Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Οικολόγοι Πράσινοι: Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο


Θέμα: ΕΕΤΗΔΕ ( ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ HΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΔΟΜΗΜΕΝΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ ) του νόμου 4021/2011

Τα γραφεία των Οικολόγων Πράσινων στην Αθήνα στεγάζονται στην Πλατεία Ελευθερίας στον αριθμό 14. Το ακίνητο ανήκει στην Ορθόδοξη Αρμενική Εκκλησία και, ειδικότερα, όπως αναγράφεται και στον λογαριασμό της ΔΕΗ, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Φωτιστή, Εκκλησιαστικό Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και είναι ηλεκτροδοτούμενο.

Στον τελευταίο λογαριασμό της ΔΕΗ, όμως, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι δεν περιλήφθηκε το ποσό που αντιστοιχεί στο ΕΕΤΗΔΕ του νόμου 4021/2011 (γνωστό και ως χαράτσι των ακινήτων), αν και μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι τα γραφεία μας, παρά τη βαθιά μας πίστη στις Πράσινες ιδέες και αξίες, δεν είναι ιερός ναός ή χώρος λατρείας. Επομένως, σύμφωνα με το νόμο σας, το ακίνητο, όπου στεγάζονται τα γραφεία μας "έπρεπε" να φορολογηθεί με το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτημένων δομημένων επιφανειών.

Αν δεν πρόκειται για αυθαίρετη εξαίρεση των γραφείων όλων των πολιτικών κομμάτων, είναι εύλογη η υπόθεση ότι, αφού έγινε ένα τέτοιο "λάθος" τον δικό μας λογαριασμό, εξαιρούνται του ειδικού τέλους το σύνολο των ακινήτων όλων των θρησκευτικών δογμάτων και όχι μόνο ναοί και χώροι λατρείας, εφόσον, μάλιστα, καμία διασταύρωση των στοιχείων των ακινήτων δεν έχει γίνει.

Την στιγμή, όμως, όπου το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, οριζόντια, χωρίς κριτήρια φορολόγησης του πλούτου, καλείται να πληρώσει με δυσβάσταχτο τίμημα τις σοβαρότατες αστοχίες της οικονομικής πολιτικής σας, είναι τουλάχιστον προκλητικό να εξαιρούνται οι έχοντες, όπως τα εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, όταν τα ακίνητα, για τα οποία δεν φορολογούνται, τους αποφέρουν και εισόδημα, όπως στην περίπτωσή μας.

Επειδή ακόμη μια φορά η Εκκλησία και τα άλλα θρησκευτικά δόγματα παραμένει εκτός φορολογικών υποχρεώσεων που ισχύουν για τους πολίτες και τα λοιπά νομικά πρόσωπα, σας καλούμε άμεσα να φροντίσετε για την εφαρμογή του νόμου σας, με την παράκληση να μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων
Γιώργος Τσέκος
Συντονιστής



Δείτε σχετικάΔηλώσεις Λευτέρη Παπαγιαννάκη, νομικού συμβούλου Οικολόγων Πράσινων:








1 σχόλιο:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=ZTu0gN-_73I Εδώ σχετικές δηλώσεις του Παπαγιαννάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU