Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014

Η "εξέγερση" των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ …που έρχεται αλλά κάποιοι δεν την βλέπουν!

"Πολιτικά σας εύχομαι τα χειρότερα. Αλλά άθελα σας προσφέρατε μια μεγάλη υπηρεσία στο κίνημα των Ανασφάλιστων μικρομεσαίων. 
Ρίξατε την μάσκα των Συνομοσπονδιών που τάχα μας εκφράζουν.   Έτσι εμμέσως  πλην σαφώς βοηθάτε το κίνημα να λάβει τις οριστικές του αποφάσεις για το πως θα οργανώσει από δω και πέρα την συγκρότηση του σε επίπεδο νέας Ομοσπονδίας. 
Κατά τα αλλά ως άνθρωπο να σας ευχηθώ υγεία κι οικονομική ευμάρεια. Ούτως η άλλως εμείς την χάσαμε η θα την χάσουμε λίαν προσεχώς , εκτός αν σηκωθούμε - και θα σηκωθούμε -  από  τους καναπέδες.
ΕΝΑΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ" (*)
Πολιτικά κόμματα, επιμελητηριακοί και συνδικαλιστικοί φορείς* συνεχίζουν να υποτιμούν τον κόσμο των επαγγελματιοβιοτεχνών εμπόρων και επιτηδευματιών, που στενάζει όχι μόνο από τον βραχνά της οικονομικής ύφεσης αλλά πάνω απ όλα από το «ασφαλιστικό» χαράτσι του ΟΑΕΕ .
Όποιος στην Ελλάδα θέλει να στήσει μια δουλίτσα να ζήσει …πρέπει να υπολογίζει, πάνω απ όλα, ότι πρέπει να περάσει από ένα υποχρεωτικό ασφαλιστικό ταμείο που θα του στοιχίζει μηνιαίος το 500ευρώ . Δηλαδή όσο το μηνιάτικο ενός μνημονιακού έλληνα «εργαζόμενου».
Αν βάλεις φόρους και επιτήδευμα ξεπερνά το 1000ευρώ . Τώρα αν συνυπολογίσεις νοίκια, πάγια έξοδα, προμηθευτές κλπ έχεις πτωχεύσει από χθες. Δηλαδή πριν ανοίξεις ! Και με χρέος .


Και όμως το πολιτικό και όχι μόνο σύστημα θέλει να στηρίξει έναν ασφαλιστικό οργανισμό υποχρεωτικής αυτασφάλισης που το κράτος το μόνο που εγγυάται, στον «καταναγκαστικά» ασφαλισμένο, από το 2015 είναι μόνο 360 ευρώ σύνταξη. Όταν θα έχει πληρώσει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Που αν τα είχε στην ιδιωτική ασφάλιση θα ήταν ένας μικρομεσαίος Τσουκαλάς με 500.000 ευρώ εφάπαξ .
Την ίδια ώρα, του λέει, αν δεν πληρώνεις κάθε μήνα κάλυψη υγείας δεν έχεις . Την ίδια στιγμή το ασφάλιστρο της υγείας τρέχει και με τόκο ! Δηλαδή πληρώνεις με τόκο για κάτι, σε αυτόν που το πληρώνεις, που δεν θα ξοδέψει ούτε μισό ευρώ για να σου ανταποδώσει την συγκεκριμένη παροχή.
Πρόκειται για παγκόσμια πατέντα …που ούτε την οικονομία βοηθά, ούτε την ανάπτυξη, ούτε την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Αν κάνεις μια βόλτα στις πιάτσες των ταξί που περιμένουν με τις ώρες τον πελάτη …θα ακούσεις τους μισούς να αναστενάζουν και να αναρωτιούνται… πόσο κοντά στην φυλακή είναι !
Το ίδιο συμβαίνει σε πολλά μικρομάγαζα , σε όσα έχουν απομείνει και όχι μόνο.
Και όσο ο κόμπος φτάνει στο κτένι …όλος αυτός ο κόσμος θα ξεσηκωθεί και τότε άντε να τον μαζέψει … με όσα 500ευρα από το «πλεόνασμα» και να του τάζεις .
Φανταστείτε τι θα έχει να γίνει στην χώρα …όταν όλος αυτός ο κόσμος (Ταξιτζήδες , φουρναραίοι, φορτηγατζήδες , κομμωτές , καφετζήδες , μοδίστρες , περιπτεράδες , ψιλικατζήδες… ) αγανακτήσει και δει πλέον ότι απειλείται η επιβίωση του, η περιουσία του , η υγεία του η ελευθερία του. Για την σύνταξη δεν το συζητάμε. Αποτελεί πλέον ανέκδοτο.

Δέκα ΑΔΕΔΥ και πέντε ΓΣΕΕ μαζί θα κάνουν…
Γιατί αυτοί είναι νυχθημερόν στον κυνήγι του μεροκάματου και δεν ξέρουν τι θα πεί απεργώ , οκτάωρο , τριήμερο κλπ . Και ποτέ δεν θα λάβουν τσεκ μισθού στις 31 η στις 15 του μήνα, βρέξει χιονίσει.
Οπότε, το πολιτικό σύστημα ας δει αυτό το θέμα ΟΑΕΕ αλλιώς. Δεν μπορεί να σταθεί αυτός ο Οργανισμός με πολιτικές που ασκήθηκαν και ασκούνται ή με την τακτική «ανεμομαζέματα ανεμοσκόρπισμα» και μόνιμα «κερατάδες και οι ζημιωμένοι» αυτοί που με το έτσι θέλω υποχρεούνται να τον συντηρήσουν με τέτοιες υπέρογκες εισφορές , με ελλιπείς και ανύπαρκτες υπηρεσίες και ψίχουλα συντάξεις.

Από ανέκαθεν συνταξιούχος του ΤΕΒΕ (νυν ΟΑΕΕ) σήμαινε «φτωχο..νές», με «άρχοντες» του δημοσίου-ΔΕΚΟ Τραπεζών και μικρομεσαίους του ΙΚΑ .
Αν θέλουν να δώσουν ώθηση στην απασχόληση , στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στην ανάπτυξη πρέπει με κάθε τρόπο να βγάλουν αυτό το «καρκίνωμα» …! Πρέπει να γίνει ένας άλλος οργανισμός , πρέπει να ενταχθεί στο ΙΚΑ , πρέπει να έχουν το δικαίωμα επιλογής σε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα ασφάλισης , πρέπει οι εισφορές να πηγαίνουν με βάση το τζίρο και το είδος της επιχειρηματικής δραστηριότητας , πρέπει, πρέπει …ας το δουν.
Όσο θα συνεχίζεται η υπάρχουσα κατάσταση η “έκρηξη” θα είναι σύντομη, εκκωφαντική και μεγάλου βεληνεκούς.

πηγή asfalisinet.gr

(*)  από την ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟ ΣΤΟΝ ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟ κ ΚΟΡΚΙΔΗ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΣΕΕ ΚΑΙ ΥΠΟΨ.ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ - εδώ)

1 σχόλιο:

 1. Τασιόπουλος Παναγιώτης Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το κόμμα Χατζημαρκάκη ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

  ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΟΥΚΕΤΟ –
  ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ για ΤΕΒΕ – ΟΑΕΕ

  Xατζημαρκάκης
  συνέντευξη 3,5 λεπτά.
  Xατζημαρκάκης ομιλία ευρωκοινοβούλιο 1 λεπτό
  Κόμμα Χατζημαρκάκη ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ και κόμμα Επαγγελματιών Τασιόπουλος, ΜΑΖΙ στις ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
  (OΜΙΛΙΑ) Τασιόπουλος Παναγιώτης Συνεργαζόμενος και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το κόμμα Χατζημαρκάκη ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
  (ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ) Τασιόπουλος Παναγιώτης. Υποψήφιος Ευρωβουλευτής.
  To νέο ασφαλιστικό έρχεται. Θα μας εξαφανίσει όλους.
  O επαγγελματίας οφείλει 450 € το μήνα στο ΤΕΒΕ ΟΑΕΕ!
  Kάθε μέρα που ξημερώνει οφείλει 60 € πάγια έξοδα. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.
  Το νέο κόμμα ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ , ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ, ανάπτυξη, θέσεις εργασίας θα βρεθεί σύντομα στα κέντρα αποφάσεων και δεσμεύεται την κατάργηση φόρου επιτηδεύματος ελευθέρων επαγγελματιών και κατάργηση της εισφοράς στα επιμελητήρια.
  Τώρα:
  ΔΙΑΓΡΑΦΗ όλων των παράνομων χρεώσεων προς το ΤΕΒΕ - ΟΑΕΕ σε όλες τις επιχειρήσεις και συμψηφισμός των εισφορών σε όσους πλήρωναν πριν την κρίση, προς τα οφειλόμενα, με 80 € το μήνα. Ανάλογη σύνταξη προς τις εισφορές του καθενός.
  Από εδώ και στο εξής 80 € εισφορά στο ΤΕΒΕ- ΟΑΕΕ το μήνα για κάθε επαγγελματία.
  Ο υπερφορολογημένος ελεύθερος επαγγελματίας δεν προλαβαίνει να κάνει επερωτήσεις. Κάνει εγγραφή στο KΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ και μπαίνει στη Βουλή.
  ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΟΥΚΕΤΟ –
  ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ για ΤΕΒΕ – ΟΑΕΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU

Σχόλια