Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Ο νεκρός μετανάστης ως εμπόρευμα



του Γιώργου Νικολόπουλου*

Ως τώρα ξέραμε το εμπόριο πατριωτισμού. ΛΑ.Ο.Σ. και Νέα Δημοκρατία να πλειοδοτούν στο πόσο πολύ (πάρα πολύ) αγαπούν την πατρίδα, να φωνάζουν πόσο πιο πολύ αγαπούν την Ελλάδα από όλους τους υπόλοιπους Έλληνες, και από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. του «ξενοκίνητου» Παπανδρέου και από την Αριστερά. Κάπως έτσι η πατρίδα μας έγινε «εμπόρευμα», που οι κακοί Έλληνες θέλουν να την ξεπουλήσουν όσο όσο, και οι «πατριώτες» πρέπει να αντισταθούν.

Ξαφνικά μάθαμε και το εμπόριο ανθρωπισμού. Με στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην πρώτη γραμμή του αγώνα, μία χούφτα «ανεξάρτητοι» συμπολίτες μας να σηκώνουν το λάβαρο του «δίκαιου αγώνα», για την άμεση νομιμοποίηση 300 παράνομων μεταναστών. Να πουλάνε με το κεφάλι ευαισθησία και ανθρωπιά. Και εσύ να πρέπει να αγοράσεις, με το μαχαίρι στο λαιμό. Είναι τάχα μου πιο ευαίσθητοι από τους υπόλοιπους Έλληνες. Δίπλα στα ανθρώπινα κουρέλια, τους μετανάστες απεργούς πείνας, στέκονται εκείνοι με την πραμάτεια τους, τα ιδεολογικά κουρέλια της σύγχρονης ελληνικής Αριστεράς. Να μας κοιτούν. «Αλληλέγγυοι».

«Αλληλέγγυοι» πρέπει να ήταν μάλλον εκείνοι που πλήρωσαν και οργάνωσαν τη μεταφορά του «εμπορεύματος» με καράβι από την Κρήτη προ μηνών στην Αθήνα. Για να το διαφημίσουν. «Αλληλέγγυοι» ήταν εκείνοι που οδήγησαν το «εμπόρευμα» στη Νομική και καταχράστηκαν την έννοια του πανεπιστημιακού ασύλου. Για να το προβάλουν. Και φυσικά «αλληλέγγυοι» είναι οι ευαίσθητοι αυτοί ακτιβιστές που με «ομάδα περιφρούρησης» όπως δηλώνουν περιφρουρούν την απεργία πείνας των μεταναστών της Υπατίας (από πότε ένας απεργός πείνας χρειάζεται περιφρούρηση;).

Αν δεν ήξερα ελληνικά, θα νόμιζα από τα παραπάνω πως αλληλεγγύη σημαίνει κάτι σαν καθοδήγηση. «Το Φόρουμ Μεταναστών μας έχει πει ότι οι απεργοί πείνας μένουν μέσα» δήλωσε στα Νέα προχθές ο Σαίντ, ένας απεργός πείνας που έχει νεύρα γιατί θέλει να κάνει μία βόλτα. Απεργοί πείνας που νοσηλεύονται να ζητούν χυμό ή τροφή από τους νοσηλευτές και οι «αλληλέγγυοι» συνοδοί τους να το απαγορεύουν (σύμφωνα τουλάχιστον με καταγγελία του Άρη Μουσιώνη, διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας). Για το καλό τους. Αν δεν ήξερα ελληνικά, θα νόμιζα πως τα παραπάνω σημαίνουν χειραγώγηση. 

Σύμφωνα με το Ελληνικό Λεξικό Τεγόπουλου-Φυτράκη, αλληλέγγυος, -υα, -υο είναι ο αμοιβαία εγγυόμενος, που έχει κοινή υποχρέωση ή ευθύνη μαζί με άλλον ή άλλους. Συνώνυμα: συνυπεύθυνος, συνυπόλογος (η υπογράμμιση δική μου). Οι περισσότεροι από τους 300 δεν ξέρουν καλά ελληνικά. Δεν θα μπορούσαν να γνωρίζουν τι σημαίνει αλληλέγγυος. Και οι εξαθλιωμένοι αυτοί άνθρωποι είναι και οι μόνοι που δεν φταίνε. Αλλά οι έμποροι της ανθρωπιάς; Οι «αλληλέγγυοι» ακτιβιστές; Αν κάποιος από το εμπόρευμα τους, τους απεργούς πείνας χάσει τη ζωή του αύριο, είναι κι εκείνοι συνυπεύθυνοι; Είναι συνυπόλογοι;

Νομίζω πως ναι. Αλλά θα το μάθουμε όταν είναι ίσως αργά.

ΥΓ. Ακούω γύρω μου να λένε: «κρίμα τους καημένους, αλλά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, για να μην δημιουργηθεί κακό προηγούμενο με 1 εκατομμύριο μετανάστες, δεν με νοιάζει. Ας πεθάνουν». Η τραγωδία φαίνεται πως είναι διπλή γι αυτούς τους ανθρώπους. Τους πουλάνε. Αλλά δεν τους αγοράζουν.



68 σχόλια:

  1. Τον κ. Νικολόπουλο δεν τον γνωρίζω...(ευτυχώς..τέτοια γαϊδουριά είναι δύσκολο κάποιος να την αντέξει εκτός και είναι ΔΗ.ΑΡ.)

    κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν για εμπόριο ανθρωπισμού...και ο κ. διαχειριστής της σελίδας ακολουθώντας αμέσως έναν δεξιό αυτοματισμό που σε άλλα άρθρα ονόμαζε "αριστερό αυτοματισμό" και καταδίκαζε έρχεται και "σηκώνει" το βαρυσήμαντο "άρθρο" του κ. Ν.στο ιστολόγιό του...επομένως συμφωνεί!
    όπως ίσως και το κόμμα του....για εκλογικούς τιποτένιους απλά λόγους

    Για όλα φταίνε οι αλληλέγγυοι λοιπόν...μόλις τελείωσα ένα άρθρο του κ. Πάγκαλου στο Βήμα ...για όλα φταιει ο ΣΥΡΙΖΑ...όλα συγκλίνουν λοιπόν...το ενοχλητικό κομμάτι της αριστεράς είναι ο ΣΥΡΙΖΑ..αυτός οργανώνει τα πάντα...από εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε Παρίσι και Λονδίνο εως καραβιές μεταναστών από τη Κρήτη... αυτός είναι ο στόχος...αβουλα όντα οι μετανάστες οι οποίοι άγονται και φέρονται....τους λένε ποτε θα φάνε,αν θα κάνουν απεργία κλπ...κλπ...Τι κι αν οι γιατροί λένε ότι και σε περίπτωση που θέλουν να φάνε οι απεργοί δεν επιτρέπεται η άμεση λήψη τροφής.....ο κ. Νικολόπουλος φερνει ως επιχείρημα την καταγγελία του Άρη Μουσιώνη, διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας ...την οποία κατάπιε όμως όταν γιατρός του είπε ότι δεν είναι δυνατή η άμεση λήψη τροφής...

    όλα έχουν στόχο τους λοιπόν αλληλέγγυους..ή καλύτερα την αλληλεγύη...το μόνο όπλο που μας μένει για να ξεχωρίζουμε σ΄αυτή τη ζούγκλα...την υποκαθιστά ο κ. Νικολόπουλος με τον κυνισμό (δεν χρεώνει τίποτε μάλιστα στη κυβέρνηση,τον Καμίνη και τους άλλους προθύμους...)
    Ετοιμάζει ο κ. Νικολόπουλος την επόμενη μέρα όταν η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια τους θα είναι υπεύθυνοι για θάνατο απεργού...ξέρουν που θα τον αποδώσουν στους αλληλέγυους....

    Φαντάζομαι οι κ.κ Κουβέλης και λοποί της ΔΗ.ΑΡ. (Δήθεν Αριστεράς)θα εκφράσουν τη λύπη τους....

    Θωμάς Σανιτόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε Θωμά γιατί οι αλληλέγγυοι που νοιάζονται τόσο μα τόσο πολύ για τους μετανάστες δεν συμπαρίστανται κάνοντας και αυτοί απεργία πείνας; Δεν θα ασκούσαν έτσι μεγαλύτερη πίεση; Έτσι για να μη δείξουν ότι είναι μόνο λόγια, αλλά ξέρουν και από πράξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν επιτρέπεται η άμεση λήψη τροφής. Οραία Θωμά.Θα συμφωνής λοιπόν στην σταδιακή, ομαλή με ιατρική φροντίδα λήψη τροφής.
    Ετσι για να κυριολεκτούμε.
    Αλεξανρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Θωμά Σανιτόπουλε

    Θα σας παρακαλούσα να σχολιάσετε με τα ίδια κριτήρια που κάνετε για την ανάρτηση το ακόλουθο αρθρο της Αυγης .Ειδικά το εξης απόσπασμα και τον ορισμό του τι είναι τυχοδιωκτισμός. Νομίζω σας ειναι γνωστή το πολιτικό στιγμα του Θ.Καρτερου.Αναμένω


    ~Υπάρχει και κάτι όμως που αφορά στους μετανάστες και σε κείνους -και είναι πάρα πολλοί- που στέκονται με κάθε τρόπο πλάι τους. Πολλές φορές στην ιστορία αυτού του τόπου αγώνες και φέρετρα πήγαιναν μαζί. Στους δρόμους της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας συχνά έστηνε ενέδρες ο θάνατος. Όμως πάντα οι δυνάμεις που έλεγαν όχι με σκληρούς αγώνες στην «κακή ζωή», έλεγαν ναι στη ζωή. Και ενώ θεωρούσαν ηρωισμό να δίνει κανείς τη ζωή του για κάποιο σκοπό, θεωρούσαν τυχοδιωκτισμό να μην εξαντλούνται όλα τα μέσα για να μη χαθεί ούτε μια ζωή.~

    Θανάση Καρτερού, 05/03/2011, ΑΥΓΗ

    Δεν με τρομάζει ο θάνατος, μόνον η κακή ζωή, δηλώνει ένας από τους μετανάστες της Υπατίας, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Εκφράζοντας έτσι με δραματικό στη λιτότητά του τρόπο την αποφασιστικότητα των περισσότερων, αν όχι όλων, των απεργών πείνας. Πολλοί από τους οποίους βρίσκονται ήδη σε οριακή κατάσταση, ενώ η απόφαση ορισμένων να προχωρήσουν και σε αποχή από το νερό κάνει ακόμα πιο δυσοίωνο το αύριο.

    Ο θάνατος όμως που δεν τρομάζει τους ίδιους θα πρέπει πριν συμβεί να συγκλονίσει εμάς -όλο το κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που βρίσκεται στο πλευρό τους σήμερα και θα βρίσκεται και αύριο. Που καταγγέλλει την κυβερνητική αδιαλλαξία και το παιγνίδι θανάτου του κάθε Ραγκούση στις πλάτες τους και αρνείται να δεχτεί ότι μια δίκαιη διεκδίκηση κι ένας δίκαιος αγώνας είναι δυνατόν να καταλήξουν σε ανθρωπιστική τραγωδία.

    Στις συνθήκες αυτές είναι ανατριχιαστικό το πόκερ των αρμοδίων με ανθρώπινες ζωές. Συντάσσουν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου εμφανίζοντας τους απεργούς περίπου ως αιχμαλώτους, υποδεικνύοντας προκαταβολικά ως ενόχους τους «αλληλέγγυους» -τα εισαγωγικά δικά τους- και νίπτοντας τας χείρας. Λες και δεν είναι αυτοί και μόνον αυτοί υπεύθυνοι να αποτρέψουν το χειρότερο. Και δεν θα είναι αυτοί και μόνον αυτοί υπεύθυνοι για το χειρότερο του χειρότερου που θα ενσκήψει, σε τέτοιες μάλιστα κρίσιμες στιγμές για την κοινωνία και τη χώρα.

    Υπάρχει και κάτι όμως που αφορά στους μετανάστες και σε κείνους -και είναι πάρα πολλοί- που στέκονται με κάθε τρόπο πλάι τους. Πολλές φορές στην ιστορία αυτού του τόπου αγώνες και φέρετρα πήγαιναν μαζί. Στους δρόμους της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας συχνά έστηνε ενέδρες ο θάνατος. Όμως πάντα οι δυνάμεις που έλεγαν όχι με σκληρούς αγώνες στην «κακή ζωή», έλεγαν ναι στη ζωή. Και ενώ θεωρούσαν ηρωισμό να δίνει κανείς τη ζωή του για κάποιο σκοπό, θεωρούσαν τυχοδιωκτισμό να μην εξαντλούνται όλα τα μέσα για να μη χαθεί ούτε μια ζωή.

    Δεν χωράει συζήτηση: Στη σημερινή κατάσταση ζόφου η Ελλάδα που αντιστέκεται θέλει να δει τους μετανάστες να βγαίνουν από την Υπατία με το κεφάλι ψηλά. Ούτε σκυμμένοι, ούτε ξαπλωμένοι σε φέρετρα. Και στο ναρκοπέδιο ανάμεσα στη νίκη και στον θάνατο τα βήματα όλων πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το κείμενο εστιάζοντας μόνο στην συμπεριφορά των «αλληλέγγυων» δεν αναγνωρίζει το έτσι και αλιώς υπαρκτό πρόβλημα των πραγματικών απόκληρων και προλετάριων της χώρας μας.
    Από την άλλη πάλι αυτοί οι απόκληροι οδηγούνται απο λάθς ανθρώπους σε λάθος στόχους. Μία πραγματική τραγωδία που αποτυπώνει τον εκφυλισμό και την παρακμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπάρχει και μια άλλη διάσταση που κάνει ακόμη πιο εγκληματική την ανευθυνότητα των "αλληλέγγυων": οι μετανάστες αυτοί είναι άραβες, αφγανοί κλπ κυρίως μουσουλμάνοι - άνθρωποι που όπως βλέπουμε στις εξεγέρσεις της βόρειας Αφρικής ανέχονται δεκαετίες με εσωστρέφεια την αδικία και όταν ξεσπούν είναι αποφασισμένοι για όλα: αυτοπυρπόληση, αυτοκτονία, θάνατο από πείνα. Γίνονται μάρτυρες σύμφωνα με την συνείδησή τους και την αίσθηση αξιοπρέπειας που έχουν. Αυτούς τους ανθρώπους λοιπόν εκμεταλλεύονται οι ανόητοι και ανεύθυνοι τύποι που τους βλέπουν σαν πολιτικό κεφάλαιο - δεν κατανοούν μέσα στην ανωριμότητά τους ότι εκείνοι το εννοούν - δεν είναι σαν τους ίδιους, δειλοί και υποκριτές ούτε επαγγελματίες της πολιτικής. Άκουγα προχθές στο Κόκκινο το γνωστό δίδυμο των γαϊδάρων να πανηγυρίζουν για το κίνημα των μεταναστών ότι είναι το μόνο που "πάει καλά" : αυτή είναι η εκτίμησή τους για την ζωή των ανθρώπων...
    Το κίνημα αυτό έχει νικήσει - τα ένσημα μειώθηκαν και ανθρωπιστική λύση προτάθηκε και μπορεί να γίνει αποδεκτή. Αυτό έπρεπε να το καταλάβουν οι "αλληλέγγυοι" και να προστατέψουν τις ζωές των μεταναστών, που ίσως τους ακούσουν και διακόψουν την απεργία. Αν και πιστεύω ότι είναι πολύ αργά... το πολιτιστικό τους υπόδειγμα έχει ενεργοποιηθεί με την βοήθεια των ανεύθυνων και τώρα είναι πολύ δύσκολο να απασφαλιστεί - βαδίζουν για την "μαρτυρία".
    Ας αναλογιστούν νηφάλια όσοι ανακατεύτηκαν με λάθος τρόπο τις ευθύνες τους κι ας βοηθήσουν τον Λαφαζάνη κι όσους άλλους τρέχουν να σώσουν ό,τι σώζεται έστω την ύστατη στιγμή. Τα "παιδία παίζει" με τις ζωές τους - ας τους μαζέψουν τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το πολιτιστικό τους υπόδειγμα έχει ενεργοποιηθεί με την βοήθεια των ανεύθυνων και τώρα είναι πολύ δύσκολο να απασφαλιστεί - βαδίζουν για την "μαρτυρία".

    Ας αναλογιστούν νηφάλια όσοι ανακατεύτηκαν με λάθος τρόπο τις ευθύνες τους κι ας βοηθήσουν τον Λαφαζάνη κι όσους άλλους τρέχουν να σώσουν ό,τι σώζεται έστω την ύστατη στιγμή. Τα "παιδία παίζει" με τις ζωές τους - ας τους μαζέψουν τώρα!

    @να απασφαλιστεί

    Αυτοί όλοι κατ εσένα είναι "τυχοδιωχτες"
    Η "πολιτεία" κυβέρνηση,κόμματα,τοπική αυοδιοίκηση(ΚΕΔΚΕ,ΜΕΔΚΕ και ξερά @κατά,συνδικάτα,σύλλογοι,πολίτες τι κάνουν ?
    Οι "λιγοι" κατα την άποψή σου τυχοδιωκτούν,οι πολλοί σαν και σένα παπαρ@@@γούν.


    Ακου ααπσφαλίζω,για ανθρώπους μιλάς ρε παλιοτσογλανε, τζογαδόρε Δημαρίτη,φασίστα, νεοταξίτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ ΔΗΜΑΡΙΤΕΣ
    Γιατί το κουράζεται τόσο πολύ το ζήτημα κατβάστε τις δηλώσεις του φυσικού σας πολιτικου ηγέτη και πάτε να πετάξετε κανένα αετό αύριο
    Δείτε τον κ.Πάγκαλο του μαζί τα"φάγατε" δημαρίτες φασίστες νεοταξίτες.


    http://www.youtube.com/watch?v=C3IDK4Suy50&feature=player_embedded#at=89

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επιστροφή

    Ηλεκτρονική Έκδοση enet.gr, 16:16 Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

    Δημοσκόπηση της Alco
    Χαμηλά ο δικομματισμός, όμως άνω του 50%
    «Σωστά αποδοκιμάζεται ο Πάγκαλος» υποστηρίζει το 79% των πολιτών
    Πτώση εμφανίζει το ποσοστό που συγκεντρώνουν στην πρόθεση ψήφου τα δύο μεγάλα κόμματα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco και παρουσιάζει ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. να συγκεντρώνουν 55%.

    Λίγο παραπάνω από δύο μονάδες διαφοράς δίνει στο ΠΑΣΟΚ έναντι της Ν.Δ. η δημοσκόπηση, την ώρα όμως που τα ποσοστά των δύο κομμάτων εμφανίζονται αθροιστικά να πιάνουν με το ζόρι το 55%.

    Τα ποσοστά αναλυτικά:

    Πρόθεση ψήφου
    ΠΑΣΟΚ 21,9%
    Ν.Δ. 19,6%
    ΚΚΕ 8,3%
    ΛΑΟΣ 5,6%
    ΣΥΡΙΖΑ 2,6%
    ΔΗΜ.ΣΥΜΜΑΧΙΑ 2,4%
    ΔΗΜ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ 2%!!!!!!!
    ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 2,2%
    ΆΛΛΟ 4,1%
    ΛΕΥΚΑ/ΑΚΥΡΑ 7,6%
    ΑΠΟΧΗ 17%
    ΔΞ/ΔΑ 6,7%
    @ "χρήσιμοι" σταθερά στον πάτο!
    Πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων
    ΠΑΣΟΚ 29%
    Ν.Δ. 26%
    ΚΚΕ 11%
    ΛΑΟΣ 7,4%
    ΣΥΡΙΖΑ 3,4%
    ΔΗΜ.ΣΥΜΜΑΧΙΑ 3,2%
    ΔΗΜ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ 2,8%!!!!!
    ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 2,9%
    ΆΛΛΟ 5,4%
    ΔΞ/ΔΑ 8,9
    Αντε να "καψετε" και τον καρνάβαλο "συνέδριο" σας την άλλη βδομάδα να ησυχάσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κι όμως η μαγκιά δεν φτάνει... Και ξέρεις γιατί; Γιατί είσαι ανώνυμος.
    Τζάμπα κόπος δηλαδή :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Leo
    Είναι μια καλή σκέψη αυτή που προτείνεις...μπορεί και να γίνει...αλλά είμαι βέβαιος ότι θα τους κατηγορήσουν για θέατρο ή για ότι άλλο ξεφούρνιζε ο Πάγκαλος...παντιέρα θα το έκαναν τα όμοιά του γλοιώδη ανθρωπάκια....

    Θωμάς Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αλέξανδρος
    Και ποιος είμαι εγώ που θα πει στους μετανάστες τι θα κάνουν.Η δική τους ζωή παίζεται.
    Θωμάς Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. …Πως θα μπορούσα να αποφύγω την απεργία πείνας των 350 (ή 3,5 εκατομμυρίων) οικονομικών μεταναστών της “Υπατίας” και της Ελληνίτσας γενικότερα.

