Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Η μάχη των μαχών για τις τηλεοπτικές άδειες


"Και εμένα οι καναλάρχες μου ήταν αγρότες...."   Γιάννης Δερμεντζόγλου, tvxs
Μετά την απογοητευτική εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή μόνο στην υποστήριξη των καναλιών μπορεί να ελπίζει προκειμένου να σώσει τουλάχιστον τα προσχήματα...





Καναλάρχες στα κάγκελα

της Κατερίνας Μπρέγιαννη*

Φωνάζει ο θύτης ότι είναι θύμα, καταγγέλλει ο λογοκριτής τη λογοκρισία και ο προπαγανδιστής τη μαύρη προπαγάνδα. Υπαινίσσονται φασιστικές και σταλινικές συμπεριφορές και ότι βάλλεται βάναυσα η ελευθερία του λόγου. Θύματα τα λαμπρά ονόματα της κατ' ευφημισμόν δημοσιογραφίας. Οι μόνοι που είναι υπεράνω κριτικής σε αυτήν τη χώρα.

Αν τολμήσεις να τους επικρίνεις, είσαι τουλάχιστον φασίστας, σταλινικός και κατά της ελευθερίας του λόγου. Μέχρι και τον Όργουελ επικαλέστηκε ο κ. Μπογδάνος για να μας αποδείξει ότι έστω δύο ατάκες από το 1984, τις έχει αποστηθίσει στη ζωή του...

Τη μήνιν σύσσωμης της έγκριτης τηλεδημοσιογραφίας επέσυρε βίντεο που κατέγραφε την απαράδεκτη προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης την περίοδο του δημοψηφίσματος που η κατακραυγή του κόσμου κατά της χούντας των καναλιών είχε φτάσει ώς το γυαλιστερό lifestyle.

Μια αποκλειστικά δική τους (δημοσιογραφό)σφαιρα, έχουν επινοήσει, όπου μόνο οι επίλεκτοι και οι βραβευμένοι (Τρέμη, Ζαχαρέα) μπορούν να απολαμβάνουν ασυλία σε ότι και αν πουν καταστρατηγώντας επαγγελματικά την έννοια της δεοντολογίας. Μια δημοκρατία ισχυρών και ολίγων βασιλεύει εκεί με μοναδικό στόχο να διασύρει τους «άσχετους» που βρέθηκαν από το πουθενά στην εξουσία, που δικαιωματικά ανήκει στα αφεντικά τους.

Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ έτρεξαν να συμπαρασταθούν στους διωκόμενους δημοσιογράφους. Προεξάρχων στον αγώνα κατά της στοχοποίησης, ο άνθρωπος που θεωρεί «αυθεντικό κίνημα τη Χ.Α.» και παρέδωσε δείγματα γραφής με τη διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών με αποτέλεσμα δύο αυτοκτονίες. Ο οργισμένος κ. Λοβέρδος ξιφουλκεί υπέρ των φιμωμένων καναλαρχών με το αζημίωτο.

Μετά την απογοητευτική εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή μόνο στην υποστήριξη των καναλιών μπορεί να ελπίζει προκειμένου να σώσει τουλάχιστον τα προσχήματα. Ένας επιπλέον λόγος για τη μάχη των μαχών αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες.

«Τα μέσα συμπεριφέρονται στην κυβέρνηση και στον Αλ. Τσίπρα όπως και στους προηγούμενους», απεφάνθη ο κ. Καμπουράκης. «Μας κατηγορούν για συνωμοσία», πρόσθεσε ο κ. Οικονομέας σχολιάζοντας το περιβόητο βίντεο που τόλμησε να παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κομματική του επετειακή συγκέντρωση.

«Επιλέγει η κυβέρνηση να δημιουργήσει σύγκρουση» είπε ο κ. Πιτταράς που με απαράμιλλο δημοσιογραφικό δαιμόνιο μίλησε για τη «διχαστική λογική» της κυβέρνησης που «παλιότερα πήγε σε δημοψήφισμα» και που τώρα δεν ξέρει «που θα οδηγήσει». «Βόμβα με σιγαστήρα» σχολίασε αμέσως ο κ. Μπογδάνος.

Αλ. Παπαχελάς: «Δεν το δίνει το όραμα ο Τσίπρας στον κόσμο». Δ. Οικονόμου. «Να πει την αλήθεια η κυβέρνηση» ίσως το πιο συνηθισμένο σχόλιο του έτερου έγκριτου. Πήραν το αριστερόμετρο οι νεοφιλελέ και μετρούν ολημερίς και ολονυχτίς πόσο πίσω κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ από τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, φανερά αποκαρδιωμένοι για το πού κατάντησε η Αριστερά της χώρας.

Στα πλατό της διαπλοκής και ο κόκκινος Λαφαζάνης. Ο κοινός στόχος ενώνει, αλλά «επαναστάτης» που κάνει τεμενέδες στα μέσα της διαπλοκής είναι παγκόσμια πρωτοτυπία! Και αν αυτός είχε μια δικαιολογία, ο κ. Μιχελογιαννάκης δεν έχει καμία, πέρα από την αλληλεγγύη στον ένδοξο αγώνα λάσπης που διεξάγει ο εκδότης του Πρώτου Ψέματος για την απελευθέρωση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπάρχει φοροδιαφυγή και στον αγροτικό χώρο», τόλμησε να πει ο κ. Αποστόλου στον ΣΚΑΪ, μετά τις επαναλαμβανόμενες ψευτοερωτήσεις των δημοσιογράφων, και όλη την εβδομάδα στις συνδέσεις με τους αγρότες ακούγαμε: «υπουργοί της κυβέρνησης σας βρίζουν, τι έχετε να πείτε;».

Μαύρο σκοτάδι στο λίκνο της Δημοκρατίας κάθε φορά που κάποιοι κύκλοι της εξουσίας (που κυβερνητικοί δεν είναι), νιώθουν ότι απειλούνται από χίμαιρες και φτύνουν στον πολιτισμό κατάμουτρα την ωμή πραγματικότητα του φασισμού τους. Οικογένειες κράτος εν κράτει με τις πλάτες της Αμερικής...


*Η ΑΥΓΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU