Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός! - Στην Ουρουγουάη...


Ο κύριος που βλέπετε να βγαίνει με δυσκολία από τον παλιό «Σκαραβαίο» είναι ο πρόεδρος της Ουραγουάης, Χοσέ Μουχίκα.
Και το παλιό αυτό σκαρί της Volkswagen, που η αξία του είναι, μόλις, 1.945 δολάρια, είναι η μοναδική «πολυτέλεια» που έχει επιτρέψει στον εαυτό του.
Ο 77χρονος πολιτικός, που δεν έχει τραπεζικό λογαριασμό αλλά ούτε και χρέη, απέκτησε πριν από λίγες ημέρες ακόμα έναν τίτλο τιμής, α
υτόν του πιο φτωχού προέδρου στον κόσμο!
Το παρατσούκλι βγήκε μετά την αποκάλυψη ότι εάν και ο μηνιαίος μισθός τους είναι 12.500 δολάρια εκείνος κρατάει μόνον 1.250 δολάρια για τα έξοδά του και το υπόλοιπο ποσό, το 90%, το επιστρέφει στο κράτος προκείμενου να ενισχυθούν τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας.
Όπως ο ίδιος είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «El Mundo», με τα 1.250 δολάρια το μήνα μπορεί να τα βγάλει πέρα. Και μπορεί γιατί οι περισσότεροι κάτοικοι της Ουρουγουάης ζουν με πολύ λιγότερα.


(από το We-are-all-Greeks)

Σχόλιο ΑΣ: Ενώ εδώ οι πολιτικοί μας, από μικροί μαθαίνουν αλλιώς. Αν δουν μάλιστα και εξουσία στον ορίζοντα...

1 σχόλιο:

  1. «Επί μήνες η τρικομματική κυβέρνηση "παίζει" με το μέλλον των πολιτών με πλήρη αδιαφάνεια. Αντί να καταστρώνουν σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας, αναλώνονται σε δήθεν διαπραγματεύσεις για ήδη προαποφασισμένα μέτρα. Αρέσκονται σε ψευδο-διαρροές, για να συνηθίσει το αυτί μας. Αλλά τα επαχθή, άδικα και αναποτελεσματικά μέτρα δεν πρόκειται να τα αντέξουμε ως χώρα και κοινωνία ούτε τώρα, ούτε το 2016. Είναι φανερό ότι το παρόν πολιτικό σύστημα δεν έχει βούληση και ικανότητα για τη διέξοδο από την κρίση. Η ενεργή κοινωνία οφείλει πλέον να έχει λόγο και ρόλο, πριν να είναι πολύ αργά».
    Quiz: Σχόλιο ;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU

Σχόλια