    Αν ήμουνα Κράτος σοβαρό και όχι οπερέτα, με ηθοποιούς απόφοιτους αμερικάνικων, εγγλέζικων και γερμανικών Κολλεγίων θα είχα προβλέψει την κατάρρευση των κοινωνιών των χωρών του 3ου Κόσμου και το τεράστιο κύμα φυγής που θα δημιουργούσαν οι ανθρπιστικοί βομβαρδισμοί της “Διεθνούς Κοινότητας”. Θα έλεγα ότι, η Ελλάδα μπορεί να δεχθεί 500-600.000 μετανάστες των παρακάτω ειδικοτήτων (θα δημοσίευα κατάλογο τις ειδικότητες) και, απ’ εκεί και πέρα θα έλεγα “τέρμα” για 10, 15 ή 20 χρόνια, μέχρι η χώρα να μπορεί να (ξανα)απορροφήσει ακόμα τόσες εκατοντάδες χιλιάδες. Έτσι, ο κάθε ένας που θα εγκατέλειπε τη χώρα του για τον δυτικό “παράδεισο” θα ήξερε τη θέση της Ελλάδας και, ίσως, θα λάβαινε κάποια μέτρα.

    Έστω όμως ότι, η με καλή πρόθεσση πολιτική μας γραφώταν στα παλααιότερα των υποδημάτων των δουλέμπορων που θησαυρίζουν από την παράνομη μετανάστευση. Τι θα έκανα; Πρώτα, ως μέλος της “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο” μετά της Ε.Ε θα έλεγα σην “διεθνή κοινότητα” (αυτούς που δημιουργούν το πρόβλημα in the first place) ότι, ή αποφασίζουν μία κοινή μετανασυετική πολιτική ή τους στέλνω (αεροπορικώς) όσους είναι πέρα και πάνω από τον αριθμό που έχω δηλώσει ότι θα δεχτώ (ως Κράτος και όχι ως τριμπούρδελο μπορντέλο). Με τις πρώτες “καραβιές” Κούρδων, Πακιστανών, Ιρακινών, Αφγανών, Αλβανών κλπ στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης, του Χίθροου και της Κοπενχάγης η “διεθνής κοινότητα” θα πάθαινε ένα ντουβρουτζά και, ίσως, ξυπνούσε από τον snob λήθαργο, που προξενείται από τις παρουσιάσεις των κολεξιόν των Γκαλιάνο και Ντιόρ, για να μην αναφερθώ στις παρουσιάσεις της Ρολς Ροϊς Σίλβερ Σάντοου και Μερτσέντες 600 GLXDGi…

    Εκτός από τα παραπάνω θα φρόντιζα να καταδικάσω σε ισόβια τους κρατικούς υπαλλήλους που χρηματίζονταν/χρηματίζονται από τους δουλεμπόρους προκειμένου να επιτρέψουν την είσοδο του κάθε δυστυχισμένου στη … Γη της Επαγγελίας. Το τι “μερσεντέ” κομπρέσορ και “μπέμπα” έχει ψωνιστεί απ’ αυτά τα κρο μανιόν δεν λέγεται… Έστω όμως ότι, και αυτό το μέτρο αποτύγχανε και, η χώρα “γέμιζε” με 2-3 εκατομμύρια μετανάστες. Αυτό θα σήμαινε ότι, η παρτίδα έχει χαθεί μια και κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τις μετακοινήσεις πληθυσμών λόγω πολέμων, θεομηνιών, λοιμών και καταποντισμών…

    Τι κάνει ένα Κράτος σε αντίθεση με ένα μεταπολιτευτικό fun house; Αποδέχεται τη μοίρα που του επιφύλαξαν οι Ανίκανοι που το κυβέρνησαν και φροντίζει να τους αποροφήσει με όσο λιγότερους κραδασμούς. Πως γίνεται αυτό; Μόνο με την επιβολή των Νόμων! Όποιος θέλει να ζήσει στην Ελλάδα, στη Γαλλία, στο Αφγανιστάν, στη Κίνα, στη Γερμανία, στην Ισπανία, στον Αντάρες, στη Σελήνη, στον Άρη είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί τους Νόμους της χώρας ή του πλανήτη που μένει. Αν δεν τους υπακούει πάει στη χώρα του, στον πλανήτη, στη τρύπα, στον αγύριστο. Φεύγει, μετακομίζει, ψάχνει για άλλη Γη της Επαγγελίας και όχι για νέο Μέγαρο Υπατίας.

    Τα παραπάνω (και άλλα 1000 που δεν γίνεται να αναφέρω) προϋποθέτουν α. Παιδεία β. Οικονομική Πολιτική γ. Προσωπική & Εθνική αξιοπρέπεια δ. αξιοπρεπείς πολιτικούς άνδρες και γυναίκες ε. υπερήφανους συνειδητούς πολίτες.

    Τώρα που τα διαβάζω όμως σκέπτομαι πως, με αυτά που γράφω κινδυνεύω να με καλέσει ο Πρίγκηψ Νικόλαος να κάνουμε μία ΜΚΟ που θα έχει σκοπό την “ενίσχυση του δημοκρατικού προτσές στην Ελλάδα και, ολίγον, στο Αζερμπαϊτζάν”, που δραστηριοποιείται ενας παλαιός Υπουργός του 4ου Δρόμου προς τον Ραφηνάτο Σοσιαλισμό. μπρρρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. κ. Ανώνυμε
    Δε μπαίνω στη διαδικασία να κρίνω τα δύο κείμενα με τα ίδια κριτήρια. Αν ξαναδιαβάσετε το κείμενο του Θ. Καρτερού θα δείτε γιατί...Ο κ. Καρτερός τον οποίο ούτε αυτόν γνωρίζω, δεν βγάζει κυνικότητα,δε βγάζει,δεν είναι σε υπηρεσία ,ούτε μπορώ να τον κατηγορήσω για κυβερνητικό παπαγαλάκι...το αντίθετο μάλιστα...Χαιρομαι όμως γιατί ο Καρτερός φαντάζομαι συντάσσεται με τον αγώνα των μεταναστών εξαίροντας ταυτόχρονα και τη ζωή...λυπάμαι για τον εκτενή σχολιασμό μου,αλλά είναι δύσκολο να διαβάζεις τον Παγκαλο στο Βήμα,να ακούς τον Πάγκαλο στη ΝΕΤ και να καταλήγεις στο κ. Νικολόπουλο οι οποιοι χρησιμοποιούν ίδια επιχειρήματα... Κάποιο ετοιμάζονται για κάτι και δεν είναι οι αλληλέγυοι αυτοί..πολλοί περισσότερο οι μετανάστες...

    radical
    συμφωνώ με την παρατήρησή σου με μία υποσημείωση:
    Μάλλον για εντελώς πρόβατα τους θεωρείς τους μετανάστες,αφού θεωρείς ότι υπάρχουν κάποιοι που τους "οδηγούν"
    Εκφυλισμός και παρακμή είναι μια κοινωνία να μην είναι σε θέση να δικαιολογήσει το απλούστερο...τη μετακίνηση ενός ανθρώπου από ένα κρα΄τος σε άλλο για να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες ζωής...και δεν είνα εκφυλισμός και παρακμή μόνο είναι φασισμός που επιβλήθηκε από το Δουβλίνο 2

    Θ.Σανιτόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιώργο
    Υπάρχει πρόβλημα με σένα. Εχεις πολιτικές εμμονές με το πρώην πολιτικό σου χώρο και μάλλον προσπαθείς να του επιτίθεσαι με στόχο να ξεφύγεις από αυτές τις εμμονές.
    Πολύ περισσότερο θες να εκμεταλλευτείς κομματικά ή μάλλον μικροκομματικά την αγανάκτηση του κόσμου,(γιατί είσαι και πολιτικό πρόσωπο ως στελεχος που είσαι) τη τυχόν νομιμοποίηση των μεταναστών. Δεν είναι τυχαίες οι ανακοινώσεις της ΔΗ.ΑΡ(Δήθεν Αριστεράς) που αποδίσουν στη καλύτερη περίπτωση αδιαλαξία και στις δύο πλευρες...απλά λυπάμαι για τη κατάντια

    Θωμάς Σανιτόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 3 νεκροί μετανάστες από τη Λιβύη στο λιμάνι της Σούδας,επειδή προτίμησαν να πέσουν στη Θάλασσα ...παρά να γυρίσουν στην πατρίδα τους...αυτοί καθοδηγούνταν από αλληλέγγυους;;

    Θ. Σανιτόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κύριε Σανιτοπουλε
    Προσπεράσατε την ουσία του αρθρου του Καρτερου.
    Δεν θελω να σας υποτιμήσω αλλα σας παρακαλώ δείτε με σαφήενια την ΑΜΦΙΠΛΕΥΡΗ απόδωση ευθυνών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @θ,
    Κάθε άλλο παρά πρόβατα είναι οι μετανάστες. Ναυαγοί είναι και απόκληροι μιας κοινωνίας. Και ως ναυαγοί προσπαθούν να πιαστούν από κάθε σανίδα που τους προσφέρεται. Και το πρόβλημα είναι με αυτούς που ρίχνουν την σανίδα και θεωρούν τους ναυαγούς ως μια καλή ψαριά για πώληση στην αγορά.

    Και επειδή συμφωνώ και εγώ μαζί σου πως το πρόβλημα είναι το Δουβλίνο2 Είναι μαξιμαλισμός, αριστερισμός, και εν τέλει τυχοδιωκτισμός να ζητάς την νομιμοποίηση του κάθε περαστικού από αυτή την χώρα. Απλά με αυτή την στάση ανίγεται ο δρόμος στην άκρα δεξιά, και τα εθνικοπατριωτικά κινήματα με αριστερούς μάλιστ πατριώτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ανώνυμε των 8:15
    αντί να αναπαράγεις εξυπνακίστικα emails βάλε το μυαλουδάκι σου να σκεφτεί. Εκτός αν αυτή είναι η δουλειά σου οπότε οκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Θωμά τα πολλά λόγια είναι φτώχεια...
    Κανέναν δεν ενδιαφέρει τι κάνω εγώ και αν έχω εμμονές με τον πρώην μου πολιτικό χώρο (μάλλον γνώση έχω αλλά άστο τώρα...) Το θέμα είναι πως σώζονται οι άνθρωποι αυτοί.
    Τυχαίο δεν είναι ότι Λαφαζάνης, Αλαβάνος και πολλοί άλλοι (μη τσιπραίοι) κάνουν ότι μπορούν να γλυτώσουν τους ανθρώπους από την εμμονή σε απόλυτα αιτήματα που δεν έχουν καμιά ελπίδα όταν ήδη έχουν σημειώσει επιτυχίες.
    Τέλος αριστερός αυτοματισμός είναι να θεωρείς κάθε αίτημα δίκαιο: το αίτημα της καθολικής νομιμοποίησης είναι ανέφικτο και καταστροφικό για την χώρα μας και αν προσέξεις λίγο παραπάνω ούτε ο Συν το υποστηρίζει - απλά υποστηρίζει υποχρεωτικά και την νεολαία του που είναι από την αρχή μέσα στους "αλληλέγγυους" αλλά και εκλιπαρεί για κάποια λύση: ως συνήθως "και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ" ή η πολιτική ανευθυνότητα σε καθημερινό live.
    Οι μετανάστες κάνουν λάθος που επιμένουν, αλλά οι ίδιοι δεν το πιστεύουν - κάποιοι πρέπει να τους το πουν όσο υπάρχει ακόμα χρόνος. Και κάποιοι άλλοι να σταματήσουν να παρασιτούν την αποφασιστικότητά τους: αν την συμμερίζονται ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ , όπως εύστοχα έγραψε ο leo - αυτό σίγουρα θα τους έσωνε. Γιατί δεν το κάνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ radical
    ...Απλά με αυτή την στάση ανίγεται ο δρόμος...
    Το ανίγεται ιν γιόρ μαιντ,σου βγήκε απο το πνίγεται,κατα το γλώσσα λανθάνουσα ή απο μαλακία ?
    Το ράντικαλ προφανώς απο το ραδίκι.
    Αν υπήρχε διάθεση για διάλογο θα έκανα διάλογο,στη παπαρολογία copy/paste και πολύ σου πάει,μπάς και ξυπνήσεις.
    Το αν κριτικάρεις ή οχι στα τέτοια μου.
    Μέχρι να το πάρετε απόφαση να βάλετε "φραγή" αλλά τότε το μπλογκάκι σας θα "χτυπάει" μονοψήφια στο 5!
    Η "πουτανίτσα" πραγματική ιδιοκτήτρια του μπλόγκ "φυλάγεται" για πόσο? ξανά στα τέτοια μας.
    Το κώμα σου επίσης στα τέτοια μας τα δικά σας αν υπάρχουν στο στόμα σας.
    Συνενοηθήκαμε ??? ραντιλί-Κα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σας πονάει αλλά έχετε τελιώσει. Τέρμα στις πλάτες των «ευρωλυγουριών» που σας έτρεφαν. Σε λίγο για σένα δεν θα υπάρχει κισε. Και είναι αυτό το μόνο που ειλικρινά σας σε κόφτει. Φίλε το κηφινηλίκι τελείωσε και η κρίση θα σας ξευράσει εκεί που σας πρέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το μεγάλο πρόβλημα με τους οικονομικούς μετανάστες θα είχε λυθεί εάν οι συντεχνίες των δημοσίων υπαλλήλων αισθανόντουσαν απειλή.
    Και όχι μόνο αυτοί αλλά και οι συντεχνίες των δικηγόρων, δημοσιογράφων, μηχανικών, φαρμακοποιών.
    Η υποβάθμιση των μεροκάματων των οικοδόμων, η αγωνία των μικροεμπόρων με το παραεμπόριο δεν τους αγγίζει καθόλου.
    Το ο καθένας για την πάρτη του το ζούμε χρόνια σ' αυτόν τον τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ radical
    ...ξευράσει..say it in English or in Greek.
    Αντε ρε μαλακιστήρι κάνε καμιά δουλειά, που φαντάζεσαι οτι όποιος είναι μπροστά σου είναι και "καθρέφτης" δικός σου.
    Φαντάζεσαι το κόσμο όλο σαν τα μαντριά της αριστεράς σου, με δημοσιουπαλληλική ιδιότητα.
    Αλλά τι να περιμένεις...

    Καλσσικό γουρούνι αλήτης Δημαρίτης φασίστας και νεοταξίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Να μου χρωστάς και χάρι που σε κάνω να σκέφτεσαι γιατί το copy απο emails αδικούσε το μυαλουδάκι σου. Και που είσαι αποχαιρέτα τα εθνικοπατριωτικά τείχει που χάθηκαν για πάντα μαζί με τα έθνη κράτη και ετοιμάσου να προσαρμοστείς σε έναν νέο κόσμο....
    Και να μην ξεχνάς ......
    η κατάργηση των συνόρων και ένας ενιαίος κόσμος είναι ένας κοινός στόχος του καπιταλισμού και του σοσιαλισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μα σιγά που οι μαυριδεροι αυτοί τύποι ξέρουν να πολεμησουν για την ΖΩΗ τους; Σιγά που ξέρουν τι θα πει αξιοπρέπεια, αγώνας, μάχη, ελευθερία! Σιγά που αυτοι οι σκουροχρωμοι τυποι μπορουν να ορισουν την ζωή τους!
    Σιγά που μπορουν να πολεμησουν το ισχυροτερο ένστικτο,αυτο της επιβιωσης με απεργία πεινας;

    Αλλοι,θα ειναι πισω τους μωρέ!!!!


    Πόσο πάει;
    Ρωτάω πόσο παει το εμποριο της αθλιοτητας; Ελπιζω να πιανει τουλάχιστον καλή τιμή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δεν λέω Κατερίνα, ο καθένας έχει δικαίωμα να πεθάνει... Αν ήσουν όμως δίπλα τους τι θα τους έλεγες; Συνεχίστε;
    Και ποιο είναι το εμπόριο της αθλιότητας; Να νοιάζεσαι για το δώρο της ζωής ή να αδιαφορείς (ίσως ακριβώς επειδή είναι "μαυριδεροί" και "σκουρόχρωμοι"); Όταν κάποιος απειλεί να αυτοκτονήσει γιατί του γκρεμίζουν πχ το σπίτι, πέφτουν όλοι πάνω του να μην το κάνει - εδώ τι είναι το διαφορετικό; ότι κατά βάθος άλλους δεν τους νοιάζει και άλλοι περιμένουν κάποιο πολιτικό όφελος;
    Ούτε εσένα σε κόφτει τελικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γιατί όπως λέει κι ο Θ.Δ. στο άρθρο του Η Υπατία και ο Ύπατος (;) Ραγκούσης : "Γιατί ο θάνατος έστω κι ενός ανθρώπου που αγωνίζεται για τα δίκια του –έστω και με νομικά στρεβλό, μη «πολιτικά ορθό» τρόπο– ακυρώνει όλα τα επιχειρήματα και τις αντιπαραθέσεις απ’ όπου κι αν προέρχονται."
    Διαφωνείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δεν διαφωνώ και δεν συμφωνώ.
    Υπάρχουν πράγματα,έννοιες, ουσίες και αξιωματα που ειναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ.
    Ή τουλάχιστον έτσι πιστεύαμε. Τουλάχιστον έτσι διακηρύτταμε ότι πιστευαμε.

    Όπως ...κάποτε πιστευαμε ότι ο γκαιμπελισμός ειναι ανηθικο όπλο.
    Αλλά προφανώς όλα έχουν τιμή. Καλά και αυτό το ξέραμε. Αλλά η δική μου η απορία είναι άλλη. Τοσο φτηνιαρικη πια αυτή η τιμή;
    Τόσο "προθυμοι"...για ποιο πραγμα ρε Γιωργο;

    Αυτό που έγραψα είναι ότι αν προκειμένου να αποκτησει η ΔΗΜΑΡ λόγο ύπαρξης, πρέπει να γινετε συνεργοι,συνενοχοι και συναυτουργοί αυτού του καθεστώτος, ευχομαι απο καρδιάς να είναι καλή η τιμή. Τουλάχιστον!

    Αλλά...θα επιμείνω. Δεν σας πρέπει όλο αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. "συνεργοι,συνενοχοι και συναυτουργοί αυτού του καθεστώτος"
    Πόθεν προκύπτουν όλα αυτά Κατερίνα;
    Σε ποιο σημείο η δημοκρατική αριστερά συναυτουργεί με το "καθεστώς";
    Τόσο έξω έχουμε πέσει όσοι συνοδοιπορούμε με το εγχείρημα διαμόρφωσης μιας νέας αριστεράς;
    Θάθελα, αν έχεις διάθεση βέβαια, να μου εξηγήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @ radical 1.13
    λέχριο! ραιβό! λαιό!
    κοινώς;
    ευκοίλια!!!

    ΥΓ "αλητάκια" στην Υπατία, πεθαίνουν "δολοφονούμενοι", άνθρωποι! απο ενα πολιτικό σύστημα(που στο σύνολό της η κοινωνία καταδικάζει,ενω εσύ και η παρέα σου το στηρίζεις),μαζί με κόμματα κώματα,και ανθρώπινα σκύβαλα που εξακολουθούν να "πολιτεύονται",με το γνωστό νταβατζήλιδικο τρόπο...
    Σκάσε!!! λοιπόν,αν δεν μπορείς να καταλάβεις τον ανθρώπινο πόνο, γελοίο υποκείμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Επειδή ώρες-ώρες νιώθω ότι έχετε περίσσιο θράσος για να εκφράζετε τέτοιες απόψεις. Είστε ΠΟΛΥ καθεστωτικοί τελικά. Ωραία, ας δεχτούμε λοιπόν ότι υπάρχουν μερικοί μ@@ς μέσα στις επιτροπές αλληλεγγύης. Εσείς λοιπόν , ω αγαπητοί μυο αριστεροί, τι κάνατε για τους απεργούς πείνας; Τι κάνατε τόσα χρόνια ενάντια στην υποτίμηση της εργασίας τους; Τι κάνατε όταν έτρεχε το αίμα τους απ'τα γκλομπ των μπάτσων? Τι κάνατε όταν συνοριοφύλακες, μπάτσοι, στρατιώτες και ανθρωποφύλακες τους βασάνιζαν σαν τα σκυλιά; Ε; Για πείτε μου ποια στο διάολο είναι η γαμημένη ταξική σας συνείδηση; Αναρωτιέσαι γιατί να χρειάζονται περιφρούρηση. Τους φασίστες και την επέλαση τους δεν μπορείτε να τις σκεφτείτε από μόνοι σας; Αλλά που να δείτε φασίστες εσείς στη ζωή σας που δεν είστε διατεθειμένοι να χύσετε ούτε μία στάλα αίμα για την εγκαθίδρυση της δικαιοσύνης σε αυτό το γαμημένο αστικό τοπίο. Δεν είμαι εριστικός ,ούτε αγενής...Μιλάω με οργή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ναι, με οργή αλλά και άγνοια - κι ο καθένας με το πρόβλημά του: οι αναρχικοί με τους αριστερούς, οι αριστεριστές με την δημοκρατική αριστερά κλπ κλπ
    Κι όμως δικάζετε χωρίς να γνωρίζετε άτομα και αγώνες πχ τον radical...
    Βλέπετε σύνολα, στρατιωτάκια ιδεολογιών, ομάδες χαρακωμάτων: την ατομική συνείδηση και την προσωπική υπόσταση του καθενός που δεν ομαδοποιείται σε κανένα πανέρι αλλά εκφράζεται με την ελεύθερη άποψή του, την είδατε ποτέ;
    Αν ψάχνεστε για εξιλαστήρια θύματα, και κάποιον να εκτονώσετε τα νεύρα σας, όσοι έχετε εμπλοκή στις μ@λ@..ες που έγιναν, κακώς ψάχνετε εδώ - ψαχτείτε μεταξύ σας και με τις ενοχές σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @Thomas a.k.a Malefino
    όταν εμείς από την δεκαετία του 90 συμπαραστεκόμαστε πάνω από όλα ως άνθρωποι στους μετανάστες έμπρακτα τους έχουμε εντάξει στις οικογένειες μας σαν δικούς μας ανθρώπους, είμαστε φίλοι, ζούμε την αγωνία και την καθημερινή τους μάχη και τους βοηθάμε να ενταχτούν στην κοινωνία και στην νέα τους «πατρίδα» εσείς ούτε υπήρχατε. Ηλίθιε, που νομίζεις πως είσαι και αντικαθεστωτικός τρομάρα σου ανάθεμα και αν έχεις νιώσει σαν άνθρωπος τι σημαίνει να βιώνεις τον ρατσισμό στο πετσί σου. Γιατί αν είχες νιώσει ποτέ σου αυτό το συναίσθημα δεν θα ισοπέδωνες τόσο εύκολα ανθρώπους και υποστάσεις ανθρώπων που ούτε προσωπικά τους γνωρίζεις μόνο και μόνο επειδή δεν συμβαδίζουν με τον αριστερισμό σου που είναι το καλύτερο βούτυρο στο ψωμί των φασιστών.
    Ελπίζω τουλάχιστον να μην είσαι παιδί του κισέ.
    Και που είσαι... κράτα και λίγο αίμα για τους επόμενους αγώνες που έρχονται θα σου χρειαστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @ radical

    Καλοοοό!
    Για να θυμηθούμε λίγα από τη δεκαετία του ΄90?
    Διαμελισμός της Γιουγκοσλαβίας ,εν ονόματι του φασίστα Μιλόσεβιτς απο την διεθνή κοινότητα των «ανθρωπιστικών κινημάτων» της «πράσινης,της ρόζ,της μπέζ και της γκρίζας αριστεράς»
    Ας μη ξεχνάμε τους «σταυροφόρους» αυτών των κινήσεων,ΝΑΤΟ, Κλίντον,Μπλέρ,τον «πράσινο» Φίσερ,τον σημερινό πρόεδρο της Σοσιαλ-διεθνούς και άλλα καλά παιδιά της Τρηλάτεραλ...
    Απο κοντά βέβαια και οι μαργαρίτες της ημεδαπής ανανένωσης,κάτι σαν την σημερινή αθώα «ανανεώσιμη ενέργεια».
    Ιράκ επίθεση για πυρηνικά που δεν βρέθηκαν ποτέ, αλλά στο τέλος "βρήκαμε" αιτία την "ανθρωπιστική βοήθεια"απαλλαγής απο τον φασίστα Σαντάμ.
    Να συνεχίσουμε με Αφγανιστάν????
    Αποτέλεσμα σε όλα αυτά ??? ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!!
    Που τα πουλάς ρε μόμολο τα «καλούδια» σου ?
    Δεν το πήρες ακόμη χαμπάρι οτι το δικό σου κλειστό «επάγγελμα» της νεοταξίτικης "αριστεράς"
    έχει ήδη ανοίξει απο την κοινωνία,"αλητάκι" ότι έφαγες, έφαγες , το "έργο" χοντραίνει και δυστυχώς για σας, το ελικόπτερο χωράει πολύ λίγους.
    Έχεις χρόνο να την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια οπως είσαι, όπως ήσουν πάντα, "λαθραίο" υποκείμενο, τσιμπούρι στο σώμα της αριστεράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Γρηγόρης, Θεσσαλονίκη8 Μαρτίου 2011 στις 11:49 π.μ.

    Τα νεοταξίτικα ευρωλιγούρια της ΔΗΑΡΙ,με τις προσκυνημένες συνειδήσεις,σε έναν ακόμα χαμερπή ρόλο.
    Βγείτε ρε και πείτε ξεκάθαρα:
    Ναι ή όχι στη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών;
    Ναι ή όχι στα ίσα δικαιώματα σε όλους τους τομείς;(μισθός,ένσημα,νομιμότητα,κλπ)

    Τώρα εκτός από την Ντόρα,περήφανος και σίγουρος θα αισθάνεται και ο Καρατζαφέρης για τους μελλοντικούς συμμάχους του σε μια μελλοντική συγκυβέρνηση που πλησιάζει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. οκ,,,
    συμφωνώ. Θα μας σώσουν οι επαγγελματίες αριστεριστές και η εθνικοπατριωτική σπίθα.
    αρκετό χρόνο σου αφιέρωσα,
    φεύγω με το ελυκόπτερο της φαντασίωσης σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @Γρηγορη Θεσσαλονίκη

    Σας παρακαλώ μπορείτε να μου πείτε

    1.-Αν ο Συν και το ΚΚΕ είναι υπερ της νομιμοποίησης όλων εισερχομένων μεταναστών, χωρίς κανένα όριο ή κριτήριο;

    2.-Γιατί η αριστερά δεν προτείνει την δραστική μείωση των μέτρων αστυνόμευσης στα συνορα;

    3.-Εχετε υπ'οψιν την θέση του Κομματος΅Ευρωπαικής Αριστεράς για την ανευ όρων νομιμοποίηση όλων των μεταναστευτών.

    Ευχαριστώ εκ των προτερων

    Αριστερός εκτός ΔΗΜΑΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Γρηγόρης, Θεσσαλονίκη8 Μαρτίου 2011 στις 3:21 μ.μ.

    Έχω υπόψην και τις θέσεις του ΚΚΕ και του ΣΥΝ για το θέμα.Δεν με καλύπτουν πλήρως και πιστεύω ότι δειλιάζουν να μιλήσουν ανοιχτά και καθαρά.Όπως το πρόβλημα είναι παγκόσμιο,και ξέρουμε ότι το προκαλούν η πείνα,οι πόλεμοι,οι δικτατορίες,οι οικονομικές καταστροφές του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος,έτσι παγκόσμια ή έστω ευρωπαϊκή πρέπει να είναι η απάντηση.Τα παζαράκια και οι ποσοστώσεις για το "πόσοι χωράνε" είναι δουλειά-εργολαβία του Καρατζαφέρη.Και αυτή η "λογική" πάντα οδηγεί σε τείχη,και Λαμπεντούζα.
    Για το Κ.Ε.Α,δεν γνωρίζω,θα το ψάξω,αλλά δεν περιμένω και κάτι ποιοτικά πολύ διαφορετικό.

    Αριστερός εντός ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    Αν έχεις κάποια διεύθυνση για θέσεις ΚΕΑ γραψτην και θα τη διαβάσω.Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καμιά μα καμιά δύναμη της έλλογης αριστεράς δεν ζητά "νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς καμία προϋπόθεση τώρα". Αυτοί δεν είναι νεοταξίτες κατά τον καταγγελτικό σου λόγο Γρηγόρη; Ειδικά η ΔΑ σου έφταιξε; Τι διαφορά έχει ο επίσημος λόγος ΚΚΕ, ΣΥΝ, Δημοκρατικής Αριστεράς, ΚΕΑ για το θέμα; Όταν τα πληροφορηθείς θα σου μείνει γυμνή και μόνη η εμπάθεια των αμφιθεάτρων. Όταν βγεις να εργαστείς και στηρίξεις με το εισόδημά σου έστω την οικογένειά σου θα καταλάβεις ότι νομιμοποίηση χωρίς ταυτόχρονη δυνατότητα της κοινωνίας μας να απασχολήσει αυτούς τους ανθρώπους, θα σημάνει απλά μοίρασμα της δυστυχίας και άνοδο στην εξουσία της ακροδεξιάς. Μπορείς να φιλοξενήσεις στο σπίτι σου παραπάνω από έναν αριθμό; Το ίδιο κάνεις και για την χώρα σου - ακριβώς το ίδιο. Κι αυτό έχει ανθρωπισμό μέσα του όχι καταστροφική ανευθυνότητα.

    ΥΓ Και δεν χρειάζεται να βρίζεις τους ανθρώπους για τις απόψεις τους - δημοκρατία έστω και κουτσουρεμένη έχουμε. Όσο κι αν αυτό σε ενοχλεί οι απόψεις θα συνεχίσουν να εκφράζονται ελεύθερα παρά τις απειλές και τις βρισιές όσων δεν υπακούουν στην ανώτερη φυλή των αριστεριστών και την εκ θεού γνώση τους για το καλό μας...

    Ο "αλητάκος" :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Γρηγόρης, Θεσσαλονίκη8 Μαρτίου 2011 στις 4:22 μ.μ.

    1)Και δουλεύω,και στηρίζω οικονομικά την οικογένειά μου.Και απολύθηκα από εργοτάξιο επειδή υποστήριξα αιτήματα των αλβανών εργατών με τους οποίους δούλευα δίπλα-δίπλα.

    2)Χίλιες φορές καλύτερα αγωνιστής στο εργοτάξιο ή στο αμφιθέατρο,παρά μικροαστός ψευτοδιανοούμενος που περιμένει τα "τρίμματα" από το τραπέζι της εξουσίας.Πλησιάζουν άλλωστε και εκλογές,να μην το ξεχνάμε!

    3)"μπορείς να φιλοξενήσεις παραπάνω από έναν αριθμό στο σπίτι σου;"
    ή
    Ο Άδωνις Γεωργιάδης σας μιλά και από τα κανάλια της "αριστεράς"

    4)Αν διώξουμε όλους τους μετανάστες και σφραγίσουμε όλη τη χώρα,θα ανακαλύψεις ότι από το καπιταλιστικό σου σύστημα περισσεύουν και 1.500.000 ¨Ελληνες άνεργοι.Σ'αυτούς τί προτείνεις;Να τους διώξουμε,μάλλον,με τη δική σου λογική.

    5)Δεν είναι "πολλοί" οι άνθρωποι σ'αυτόν τον πλανήτη.Είναι "μικρό" και σάπιο το σύστημα που υποκριτικά υπερασπίζεστε,ή πασχίζετε να ρετουσάρετε.Να του κάνετε reset αλά Γραμματικάκη.

    6)Επαναστατικό σοσιαλιστικό delete στο κωλοσύστημά σας λέμε εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Και μεις λοιπόν στα εργοτάξια δουλεύουμε δίπλα δίπλα στους φίλους μας τους μετανάστες και συχνά υπό τις εντολές τους. Γιατί αυτό είναι το "κωλοσύστημά μας" και δεν είναι επίσης το "κωλοσύστημά σας" Γρηγόρη; Τι μας χωρίζει; Η φρασεολογία;

    Στο ίδιο σύστημα ζούμε. Εσύ θέλεις την ανατροπή του, εγώ τον μετασχηματισμό του - η ζωή θα αποδείξει τι είναι το καλύτερο και αν ακόμα αυτές οι δυο επιλογές βρίσκονται σε κόντρα ή σημαίνουν το ίδιο πράγμα. Γιατί στο μεταξύ πρέπει να είμαστε μεταξύ μας στα χαρακώματα; Μήπως αυτό είναι μικροπολιτική; Μήπως το "με το ζόρι αντίπαλοι" κοιτάζει πράγματι προς τις εκλογές; Για πες μου από πότε μπορείς εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος να ορίζεις ποιος είναι με το σύστημα και ποιος όχι και ποιος μπορεί να κάνει κριτική σε κατά την γνώμη του λάθος πολιτικές και ποιος όχι; Μήπως τόχουμε καβαλήσει λίγο;

    Ξέρεις με τις λέξεις δεν γίνεται ανατροπή - με σωστές δράσεις ίσως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Γρηγόρης, Θεσσαλονίκη8 Μαρτίου 2011 στις 5:50 μ.μ.

    Όχι φίλε.Είμαστε σε αντίπαλα στρατόπεδα.Γιατί οι πολιτικοί σου ρεφορμιστές ομοϊδεάτες,αρνούμενοι να ανατρέψουν αυτό το σύστημα,κατέληξαν παντού στη γη "δούλοι παχιοί" των αφεντικών τους.Χέρι-χέρι έκαναν 2 παγκόσμιους πολέμους,στήριξαν δικτατορίες και επεμβάσεις,εφάρμοσαν καιεφαρμόζουν πολιτικές λιτότητας,μνημονίων,τειχών και αποκλεισμών,φίνου ρατσισμού και υποκριτικής αναλγησίας.Καταδίκασαν στην καθυστέρηση τα 2/3 του πλανήτη,έκαναν ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις,δολοφόνησαν ηγεσίες και λαούς και καταστρέφουν το περιβάλλον,πάντα "για το καλό μας".
    Και τώρα που "τελειώνει το ψωμί απ'το τραπέζι" ετοιμάζονται για τα ίδια και χειρότερα.
    Είμαστε λοιπόν σε αντίπαλα στρατόπεδα,γιατί διάλεξες συνειδητά το λάθος στρατόπεδο,αυτό του αντιπάλου.

    Υ.Γ: Σήμερα συνελήφθησαν δύο φοιτήτριες της ομάδας αλληλεγγύης στον Ερυθρό.Ο διευθυντής του νοσοκομείου δίνει διαταγή να τοποθετείται φαγητό δίπλα στους απεργούς πείνας.Κάτι που απαγορεύεται και από τη συνθήκη της Μάλτας.
    Περιμένω την τοποθέτηση των ρεφορμιστικών κομμάτων επί του θέματος.Θα επιβεβαιωθεί για χιλιοστή φορά σε ποιό στρατόπεδο ανήκετε και για ποιούς δουλεύει η ηγεσία σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Γρηγόρη
    Εδώ η θέση της Ευρωπαικής Αριστεράς

    http://www.european-left.org/fileadmin/downloads/News/2011/Support_to_the_300_immigrants_on_Hunger_Strike_in_Greece.pdf

    Ειδωμένη με τα δικά σου αυστηρά κριτήρια , ενα γινικόλογο μπλα μπλα μπλα

    Κατα τα άλλα γενικώς η αριστερά δεν έχει σαφείς θεσεις, ή έχει αντιφατικές θέσεις.Γι αυτό και είναι υπερβολική η αντίδραση σου.

    Ακόμη και η θέση της πιο ριζοσπαστικής αριστεράς "νομιμοποίηση χωρίς όρους όλων των μεταναστών" είναι επίσης εξαιρετικά αντιφατική.Γιατί σιωπηλά άρρητα αποδέχεται την διατήρηση των κρατικών ελέγχων στα συνορα. Πλήρης νομιμοποίηση με ισχύ συνοριακών ελέγχων σημαίνει, αποδέχομαι να πνιγούν μερικοί και όσοι περάσουν νόμιμοι.

    Θα σε παρακαλέσω να μου πεις την θέση σου κάπως καθαρά:

    Να μείνουν ως έχουν οι κρατικοί έλεγχοι στα σύνορα ή να καταργηθούν τελείως;

    Ευχαριστώ

    Αριστερός εκτός ΔΗΜΑΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Γρηγόρης, Θεσσαλονίκη8 Μαρτίου 2011 στις 6:29 μ.μ.

    1)Είναι ένα κείμενο συμπαράστασης 3 παραγράφων.Δεν μιλά για τη συνολική πολιτική της αριστεράς απέναντι στο μεταναστευτικό σε όλη την Ευρώπη.Τα αυστηρά προσωπικά μου κριτήρια φταίνε και γι'αυτό;

    2)Οι έλεγχοι στα σύνορα ελέγχουν πολλά ανόμοια και διαφορετικά πράγματα,όπως εμπόριο,δασμοί κλπ. και γι'αυτά τα αντικείμενα θα παραμείνουν.
    Οι άνθρωποι να μπαίνουν και να βγαίνουν ελεύθερα,εκτός αν π.χ. διώκονται για αποδεδειγμένα εγκληματικές πράξεις.Εννοείται ότι η μετανάστευση δεν είναι αξιόποινη ή καταδικαστέα πράξη.
    Σύνορα κλειστά για το κεφάλαιο και ανοιχτά για τους ανθρώπους.Τόσο απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. @Γρηγόρη

    1.-
    Σωστά η Ευρωπαική αρσιτερά δεν έχει καμία σαφή θέση παρα γενικολογίες οπως στο ψήφισμα

    2.-
    Είστε σαφέστατος και συνεπής με τις αρχές σας

    Φοβάμαι όμως πως αυτό

    "Οι άνθρωποι να μπαίνουν και να βγαίνουν ελεύθερα,εκτός αν π.χ. διώκονται για αποδεδειγμένα εγκληματικές πράξεις.Εννοείται ότι η μετανάστευση δεν είναι αξιόποινη ή καταδικαστέα πράξη."
    Είναι ιδεολογική και όχι πολιτική τακτική θέση.Σωστά;

    Μου είναι δύσκολο να φανταστω την αρχή αυτή να ισχύει στις συνοριακές γραμμές πχ Ιραν, Τουρκία, Ελλάδα ως αίτημα της αριστεράς το 2011.Ειλικρινά δεν το έχω ξαναδει ως συγκεκριμμένο αίτημα από καμία αριστερά σε καμία από αυτές τις κοινωνίες

    Αριστερός εκτος ΔΗΜΑΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Γρηγόρης, Θεσσαλονίκη8 Μαρτίου 2011 στις 7:37 μ.μ.

    Πρός ανώνυμο:

    1)Συμφωνούμε σε αρκετά.Όντως είναι δική μου ιδεολογική αλλά και πολιτική τοποθέτηση.Επιπλέον θεωρώ ότι αν θέλουμε να είμαστε σωστοί με τη συνείδησή μας πρέπει να αποφεύγουμε τέτοιους διαχωρισμούς,που συχνά οδηγούν σε υποχωρήσεις επί του πρακτέου.

    2)Πιστεύω ότι η θέση "σύνορα ανοιχτά για την εργατιά" είναι μάλλον το τελευταίο που λείπει από τις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σ'αυτό το θέμα.Μια εικόνα εδώ:

    http://www.antarsya.org/index.php?option=com_content&view=article&id=398:2011-02-10-10-55-12&catid=62:2009-05-03-17-02-46&Itemid=119

    3)Κι όμως δεν είναι η πρώτη φορά που η αριστερά διατυπώνει τέτοιες θέσεις.
    Η Κομμουνιστική Διεθνής επί Λένιν στο 4ο συνέδριο του 1922 διατυπώνει τέτοιες "υπερβολικές θέσεις" ,για πλήρη άρση των απαγορευτικών μεταναστευτικών νόμων και εμποδίων,πλήρη εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων,συνδικαλισμό των μεταναστών στα ντόπια συνδικάτα κ.α.
    ("Τα καθήκοντα του προλεταριάτου στις χώρες του Ειρηνικού Ωκεανού",όπου εννοεί ΗΠΑ,Αυστραλία και προηγμένες χώρες της εποχής,με έντονη εισροή μεταναστών.)
    Μάλλον η σύγχρονη αριστερά πρέπει να ξεσκονίσει κάποια βιβλία,άλλων περήφανων εποχών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. "Όχι φίλε. Είμαστε σε αντίπαλα στρατόπεδα" (!)
    Αυτό σου εξηγούσα προηγούμενα: εσύ μπορεί να είσαι σε στρατόπεδο, εγώ δεν συχνάζω σε τέτοια μέρη...
    Πολεμάς αντικατοπτρισμούς:) Που τα ξέθαψες αυτά για τους ρεφορμιστές φίλε μου; Μυρίζουν μούχλα τρίτης διεθνούς:) - οι καιροί έχουν αλλάξει και οι ρεφορμιστές δεν ταυτίζονται πια με τη δεξιά σοσιαλδημοκρατία ή τους δήθεν σοσιαλιστές: αντιμετωπίζονται πολιτικά ως οπαδοί του κοινωνικού μετασχηματισμού. Και δεν είναι μόνο αριστεροί, είναι και οικολόγοι, αριστεροί σοσιαλδημοκράτες, αριστεροί φιλελεύθεροι κλπ κλπ
    Είπαμε, η αλήθεια δεν κρύβεται στις λέξεις αλλά όπως και ο διάβολος στις λεπτομέρειες.
    Κατά τα άλλα, εγώ σε αυτόν τον πόλεμο ρεφορμιστών επαναστατών δεν παίζω - δεν βλέπω καμιά μα καμιά διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Κι ένα τελευταίο: μπορείς να μου πεις γιατί στους ιστότοπους της Ανταρσυα, του Αριστερού Βήματος, της Ισκρα κλπ κλπ είναι απενεργοποιημένα ή ελεγχόμενα τα σχόλια; Αυτό επιτάσσει το στρατόπεδο του ταξικού πολέμου; Την σίγαση των άλλων απόψεων από της "καθοδήγησης"; Γι αυτό ερχόσαστε εδώ σκασμένοι για επικοινωνία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Γρηγόρης, Θεσσαλονίκη8 Μαρτίου 2011 στις 7:58 μ.μ.

    Α,μπα!Για δες κάτι πράγματα που μαθαίνει κανείς!
    Οι ρεφορμιστές δεν ταυτίζονται με.. τη δεξιά σοσιαλδημοκρατία,αλλά μυρίζουν άρωμα φρεσκάδας.Πολύ Quanto σού'πεσε στο ρεφορμιστικό σου πλυντήριο.Προσοχή γιατί τα.. πράσινα ξεβάφουν και καλύπτουν τα ροζέ!
    Ναι ή όχι στη διαγραφή του χρέους;
    Ναι ή όχι στην έξοδο από την καπιταλιστική Ε.Ε και το ΝΑΤΟ;
    Ναι ή όχι στην απαλλοτρίωση τραπεζών και μέσων παραγωγής υπό εργατικό έλεγχο;
    Ναι ή όχι στην επιστροφή των ελληνικών στρατευμάτων από το εξωτερικό;
    Και πολλά-πολλά άλλα.
    Υ.Γ:Προσοχή στη θερμοκρασία του πλυντηρίου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Γρηγόρης, Θεσσαλονίκη8 Μαρτίου 2011 στις 8:07 μ.μ.

    Η ιστοσελίδα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι "επίσημη" και όχι για κουτσομπολιά.
    Αν επιθυμείς διάλογο,μπες "αριστερό εξτρέμ","βαθύ κόκκινο","σχολιαστές χωρίς σύνορα",ή έλα σε εργατικές συνελεύσεις,φοιτητικά αμφιθέατρα που τόσο υποτιμάς,πορείες ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό,κ.α. Διατύπωσε εκεί τις "φρέσκες" απόψεις σου και άκου προσεκτικά τι θα σου πούνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. @γρηγόρη,
    Καλά θα κάνεις να αποβάλλεις τις ιδεολήψίες σου και να σκεφτείς διαλεκτικά.

    1. Η μετανάστευση δεν είναι γέννημα του καπιταλισμού. Υπήρχε απο την δημιουργία της ανθρωπότητας. Κάθοδος των δωριαίων, Ελληνικοί εποικισμοί και πάει λέγοντας.
    2. Με ποιόν τρόπο η δική σου φαντασιακή κοινωνία θα μπορούσε να συντηρήσει έναν πληθυσμό που οι πλουτοπαραγωγικές της πηγές δεν θα είχαν επαρκή παραγώμενο πλούτο;;

    Φίλε είτε σου αρέσει είτε όχι θα πρέπει να διαχειριστείς αυτά τα υπαρκτά ζητήματα και να έχεις απαντήσεις που να πείθουν την κοινωνία και αυτούς που θέλουν να σε ακολουθήσουν. Και μιλάω για απαντήσεις και όχι χαρακτηρισμούς, πχ, ιδεολογικός αντίπαλος λακές του κεφαλαίου κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. @ Γρηγόρη,,
    χμμμμμμ. Ας πούμε ναι σε όλα. Κυβερνητικό πρόγραμμα και όραμα καλέ μου.
    Βγαίνει η χώρα από την ΕΕ και μετά;;
    Στάση πληρωμών και διαγραφή του χρέους. Ακούω τρόπους διασφάλισης του βιωτικού επιπέδου των εργαζομένων. Θυσίες φαντάζομαι για πόσα χρόνια 100 200 περιμένω απαντήσεις σαφείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Αν αυτά που λέμε και λες Γρηγόρη, εδώ, είναι κουτσομπολιά, υποτιμάς τον ίδιο σου τον εαυτό. Κρίμα...
    Οι ιερές αγελάδες της καθοδήγησης δεν δέχονται σχόλια...:)

    Και βέβαια: το "όχι" και το "ναι" στο ένα και το άλλο, δεν είναι θέσφατα - δεν είμαστε δογματικοί. Σήμερα δεν έχει νόημα η έξοδος από την ΕΕ - αύριο μπορεί. Εξαρτάται από τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή ενοποίηση - με ποιούς όρους γίνεται.
    Τα στρατεύματα να γυρίσουν - οι εξοπλισμοί να παγώσουν - οι της ΕΕ προμηθευτές να κατάσχουν αν θέλουν τα όπλα που δεν θα αποπληρώνουμε πια - και οι φαντάροι να εργάζονται σε κοινωνικά έργα και υπηρεσίες.
    Τα χρέη να διαγραφούν στο ποσοστό που ο λογιστικός έλεγχος θα δείξει ότι είναι παράνομα - τα υπόλοιπα να αποπληρωθούν με μέτρα εκτός των άλλων που δεν θα θίγουν τους δίκαιους αλλά όλους τους άδικα προνομιούχους, με κατάσχεση της παράνομα αποκτηθείσης εκκλησιαστικής περιουσίας (με χρυσόβουλα) και η αναδρομική κανονική φορολόγηση της υπόλοιπης. Οι υπάλληλοί της να πληρώνονται από την εκκλησία ΑΕ και όχι από το δημόσιο.
    Οι τράπεζες να λειτουργούν με δημόσιο έλεγχο ως προς τα επιτόκια και την υποχρέωση χρηματοδότησης με ευνοϊκούς όρους - δεν υπάρχει νόμιμη αρχή σήμερα για απαλλοτρίωση - σε ποιο πλαίσιο, σε ποιο σύστημα, σε ποια σχέση με την Ευρώπη.
    Τι γενικούρες είναι αυτές ρε φίλε; Αυτές δεν συνιστούν πολιτική αλλά ευχές.
    Άσε, στο ΕΚΚΕ ήμουν κάποτε και ξέρω...:)Τότε δεν καταλάβαινα γιατί μας έλεγαν "αριστεριστές" - γιατί ότι ονειρευόμαστε το κάναμε αίτημα...τώρα, αύριο το πρωί. Βολονταρισμός δεν λέγεται αυτό στην γλώσσα σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Γρηγόρης, Θεσσαλονίκη8 Μαρτίου 2011 στις 9:00 μ.μ.

    Επαναλειτουργία των κλειστών εργοστασίων(χημικά Θεσσαλονίκης,κλειστές υφαντουργίες κ.α) για απορρόφηση ΠΡΩΤΑ των προϊόντων των αγροτών μας και άνοιγμα θέσεων εργασίας.Πλήρης έλεγχος του εξωτερικού εμπορίου από το εργατικό κράτος.Πέταγμα έξω χωρίς καμμιά αποζημίωση κάθε μεσάζοντα,καρτέλ,τράπεζας ή παρασιτικού κεφαλαίου.Στήριξη των αγροτών με κάθε δυνατό τρόπο.Αξιοποίηση όλου του επιστημονικού και εργατικού δυναμικού για καινοτόμες μεθόδους παραγωγής και μείωση των "εισαγωγών" που πλήττουν την παραγωγή μας και επιτρέπουν σε ομίλους να κερδοσκοπούν.Εκεί να δεις "πόσοι χωράνε" σ'αυτή τη χώρα.Και 10 και 20 εκατομμύρια,αφού κάθε άνθρωπος μπορεί και παράγει και για τον εαυτό του και για το κοινωνικό σύνολο.Θα εκπλαγείς ευχάριστα.
    Και επειδή μια χώρα ποτέ δεν τα βγάζει πέρα μόνη της,εξάπλωση των επαναστάσεων και στις γειτονικές χώρες.Αυτά είναι ένα δείγμα μόνο.
    Καλύτερα σε νέους δρόμους,παρά τσαλαβουτήματα υπό τις διαταγές της αστικής τάξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Κι είσαι και σίγουρος γι αυτά που λες; Όνειρα γλυκά - άλλο η επιθυμία κι άλλο η πραγματικότητα - και μ' αυτήν δεν βλέπω νάχεις επαφή. Καλό είναι να είσαι προοδευτικός άνθρωπος - αλλά σκέψου όλα όσα λες ποιοι θα έρθουν να τα υλοποιήσουν (ο σταλινισμός δεν προέκυψε τυχαία - αλλά από την βίαιη εφαρμογή των ονείρων σου...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Γρηγόρης, Θεσσαλονίκη8 Μαρτίου 2011 στις 9:45 μ.μ.

    1)Και από το σταλινομαοϊκό ΕΚΚΕ,που δε συμφωνώ με αρκετές απόψεις του,κατρακύλησες τεμπέλικα στην εύφορη κοιλάδα του ρεφορμισμού.Πάλι καλά που δε σε ξέβρασε η ζωή και στη Ν.Δ. Υπάρχουν και τέτοια παραδείγματα,να προσέχεις.

    2)Από τις απόψεις σου η ελληνική και ευρωπαϊκή αστική τάξη δε θα σου επιτρέψει να εφαρμόσεις ούτε το 1/3.Αυτό κι αν λέγεται βολονταρισμός εκ μέρους σου.
    Αλλά βλέπουμε και το κόμμα σου που καθημερινά υιοθετεί δεξιότερες και αποκρουστικότερες θέσεις.Από το βολονταρισμό στην υποκρισία μεγάλε,έτσι;

    3)Ευτυχώς η πραγματικότητα σας διαψεύδει και σας ξεγυμνώνει καθημερινά.Καλή συνέχεια όψιμοι μεταρρυθμιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Γρηγορη
    Κατανοώ πλήρως την θέση σου
    Είναι συνεπεστατη ιδεολογικα.
    Δυστυχώς όμως η αριστερή πολιτική είναι ιδεολογία και τακτική.
    Μια αριστερά που θα απαιτήσει εδω και τωρα ανοικτά σύνορα, δεν έχει κανένα τακτικό στόχο.Είναι μια αριστερά ευαγγελική.Καλοδεχούμενη αλλά εκτός του σήμερα.

    Αριστερός εκτος ΔΗΜΑΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Γρηγόρης, Θεσσαλονίκη8 Μαρτίου 2011 στις 10:38 μ.μ.

    Ανώνυμε,

    καταλαβαίνω πως οι θέσεις μου μπορεί να φαντάζουν στο σήμερα ανεφάρμοστες ή ευαγγελικές.
    Αυτό συμβαίνει για δύο κυρίως λόγους.Αφενός το σύστημα που ζούμε και οι ιδέες που μας εμφυσεί,μας μαθαίνουν να σκεφτόμαστε πάντα εντός των ορίων του εφικτού.Αυτός ο περιοριστικός κύκλος πρέπει να σπάσει.Και θα το πετύχουμε και διαδίδοντας τις ιδέες μας,αλλά και τα αδιέξοδα του ίδιου του καπιταλισμού που οξύνονται θα μας οδηγήσουν να "ζητάμε το αδύνατο".

    Αφετέρου,η κοινωνική αντεπανάσταση του σταλινισμού,αμαύρωσε την πρώτη ουσιαστική προσπάθεια ανατροπής του καπιταλισμού.Και προκαλεί δικαιολογημένη δυσπιστία στον κόσμο.
    Ας θυμηθούμε όμως ότι ο καπιταλισμός χρειάστηκε 3 αιώνες για να κυριαρχήσει επί της φεουδαρχίας.Με πλήθος επαναστάσεων,επιτυχημένων,αποτυχημένων,που έμειναν στα μισά του δρόμου,που προδόθηκαν,κτλ.
    Δυστυχώς η ιστορία κυλά πιο αργά από την ανθρώπινη ζωή.
    Παρόλαυτά εμείς τί πρέπει να κάνουμε;
    Να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια της ανατροπής;Με αυτή τη λογική ίσως να ζούσαμε ακόμα με κανένα κοτζαμπάση πάνω από το κεφάλι μας.
    Εγώ προτείνω να συνεχίσουμε την προσπάθεια,όσο ανεδαφική κι αν μοιάζει σε κάποιους,παρά να υποχωρήσουμε σε 'λογικές μεταρρυθμιστικές' λύσεις.
    Κλείνω με μια υποθετική ερώτηση.Όλοι αυτοί που μιλούν για μεταρρύθμιση,ρετουσάρισμα,εφικτές λύσεις κλπ,τί στάση θα κρατούσαν μ'αυτή τη λογική π.χ. το 1821;
    Με την επανάσταση ή με τη μεταρρύθμιση του σουλτάνου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Πω πω, όλη μέρα ήμουν στη σχολή και δουλειά και δεν προλαβαίνω να απαντήσω σε όλα τα σχόλια, οπότε μόνο στα εμού αναφερθέντα.
    Γιώργο προφανώς δεν απάντησες σε κανένα ερώτημά μου και εγώ δεν αναφερόμουν στον αγαπημένο σχολιαστή radical αλλά στο κόμμα "ΔΗ.ΑΡΙ".
    Βλάκα radical εγώ δεν συμπαραστάθηκα και ούτε πήγα να πουλήσω συμπαράσταση "ως άνθρωπος" στους μετανάστες.Βασικά δεν σε κατηγόρησα ότι δεν έχεις προσωπική επαφή και φιλική με αυτούς. Οι μετανάστες είναι τα ταξικά αδέρφια μας. Το μεταναστευτικό δεν είναι πρόβλημα "διαχειριστικό" είναι καθαρά ταξικό βλάκα. Όταν λέω ταξικό εννοώ ότι έχει σχέση με την υποτίμηση της εργασίας τους απ'τα αφεντικά, την υποτίμηση που αργά ή γρήγορα μπορεί να συμβεί και σε εμάς εξ'ολοκλήρου. Εμ βέβαια, που να τα ξέρει αυτά ένας δημοκρατικός άνθρωπος όταν η μόνη κοινωνική και ταξική παρέμβασή του είναι οι επερωτήσεις στη βουλή και οι τακτικές των ίσων αποστάσεων. Και επίσης μη με λες αριστεριστή γιατί απλά κάποτε ήμουν στην αριστερά και τώρα έχω μεταβεί στο ιδεολογικό στρατόπεδο που σπαέι και λεληλατεί και ξεκαυλώνει, όπως λέει ευγενικά ο φίλος μου ο Γιώργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Και τι εννοείτε με το "εσείς" ούτε υπήρχατε; Ο αναρχικός χώρος ήταν απ'τους πρώτους που έτρεχαν υλικά και έγραφαν χιλιάδες κείμενα προμυνήοντας τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό τον οποίο βλέπουμε σήμερα στην αντίσταση των 300 μεταναστών εργατών που αγωνίζονται(σωστά ή λάθος). Ήταν αυτοί που έτρεχαν και συγκρούονταν με τα σκυλιά της εξουσίας τους ανθρωποφύλακες you know, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών του "δημοκρατικού ελληνικού κράτους" όταν εσείς κατεβαίνατε σε κοινές πορείες με τους δεξιούς για την Μακεδονία. Ήταν αυτοί που υπήρξαν όμηροι στα χέρια του "δημοκρατικού ελληνικού κράτους", μαχόμενοι δίπλα στους μετανάστες εργάτες, όταν εσείς μιλάγατε για λαικό χρηματιστήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Οι μεταρρυθμίσεις Γρηγόρη είναι η βασιλική οδός για την επανάσταση - αυτές δείχνουν τα όρια και την πραγματικότητα του συστήματος και βεβαιώνουν την ανάγκη ανατροπής του - δεν ξυπνάς ένα πρωί και κάνεις επανάσταση... Γιατί άλλωστε; Γιατί συνειδητοποιείς ότι το παλιό σύστημα δεν έχει περιθώρια αλλαγής. Κι αυτό συμβαίνει παντού: στον υπαρκτό σοσιαλισμό, στην Τυνησία, στην Λιβύη, στην Ελλάδα του '21. Ξέχνα τις τεχνητές διαιρέσεις του σταλινισμού ανάμεσα σε επανάσταση και μεταρρύθμιση: είχε τους λόγους του αλλά τώρα ζούμε σε άλλη εποχή και η μεταρρύθιμιση (όχι το ρετουσάρισμα ρε φίλε) είναι επανάσταση - ειδικά στην χώρα του συστήματος των κολλητών.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Γρηγόρης, Θεσσαλονίκη8 Μαρτίου 2011 στις 11:11 μ.μ.

    Καλές επαναστάσεις τότε,μέσω μεταρρυθμίσεων,μέσω του αστικού κυνοβουλίου.Καλό βράδυ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Θα σταματήσετε επιτέλους αυτή την "ανιαρή" παράλληλη συζήτηση έλεος ρε "παιδιά".
    Αφιερωμένο το παρακάτω για την παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας.

    http://www.youtube.com/watch?v=4Vym74jV2oA&feature=player_embedded

    Η φίλη μου η Ιοκάστη απουσιάζει?
    Θερμές ευχές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Γιώργο, ωραία ας υποθέσουμε πως στη συγκεκριμένη φάση αυτό που χρειάζεται είναι μεταρρυθμίσεις. Ο λόγος που σας αποκαλώ ρεφορμιστές δεν είναι ότι γουστάρω επανάσταση, αίμα κ.ο.κ αλλά τ'ότι οι λύσεις που προτείνετε είναι στην κυβέρνηση κι όχι στην κοινωνία και στο εργατικό κίνημα προκειμένου αυτές να τς διεκδικήσει. Κατά τη γνώμη μου, με δεδομένο ότι ανήκουμε σε άλλο χώρο ιδεολογικά, θεωρώ πως ως αριστερά δεν θα έπρεπε να σας ενδιαφέρει το πώς θα επανακάμψει ο ελληνικός καπιταλισμός, αλλά το πώς το ελληνικό προλεταριάτο μαζί με τους μετανάστες θα διεκδικήσει όσο μεγαλύτερη μερίδα του κοινωνικού πλούτου που το ίδιο παράγει. Δεν το πάω μακριά στην απαλλοτρίωσςη των μέσων παραγωγής, προκειμένου να μην έλθει σε τέλμα η συζήτηση. Φέρνοντας ένα παράδειγμα πιστεύω πως αντί να πασχίζετε να δώσετε λύσεις στην αστικοδημοκρατική κυβέρνηση για το πως π.χ θα διαχειριστεί το ζήτημα των δημοσίων υπαλλήλων, να ασχοληθείτε με τον συνδικαλιστικό αγώνα των ιδιωτικών υπαλλήλων ή ακόμα οποινδήποτε εργατών μέσα από καθημερινές παρεμβάσσεις κι όχι μόνο κοινοβουλευτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Thomas είναι προκατάληψη ότι η μεταρρυθμιστική αριστερά δεν ασχολείται με τίποτα άλλο πλην του κοινοβουλίου. Κατ΄αρχήν την ενδιαφέρει η χειραφέτηση των κινημάτων, η αυτονομία των κοινωνικών χώρων, η αμεσοδημοκρατία, η οικολογία του βάθους κλπ κλπ Φυσικά δεν ταυτίζεται απόλυτα με συγγενείς κομματικούς οργανισμούς όπως η δημοκρατική αριστερά, γιατί πρέπει να δουλεύεις ταυτόχρονα σε πολλά επίπεδα για να έχεις αποτελέσματα - γι αυτό και λέω δεν ανήκω σε στρατόπεδα ή χαρακώματα. Τα κοινωνικά δίκτυα είναι πολύ πιο σημαντικά, ειδικά στον ιδιωτικό τομέα που έχει εγκαταληφθεί από την παρακμασμένη αριστερά - έχεις δίκιο. Πιστεύω ότι στο μόνο που διαφέρουμε είναι η τακτική, όχι το όραμα - εφόσον τηρούμε την μη πελατειακή λογική των συλλογικοτήτων μας. Δεν εκτονώνομαι όπως εσύ - μου αρέσει ο εξαντλητικός διάλογος, όποιος κι αν είναι απέναντι, εφόσον συμμεριζόμαστε μια κοινή βασική προβληματική. Γι αυτό στα περισσότερα που λες συμφωνώ - διαφωνώ στους τρόπους πιθανά αλλά μπορεί και να συμφωνήσουμε αύριο. Κατά την γνώμη μου μόνο οι σταλινικές λογικές μπορούν να χωρίσουν το πράσινο, το κόκκινο και το μαύρο - γιατί μισούν την ανασύνθεση, την αλλαγή, την ανανέωση.
    Οι λύσεις τέλος που προτείνουμε λύνουν προβλήματα της καθημερινότητας των ανθρώπων όχι του συστήματος - δεν είναι αυτό που σκεφτόμαστε ακόμα κι όταν έτσι φαίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Thomas,
    όπως έγραψε και ο Γιώργος, το σημαντικότερο πράγμα είναι να ζεις και να δρας στην κοινωνία που υπάρχουν τα προβλήματα. Επίσης αυτό που είναι καθοριστικό είναι το πως διαμορφώνονται οι κοινωνικοί και ταξικοί συσχετισμοί που κρίνουν και τις λύσεις που θα δρομολογηθούν.
    Και αυτοί οι κοινωνικοί συσχετισμοί δεν αλλάζουν με το πάτημα ενός κουμπιού ή επειδή μία η όποια ηγεσία φαντασιώνεται μια αλλαγή. Οι συσχετισμοί αλλάζουν μέσα από την καθημερινότητα, τους αγώνες για το ψωμί των απλώνα ανθρώπων, τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, την μεγαλύτερη δυνατή ισοκατανομή του πλούτου με όραμα την κατάργηση της εκμετάλλευσης από άνθρωπο σε άνθρωπο.
    Σε αυτόν τον αγώνα ο μόνος δρόμος είναι η κοινή δράση μέσα από την ανασύνθεση και την κοινή αγωνία όλων εκείνων που θέλουν μια άλλη πιο δίκαιη κοινωνία.
    Δεν καταλαβαίνω λοιπόν που σε χαλάει ο ρεφορμισμός με όλα τα πάρα πάνω. Απλά το να επαγγέλομαι μια επανάσταση στο μακρινό μέλλον και να μην παλεύω για την λύση καθημερινών προβλημάτων που θα μειώνουν τον πόνο και την δυστυχία των ανθρώπων το θεωρώ υποκρητικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. "Αν και πιστεύω ότι είναι πολύ αργά... το πολιτιστικό τους υπόδειγμα έχει ενεργοποιηθεί με την βοήθεια των ανεύθυνων και τώρα είναι πολύ δύσκολο να απασφαλιστεί -"

    Λίγη ντροπή ποτέ δεν έβλαψε κανεναν κ. Γιώργο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU