Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Στου κουφού την πόρτα...



Το ρεπορτάζ:

Google: Κάντε την Ελλάδα, Μέκκα υψηλής καινοτόμου τεχνολογίας Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Ερικ Σμιντ και με τον πρόεδρο της ΖΤΕ*
Τι "ζήτησε" ο άνθρωπος; Το αυτονόητο:

"Η τεχνολογία και η καινοτομία μπορούν να αποτελέσουν σπίθα της οικονομικής ανάπτυξης και να λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας της χώρας, είπε την Πέμπτη ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google κ. Έρικ Σμιτ μιλώντας ενώπιον ενός μεγάλου κοινού νέων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο κ. Σμιτ κάλεσε την κυβέρνηση να άρει όλα τα εμπόδια προς την επιχειρηματική δραστηριότητα και πρότεινε στους νέους να ξεκινήσουν επιχειρήσεις με βάση την τεχνολογία.
Ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google έδωσε μεγάλο βάρος στην ανάγκη δημιουργίας νέων επιχειρήσεων, καθώς θεωρεί ως «καλύτερη συνταγή να έχουμε περισσότερους επιχειρηματίες που θα κάνουν νέες δουλειές σε κάθε κλίμακα»...

...τόνισε τα πλεονεκτήματα της χαμηλής φορολόγησης των κεφαλαίων και την ανάγκη για αλλαγή της κουλτούρας στην επιχειρηματική αποτυχία, η οποία πρέπει να είναι «ΟΚ», όπως είπε.

Ο κ. Σμιτ υπογράμμισε τις ραγδαίες αλλαγές που έφερε η παγκοσμιοποίηση στην παραδοσιακή οικονομία και το πλήγμα στη μεσαία τάξη διεθνώς, στάθηκε πολύ στην ανεργία των νέων και έκανε έκκληση στην κυβέρνηση να άρει κάθε εμπόδιο στην επιχειρηματική δραστηριότητα.
Όπως είπε, η τεχνολογία αυξάνει τις ανάγκες για εργασία και μάλιστα, επικαλέστηκε μελέτη, που υποδεικνύει ότι για κάθε νέα θέση εργασίας υψηλής τεχνολογίας, δημιουργούνται άλλες πέντε νέες σε διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας.
«Η σημασία των νέων θέσεων εργασίας δεν μπορεί να υποτιμηθεί». «Είναι ώρα για νέες δουλειές. Εάν αυτό δεν γίνει σύντομα, θα έχετε μεγαλύτερα προβλήματα»"

Και τι απαντά ο Α Σαμαράς; 

Φόροι, φόροι, φόροι, τιμωρία στην αποτυχία, υπέρογκες εισφορές, χαράτσια, τέλη επιτηδεύματος, γραφειοκρατικά εμπόδια, διώξεις και κατασχέσεις, ανυπέρβλητα εμπόδια στους νέους επιχειρηματίες.
Φοροπηγές παντού - πραγματική Μέκκα (της αντι-επιχειρηματικότητας...)


*'Ολο το άρθρο εδώ http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=534233


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU