Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Η ατέλειωτη νύχτα των σαλτιμπάγκων


Αν δεν γελάσατε με την παράσταση "Κωλοτούμπες", το πρόγραμμα θα συνεχιστεί όλο το σαββατοκύριακο! Δακρύβρεχτα διαγγέλματα, πολιτικές ταχυδακτυλουργίες και πολύ συγκίνηση.. Για τον Πελάτη ρε γαμώτο... 
Έχουν καταντήσει οι κλόουν της Ευρώπης. Τους έχουν πάρει χαμπάρι και οι πιο ανυποψίαστοι.
Αλλά αυτοί τον χαβά τους.
Θα μας φάνε το σαββατοκύριακο με τα διαγγέλματά τους. Show must go on... 
Θα ρίχνει ο ένας το φταίξιμο στον άλλο για να μην παραδεχτούν ούτε στιγμή αυτό που ξέρουν όλοι - ότι ευθύνονται αποκλειστικά οι δυο τους για την συντήρηση του πελατειακού, κρατικοδίαιτου και παρασιτικού συστήματός τους που έριξε μιαν ευλογημένη χώρα στα βράχια. Θα καταραστούν τους σκληρούς ξένους που μας βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό επειδή τους έχουμε ανάγκη - για να αποκρύψουν ότι τις τελικές αποφάσεις για οριζόντιες περικοπές κάθε είδους τις παίρνουν οι ίδιοι για να προστατέψουν τα προνόμια και τις γκρίζες περιουσίες των δικών τους. Θα το παίξουν σκληροί διαπραγματευτές στο πλευρό της πατρίδας  - για να κρύψουν ότι δίνουν τις τελευταίες μάχες στο πλευρό της διαφθοράς, της μίζας, του κομματικού τους στρατού και των ευνοημένων της μεταπολίτευσης. Λες και μιλάνε σε ηλιθίους..
Αλλά όπως γράφει και ο minority opinion σε σχόλιό του:
"Η επιτυχία των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπ-Σαμ-Καρ είναι ότι, μή κάνοντας το παραμικρό απο αυτά που έπρεπε να κάνουν τα τελευταία τρία χρόνια, "έπεισαν" τον ελληνικό λαό ότι τα συγκεκριμένα ανωφελή και καταστροφικά μέτρα που πήραν, ήταν πρώτον αναπόφευκτα και δεύτερον ότι υπαγορεύθησαν απο τους κακούς και άκαρδους ξένους.
Κι έτσι εξομοιώθηκε η ανάγκη για περιορισμό του αδηφάγου πελατειακού κράτους που θέλει 70 δις (απο τα 35 που ήθελε το 2003) κάθε χρόνο, με την επιλογή των συσσιτίων για να μην πεθάνουμε απο την πείνα. Χωρίς οικονομία, θα χρειαστεί να ξαναζητιανεύουμε απο τους ίδιους κακούς ξένους, όχι πια για εκατοντάδες δισεκατομύρια, αλλά για το σιτηρέσιο και για καμμιά ασπιρίνη."
Κλείστε λοιπόν φίλοι μου τις τηλεοράσεις, μην αγχωνόσαστε άλλο με το θέατρο των σαλτιμπάγκων. Αντίθετα φροντίστε -εκλογές έρχονται- να εξαφανιστούν από προσώπου γης οι πολιτικοί απατεώνες που έκαναν αυτοί, κατοχή στη χώρα και τους πόρους της, εξαγοράζοντας με δανεικά ένα μέρος του πληθυσμού με διορισμούς και ένα άλλο με καταναλωτικές υποσχέσεις και που μας βύθισαν τελικά στα χρέη, την διεθνή ανυποληψία και την ταπείνωση. 
Κι ας αναδείξουμε άλλους, ικανούς να διαχειριστούν το μεν νέο δάνειο με ισοδύναμα μέτρα δίκαιης κατανομής των βαρών, τις δε κρίσιμες μέρες που ακολουθούν για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την επαναδημιουργία θέσεων εργασίας σε μια πορεία αυτή τη φορά βιώσιμη, με γνώση, δημιουργικότητα και εθνική αφοσίωση. 
Που θα δώσει σε λίγο καιρό την ευκαιρία στους μετανάστες μας και τα εισοδήματά τους να επιστρέψουν ξανά πίσω στον γενέθλιο τόπο τους.

1 σχόλιο:

  1. ολα καλά αλλα αυτο το
    Κι ας αναδείξουμε άλλους, ικανούς να διαχειριστούν το μεν νέο δάνειο με ισοδύναμα μέτρα δίκαιης κατανομής των βαρών, κλπ κλπ''


    να λειπε
    .... ειμαστε χωρα Σαλτιμπαγκων ..
    ας το χωνεψουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU