Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Ηλίας Μόσιαλος: Όσο οι δυνάμεις της μεταρρύθμισης δεν οργανώνονται, δεν πάμε μπροστά

 Προοδευτικός ριζοσπαστικός χώρος
"Σκοπός της "Δυναμικής Ελλάδας' είναι η δημιουργία ενός νέου πολιτικού χώρου. Σε αυτόν θα περιλαμβάνονται κόμματα, φορείς και πρόσωπα ενός ευρύτατου πολιτικού φάσματος από την κεντρώα ΝΔ μέχρι τη ΔΗΜΑΡ.

Σκοπός μας δεν είναι ο "κατακερματισμός του μεταρρυθμιστικού χώρου", αλλά η ενότητα και ενοποίησή του. Προσφέρουμε τις επεξεργασίες μας, τις θέσεις μας, τη συμμετοχή μας σε εργασίες συγγενών ή όμορων δυνάμεων, τους εαυτούς μας τους ίδιους στην υπηρεσία αυτού του σκοπού. Και είμαστε βέβαιοι ότι πολύ σύντομα – με τη δική μας συμβολή - ο χώρος θα προχωρήσει σε διαδικασίες συσπείρωσης. Οι σχετικές προσπάθειες έχουν ξεκινήσει."
Ρεπορτάζ  για την χθεσινή εκδήλωση*:

Mε έντονη την παρουσία ανθρώπων προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ και στελεχών της ΔΡΑΣΗΣ πραγματοποιήθηκε απόψε, 19/1, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών εκδήλωση της Κίνησης Πολιτών "Δυναμική Ελλάδα", όπου παρουσιάστηκε και το λογότυπό της.
Στην αρχή της εκδήλωσης προβλήθηκε ολιγόλεπτο βίντεο ενώ συντόνισε η Αθηνά Γιαννακού (αναπλ. καθηγήτρια ΑΠΘ).
Μίλησαν o Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης (Επιχειρηματίας), ο Ορέστης Καλογήρου (καθηγητής ΑΠΘ), ο Μιχάλης Κούτρας, (Ιατρός - Νευρολόγος) και ο Ανδρέας Γιαννακόπουλος (Φοιτητής Πανεπιστημίου Πατρών).Βασικός ομιλητής ήταν ο Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος με γλαφυρό τρόπο αναφέρθηκε στην Ελλάδα που θέλει ο "προοδευτικός ριζοσπαστικός χώρος".
Από την εκδήλωση συγκρατούνται τα ακόλουθα:
- Η Κίνηση Πολιτών θα μετατραπεί σε Πολιτική Κίνηση και επιζητεί τη συνεννόηση με άλλες δυνάμεις του χώρου με σκοπό την κοινή πολιτική έκφραση και την εκλογική σύμπραξη.
- Ο ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης, που παρίστατο και απηύθυνε μικρό χαιρετισμό, δήλωσε ότι εκπροσωπεί τη "Δράση".
- Παρίστατο επίσης, εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, με την οποία ήδη έχει προγραμματιστεί εκδήλωση (όπως και με τη "Δράση").
- Ο Πρόεδρος της "Φιλελεύθερης Συμμαχίας" Γρηγόρης Βαλλιανάτος, σε σύντομη παρέμβασή του δήλωσε, ότι θα συμμετάσχει στην πολιτική ζύμωση του χώρου.
- Ο διευθυντής της ΡΙΚΣΣΥ, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Δημήτρης Τσιρώνης, που επίσης χαιρέτησε, μετέφερε τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς του Ανδρέα Λοβέρδου.
Συνάγεται η έκδηλη αγωνία ανθρώπων, που ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, που όμως δεν ταυτίζονται με τα σημερινά απομεινάρια των κομμάτων αυτών και οι οποίοι επιθυμούν κάπως να εκφραστούν.
Τι κοινό μπορεί να έχουν πρώην κρατιστές, ΠΑΣΟΚοι και "Αριστεροί" της γενιάς του Πολυτεχνείου, που επιτέλους δεν πάνε σπίτι τους, είναι απορίας άξιον.
Το σίγουρο είναι ότι οι όποιες κινήσεις στο χώρο, άμεσες ή μελλοντικές θα συμπαρασύρουν τις πολιτικές εξελίξεις, δεδομένης και της υποστήριξης που τυγχάνουν οι συγκεκριμένες δυνάμεις από κέντρα εντός και εκτός Ελλάδας.


Σχόλιο ΑΣ: Η Δυναμική Ελλάδα δείχνει αποφασισμένη να πάρει πρωτοβουλίες, συνεχίζοντας το παράδειγμα του ανοιχτού συνεδρίου της Δράσης. Άλλωστε οι δύο χώροι έχουν πολλά κοινά σε μέλη, θέσεις και αντιλήψεις. 
Η δημιουργία ενός Ριζοσπαστικού προοδευτικού/μεταρρυθμιστικού κόμματος από όλους  όσους/ες είναι έτοιμοι από καιρό, μοιάζει τώρα πιο κοντά από ποτέ. Ελπίζουμε να δούμε σύντομα την ανακοίνωση του κοινού προγραμματικού συνεδρίου - γιατί στο μεταξύ οι δυνάμεις του πελατειακού συστήματος κυβέρνησης/αντιπολίτευσης, διαλύουν την χώρα.

- Πρόσφατες συνεντεύξεις του Ηλία Μόσιαλου για τους στόχους της πολιτικής κίνησης Δυναμική Ελλάδα: 

1 σχόλιο:

  1. Απλήρωτοι εργαζόμενοι του ΠΑΣΟΚ: Δεν θα κάνετε συνέδριο πάνω στα πτώματα μας
    Posted date: Ιανουαρίου 20, 2013 5:24 ΜΜ In: Ρεπορτάζ-ειδήσεις | comment : 0

    Με νέα τους ανακοίνωση μέσω του blog τους οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του ΠΑΣΟΚ επανέρχονται στο ζήτημα των δεδουλευμένων που διεκδικούν και καλούν τα επώνυμα στελέχη του κόμματος να πουλήσουν τις βίλες και τα κότερα προκειμένου να πληρωθούν.

    Οι ανώνυμες αλήθειες και τα χυδαία επώνυμα ψέματα…

    … ανήθικη η ποινικά κολάσιμη πράξη δεν είναι οι ..ανώνυμες.. αλήθειες μας αλλά τα χυδαία επώνυμα ψέματα σας…
    Το μόνο που σας νοιάζει είναι μην σας λερώσουμε την ήδη στραπατσαρισμένη εικόνα σας. Όταν όμως εσείς απολαμβάνετε τα πανάκριβα δείπνα σας, πολύ από εμάς τρέχουν στα συσσίτια και πωλούν ότι πολύτιμο έχουν για να πάρουν γάλα στα παιδιά τους (όπως μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού με κύρια δική σας ευθύνη) .Παρακαλούμε τον Κύριο Δ. Καρύδη υπεύθυνο επικοινωνίας ΠΑΣΟΚ να μας απαντήσει πώς αισθάνεται που μπαίνει σε ένα χώρο όπου οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι επί ένα χρόνο, ενώ εκείνος μάλλον πληρώνετε κανονικά? Τον ακούσαμε σε πρωινή εκπομπή να λέει <>. Αλήθεια ας μας πουν οι εργαζόμενοι από τα αλλά κόμματα πόσο καιρό είναι απλήρωτοι? 2 μήνες? 4 μήνες?…. Είναι και αυτοί έναν ολόκληρο χρόνο?
    Λυπούμαστε ειλικρινά για όλα όσα συμβαίνουν, αλλά κυρίως για την στάση ορισμένων <> προς τους απλήρωτους επί ένα χρόνο εργαζόμενους.
    Καλούμε ΑΜΕΣΑ την ηγεσία του κόμματος να ξεκινήσει τις πληρωμές των δεδουλευμένων.
    ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!
    ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΙΣ ΒΙΛΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΤΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ!!!!
    http://aploirotoiergazomenoipasok.blogspot.gr

    Αφωτιστος Φιλελλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU