Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Εκκωφαντική σιωπή από όλο το πολιτικό σύστημα - πλην Οικολόγων Πρασίνων - για την σκανδαλώδη εξαίρεση της Εκκλησίας από κάθε δημοσιονομικό μέτρο



Στις προηγούμενες δυο αναρτήσεις δείξαμε - βοηθούντων καθοριστικά και των αποκαλυπτικών σχολίων - πόσο μεσαιωνικό και παρασιτικό ταυτόχρονα είναι το καθεστώς διαπλοκής της Ορθόδοξης Εκκλησίας με το ελληνικό κράτος.
Μια θρησκευτική οργάνωση με αφορολόγητα εισοδήματα, μετοχές σε επιχειρήσεις και τράπεζες και ιλιγγιώδη ιδιοκτησία γης και κτηρίων, εκμεταλλεύεται το θρησκευτικό συναίσθημα μερίδας του λαού και την παραδοσιακή πολιτική της επιρροή για να επιβαρύνει το δημόσιο με την μισθοδοσία (και τις συντάξεις) των υπαλλήλων της και να μην πληρώνει κανέναν φόρο εξ όσων της αναλογούν.
Επιφυλάσσει για τον εαυτό της μόνο κέρδη, κρατικές επιδοτήσεις, πολυτέλεια, και μερικά δις για τα γεράματα - πουλάει θρησκεία, μαζεύει χρυσάφι.
Κράτος εν κράτει, απειλεί, συναλλάσσεται, εκβιάζει και πάνω απ' όλα περιφρουρεί παράνομα ιδιοκτησιακά δικαιώματα αποτέλεσμα προδοσίας της εμπιστοσύνης ενός λαού που παραχώρησε προσωρινά την περιουσία του σε ένα υποτίθεται εθνικό "ίδρυμα" επί τουρκοκρατίας.

Σήμερα μεσούσης της κρίσης, οι ιεράρχες δεν δίνουν τίποτα ως συμμετοχή στα βάρη - αρνούνται μάλιστα προκλητικά ότι τους αφορά η δίκαιη κατανομή τους.
Και γιατί άλλωστε; Κορόϊδα είναι;

Από αλλού θα περίμενε κανείς, την έστω και με βαριά καρδιά συνταγματική απαλλαγή από τον ασφυκτικό παρασιτισμό του κράτους από την "επικρατούσα θρησκεία" που "παρανομεί νόμιμα" σχεδόν δυο αιώνες.
Το πολιτικό σύστημα όμως του βαθέως Πασοκ έχει βρει στον Ιερώνυμο τον άνθρωπό του. Και για να τον στηρίξει - και να μην δεχτεί επίθεση σαν αυτή του προκατόχου του Χριστόδουλου - πρέπει και να αποδείξει ότι ο Ιερώνυμος είναι καλός ηγέτης ώστε να μην αμφισβητηθεί από τους φανατικούς ακροδεξιούς της ιεραρχίας.
Έτσι, με την παρέμβαση Βενιζέλου, ικανοποιούνται οι απαιτήσεις της Εκκλησίας ΑΕ και ζημιώνεται ανενδοίαστα η χρεοκοπημένη χώρα μας και με την τεράστια απώλεια εσόδων που αυτό συνεπάγεται αλλά και την ηθική εξαπάτηση όσων άδικα και υποχρεωτικά συμμετέχουν στα βάρη...
Βλέπετε, το πληγωμένο πελατειακό κράτος βρυχάται ακόμη, δεν εγκαταλείπει, δεν ξεχνά τους πελάτες του, οραματίζεται την επιστροφή στις παλιές καλές μέρες μετά την επιμήκυνση του χρέους, τα ευρωομόλογα και ότι άλλο περιλάβει η ευρωπαϊκή λύση που έρχεται.

Μια ακόμη χαμένη ευκαιρία για το λαό και την χώρα. Και την Αριστερά...
Για τον χωρισμό επιτέλους Εκκλησίας και Κράτους.
Για την φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, για την απαλλαγή του δημοσίου από την μισθοδοσία των χιλιάδων υπαλλήλων μιας τεράστιας ιδιωτικής επιχείρησης με δυο πρόσωπα - την δημόσια μισθοδοσία από τη μια, τα ιδιωτικά κέρδη από την άλλη.
Για την προστασία των συνειδήσεων από τον υποχρεωτικό προσηλυτισμό σε συγκεκριμένη θρησκευτική ομάδα, για την απαλλαγή της παιδείας από την παραθρησκευτική προπαγάνδα και των δημόσιων λειτουργών από τον θρησκευτικό όρκο και την θεοκρατική εξουσία επάνω τους των εμπόρων του θρησκευτικού συναισθήματος για ίδιον όφελος.
Για την απαλλαγή της κοινωνίας μας από τον οικονομικό παρασιτισμό αλλά και την μεσαιωνικού τύπου ανάμειξη στα κοινά των αυτόκλητων εκπροσώπων του Θεού.

Αυτό όμως που κάνει φοβερή εντύπωση είναι η συντονισμένη θάλεγες σιωπή όλων των πολιτικών δυνάμεων (της αριστεράς, παραδοσιακής και ανανεωτικής συμπεριλαμβανομένης) που δεν μπήκαν καν στην ανάγκη έκδοσης μιας ανακοίνωσης για το τεράστιο σκάνδαλο - με την τιμητική εξαίρεση των Οικολόγων Πρασίνων που αναδεικνύονται ως το μόνο πραγματικά "αντισυστημικό" κόμμα, και λόγω αμεσοδημοκρατικής συγκρότησης και λόγω εξωπελατειακής πολιτικής παρουσίας, τουλάχιστον σε αυτήν την περίπτωση.
Φυσικά η κομματική αυτοαναφορικότητα, λόγω και επερχόμενων εκλογών, δεν επιτρέπει το άνοιγμα μετώπων.
Ταυτόχρονα όμως εντάσσει αντικειμενικά τις περισσότερες πολιτικές δυνάμεις εντός, εκτός και επί τα αυτά του πελατειακού πολιτικού συστήματος.
Και η υποταγή στην Εκκλησία ή, ακόμα χειρότερα, η δια της αφωνίας συναλλαγή μαζί της, χαρακτηρίζει αυτόν που την ασκεί: από μη συμμετέχοντα έως και εχθρικό στο ζωτικό για την σωτηρία της χώρας και του λαού της, μεταρρυθμιστικό μέτωπο.

Το μεγάλο στοίχημα με την διαφαινόμενη ευρωπαϊκή λύση στο μέτωπο του χρέους είναι να μην μείνουμε με το πελατειακό κράτος αλώβητο στο εσωτερικό μέτωπο, αφού αυτό θα μας επαναφέρει σύντομα στην κατάσταση της χρεοκοπίας.
Και τότε η επίκληση της διεθνούς κρίσης δεν θα αρκεί να μας ξελασπώσει...


5 σχόλια:

  1. Η εκκλησία εκτός από την οικονομική ισχύ, παίζει και πολύ περισσότερο έπαιζε καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις στον δημόσιο βίο της χώρας.
    Σχεδόν σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις η αποδοχή του υποψηφίου από το τοπικό ιερατείο καθόριζε τον νικητή και τον ηττημένο.
    Στις προαγωγές των δημοσίων υπαλλήλων και ειδικά δικαστικών, υπουργείο οικονομικών και παιδείας έχουν τον πρώτο λόγο. Στα πανεπιστήμια έχουν το ΑΓΙΟ ΛΟΜΠΥ.
    Για να γίνει κάποιος ακαδημαϊκός μία από τα ίδια χωρίς την ευχή τους έδρα δεν βλέπει.
    Επί πολλά χρόνια ελάχιστοι εκδοτικοί οίκοι δεν ήταν κάτω από την επιτήρησή τους.
    Η Ελληνική κοινωνία πέρασε 200 χρόνια σκοταδισμού.
    Κυριακή σήμερα και τα δύο από τα τρία κρατικά κανάλια μεταδίδουν λειτουργία.
    Και απορούμε γιατί μείναμε 50 χρόνια πίσω από την υπόλοιπη Ευρώπη?
    Γιώργος EL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το χειρότερο είναι πως σέ όλες τους τις συνεντεύξεις κ.λ.π. οι "άγιοι πατέρες" προβάλλουν ως βασικό τους επιχείρημα το φιλανθρωπικό έργο και τα συσίτια για τους απόρους, λες και αυτά δεν αποτελούν υποχρέωση τους.
    Αλλά τι να περιμενεις από τους πολιτικούς και τους λοιπούς παρατρεχάμενους τους που όπως λέει και το προηγούμενο σχόλιο όλο και κάποια σχέση έχουν με το ιερατείο.
    Α.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η μοναδική Ευρωπαϊκή χώρα που δεν έχει κτηματολόγιο είναι η ΕΛΛΆΔΑ.
    Γιατί παρ' όλες τις προσπάθειες ποτέ δεν ολοκληρώθηκε?
    Ο λόγος είναι προφανής. Δεν μπορούν να χωρίσουν την Ελλάδα των ιθαγενών από την Ελλάδα των παπάδων.
    Έχουμε 2011 και δεν ξέρουμε ακόμη.
    1. Πόσους δημοσίους υπαλλήλους πληρώνουμε.
    2. Δεν ξέρουμε πόσους παπάδες και παρατρεχάμενους πληρώνουμε.
    3. Δεν ξέρουμε ποιό είναι το συνολικό χρέος.
    4. Δεν ξέρουμε τι γίνεται με τις ΔΕΚΟ.
    5. Δεν ξέρουμε πόσες είναι και τι λεφτά τραβάγανε οι ΜΚΟ.
    Όλα τα επίσημα νούμερα που αναγκάζονται να βγάλουν μετά από πίεση είναι μαγειρεμένα.
    Μας αξίζουν τα χειρότερα γιατί το μπάχαλο δεν έχει γίνει ξαφνικά.
    Το αφήσαμε και θέριεψε και τώρα άντε να το κάνεις καλά.
    Γιώργος EL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και για το καλοκαιράκι ένα Quiz.
    Ποιός νομίζετε πως είναι ο λόγος, που η Μητρόπολη Αθηνών είναι εδώ και 10 χρόνια με τις σκαλωσιές?
    Γιώργος EL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Περίεργο όντως... Είχα δει πριν από κάτι μήνες ότι ανατέθηκε η μελέτη σε κάτι γνωστά λαμόγια, μάλλον την τραβάνε σε μάκρος για κάποιο λόγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU