζοντας ότι τίποτα δεν έγινε σε στρατηγικό επίπεδο προετοιμασίας στις 40 μέρες της καραντίνας που να δικαιολογεί την άρση των μέτρων. 
Και στο εξής θα είναι καχύποπτοι στα φληναφήματα του Τσιόδρα που φάσκει και αντιφάσκει για να δικαιολογεί καθημερινά τις κυβερνητικές επιλογές. 
Ατομική και συλλογική ευθύνη λοιπόν γιατί απλά δεν υπάρχει καμία κυβερνητική ευθύνη!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU