Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Μπουτάρης: Συμφωνώ με Τσίπρα. Αποπληρωμή χρέους με ρήτρα ανάπτυξης!

Τόχουμε ξαναπεί. Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι ο άνθρωπός μας. Δεν είναι κομματόσκυλο κανενός, είναι επιχειρηματίας, ανοιχτό μυαλό και δεν παρασύρεται από δαιμονοποιήσεις και φανατισμούς κομματικά υποβολιμαίους. Αν ψάχνει η προοδευτική παράταξη  (οι προοδευτικοί -  όχι οι μεταμφιεσμένοι σε προοδευτικούς) ένα νέο για επικεφαλής, τον έχει! 
ΑΣ

από την egnatiapost
Την συμφωνία του με τη θέση του Αλέξη Τσίπρα "για την ανάγκη θέσπισης ενός είδους ρήτρας ανάπτυξης στην αποπληρωμή του ελληνικού χρέους" εξέφρασε ο Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας ενώπιον τόσο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, όσο και του Χάνες Σβόμποντα σε εκδήλωση της πρωτοβουλίας «Relaunching Europe» της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
"Το ζήτημα πρέπει να τεθεί στην επικείμενη διαπραγμάτευση για το χρέος μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ. Όσο η χώρα δεν αναπτύσσεται, είναι ανίκανη να αποπληρώνει υπέρογκα τοκοχρεολύσια χωρίς να βυθίζεται τελικά βαθύτερα στην ύφεση και την απελπισία. Δεν έχει πια νόημα αυτή η πολιτική, ούτε για την Ελλάδα ούτε για την Ευρώπη", πρόσθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Ο Γ. Μπουτάρης τόνισε ότι ένα γενναίο αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Ελλάδα είναι απολύτως απαραίτητο "παράλληλα με τη διατήρηση της δημοσιονομικής σταθερότητας", ενώ μίλησε για "άτσαλη εκ του αποτελέσματος εμπλοκή της τρόικας στην αντιμετώπιση της κρίσης" και υποστήριξε ότι με τον τρόπο που γίνεται αυτή η εμπλοκή "έχει ξεπεράσει τα ανεκτά όρια δημοκρατικής νομιμοποίησης και ανοχής. Η άθλια τωρινή οικονομική κατάσταση χρειάζεται άμεσες λύσεις διαφορετικού είδους"

"Ο κόσμος νιώθει θυμωμένος και αδικημένος"

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης περιέγραψε με μελανά χρώματα τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έχασε από το 2009 μέχρι σήμερα το ένα τέταρτο του ΑΕΠ της, η ανεργία πέρασε το 27%, και πάνω από το ένα τρίτο του πληθυσμού ζει στα όρια της φτώχειας.
"Θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι η Ελλάδα πληρώνει τα δικά της λάθη, και ότι η περίπτωσή της δεν αποτελεί πολιτικό πρόβλημα για την ΕΕ", είπε ο κ. Μπουτάρης και συνεχίζοντας προειδοποίησε τους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες ευρωβουλευτές ότι "οι απότομες και βίαιες πολιτικές ανατροπές δε γίνονται πάντοτε στις φτωχότερες χώρες αλλά σε εκείνες που μεγάλο μέρος του πληθυσμού πιστεύει ότι αξίζει καλύτερης τύχης. 
Στην Ελλάδα η πτώση του βιοτικού επιπέδου ήταν ιδιαίτερα απότομη -όσο ποτέ άλλοτε σε ανεπτυγμένη χώρα μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. 
Ο κόσμος δικαίως νιώθει φοβισμένος, θυμωμένος και αδικημένος. Στην Ελλάδα και στη υπόλοιπη Ν. Ευρώπη, είναι αναμενόμενο ο κόσμος να προστρέξει πολιτικά σε απλοϊκές και αντιευρωπαϊκές κυρίως επιλογές που υπόσχονται εύκολες αλλά αναχρονιστικές λύσεις".



1 σχόλιο:

  1. H λλαδα πληρώνει τα λάθη των επιφανών.
    Ουδείς πλην του απλού λαού δικαιούται να ομιλεί για λάθη.
    θα μου πείτε και δικαίως θα το πείτε, και οι συντάξεις των ¨αόματων¨ , οι συντάξεις των νεκρών , οι εργαζόμενοι στο ταμείο αποξήρανσης της Κωπαϊδας!
    Μην άγχεστε. Εργο των επιφανών και αυτό. Τα λαμόγια το εκμεταλεύτηκαν . Προέχει η τιμωρία των επιφανών. Βεβαίως και τωνλαμοξιών έπεται συνέχεια.
    Α΄ και στο δια ταύτα.
    Ουδείς εκτός συστήματος δύναται να αναδειχθεί στο τρέχον πολιτικοοικονομικό γίγνεσθαι.
    Και ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ. - ΟΥΔΕΙΣ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU