Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Αποκλειστικό: Η εποποιία Τσίπρα στο Βερολίνο

"ήλθον είδον και ενίκησα!"
Ο κ. Τσίπρας μεθοδεύει αργά και σταθερά την μεγάλη κωλοτούμπα σε στοιχειωδώς ρεαλιστικές θέσεις επιχειρώντας να απεγκλωβιστεί από την αντιμνημονιακή παράνοια της τελευταίας τριετίας. Ούτε ψύλλος στον κόρφο του βέβαια διότι από το 2010 έχει "εκπαιδεύσει" τόσο έντονα το κόμμα του στο "όχι σε όλα" και στο "ναι σε όλους" που η επιχείρηση "προσγείωση στην πραγματικότητα" κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα όλο το συνιστωσομάνι, το λαφαζανομάνι και το στρατουλομάνι.
Παρότι επιθυμεί να παριστάνει τον Ανδρέα Παπανδρέου δυστυχώς (για αυτόν) δεν είναι. Εάν ήταν δεν θα είχε το παραμικρό πρόβλημα διότι θα ήλεγχε απόλυτα το κόμμα του κατά το δόγμα "τι ώρα είναι Άκη; Ό,τι ώρα θέλετε εσείς πρόεδρε".
Είναι υποχρεωμένος να βαδίσει σε τεντωμένο σκοινί ισορροπώντας ανάμεσα στους μουρλούς που ονειρεύονται επαναστάσεις και ανατροπές του καπιταλισμού και στους στοιχειωδώς σώφρονες οι οποίοι παρότι αμετανόητοι κρατιστές έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι αργά ή γρήγορα θα αναγκαστούν να χορέψουν στο ρυθμό που χορεύουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες. Θα μπορέσει να συμβιβάσει τα συμβίβαστα; Πρόκειται για εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.
Μια μνημονιακή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ θα επέφερε ανεπανόρθωτες συνέπειες στην συνοχή του. Αρκεί κανείς να δει πόσους βουλευτές έχασε σε ένα βράδυ η ΝΔ όταν ο Σαμαράς το γύρισε από το αντιμνημόνιο στο μνημόνιο. Η ΝΔ! Δηλαδή το παραδοσιακό αστικό κόμμα της χώρας! 
Δεν θα ήταν αβάσιμο να υποθέσει κανείς λοιπόν ότι η όποια κυβερνητική προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ (ακόμα κι αν καταφέρει να βγει πρώτο κόμμα με αυτοδυναμία, πράγμα περίπου απίθανο με τα σημερινά δεδομένα) είναι εκ των προτέρων καταδικασμένη.
(σχόλιο στο fb)

2 σχόλια:

  1. Προς το παρόν,δεν νομίζω οτι θα διαταραχθεί η συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ.Θα την κρατήσουν με συμβιβασμούς,με ανεραισεις και καλύψεις δηλώσεων διάφορων στελεχών,του στύλ''νέος βουλευτης είναι, παρορμητικός χαρακτήρας κ.λ.π''Αποψή μου είναι οτι η συνοχή του βασίζεται στο οτι εισρέει,άμεσα στα ταμεία του <> ζεστό καπιταλιστικό χρήμα και έμμεσα στις συνιστώσες.Μόνο αυτη η ανεξαρτησια τους ενδιαφέρει και τίποτα αλλο.Για τον λόγο αυτό αντιδρούν στην ενοποίηση,εξ ού και η μικρή απηχηση στην προσέλευση νέων μελών.Παλιά για τετοιου είδους ζητήματα στην αριστερά ηταν αιτία πολλαπλων διασπάσεων.Τώρα για να ενώσεις 13 συνιστώσες και να βρείς την κοινή συνισταμένη ειναι δύσκολο.Ολοι μας θυμόμαστε απο τη φυσική η εύρεσή της,όταν οι δυνάμεις ήταν πάνω απο 4.Χάος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζηλεύετε ρε, που ο Αλέξης συζητάει με τον Dr Strangelove, ενώ εσείς συζητάτε με το Βενιζέλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU