Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014

Όταν η ιαπωνική τράπεζα NOMURA ξέρει τι θα γίνει στην ...ΔΗΜΑΡ

Στο γνωστό ανέκδοτο, η γραμματέας του τάδε Υπουργού ή Δημάρχου, λέει στον πολίτη που ζητά ακρόαση: "Δεν μπορεί τώρα, συσκέπτεται..." - κι εκείνος εντυπωσιασμένος λέει με χαρά: "Αλήθεια; Μι σκέπτεται;;" 
Διαβάζοντας κανείς έκπληκτος τις αναλύσεις της ιαπωνικής επενδυτικής τράπεζας Nomura για τις εξελίξεις στην ...ΔΗΜΑΡ και τους ΑΝΕΛ, αναρωτιέται: 
"Αλήθεια; Μι σκέπτεται η ...Nomura;" 
Και γιατί άραγε; Να γιατί:
"Όσον αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, η αδύναμη επίδοση της ΔΗΜΑΡ, αναμένεται να προκαλέσει εσωκομματικές εξελίξεις, όπως αλλαγή ηγεσίας και επαναπροσέγγιση του κυβερνητικού συνασπισμού, κυρίως μέσω του ΠΑΣΟΚ και της Ελιάς.
Σε κάθε περίπτωση οι προοπτικές για στήριξη της κυβέρνησης από τη ΔΗΜΑΡ, κατά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας στο α΄τρίμηνο του 2015, έχουν αυξηθεί, καθώς πλέον δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών μετά τη συντριβή της στις ευρωεκλογές."
 
Πηγή*: Tράπεζα Nomura: Τι θα γίνει με την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας στην Ελλάδα -Ποια κόμματα θα τον ψηφίσουν 
Τι ακριβώς ενδιαφέρει μια παγκόσμια επενδυτική τράπεζα  από το τι γίνεται στην Ελλάδα; Προφανώς την ενδιαφέρουν πράγματα σαν τις  δυνατότητες κερδοφόρων επενδύσεων σε αυτήν - όπως  πχ στους υπέροχους αιγιαλούς της που αυτή η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ιδιωτικοποιήσει/ξεπουλήσει σε κερδοσκοπικά funds

Προϋπόθεση για να συμβεί κάτι τέτοιο όμως, είναι η συγκυβέρνηση μειοψηφίας να αντέξει και να μην υποκύψει στο λαϊκό αίτημα -όπως εκφράστηκε στις ευρωεκλογές- για ανανέωση της λαϊκής εντολής. 

Να μην γίνουν, με τίποτα, εκλογές.
Η κυβέρνηση των συμφερόντων πρέπει να αντέξει και σήμερα αλλά και στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στις αρχές του 2015 - γιατί τα "επενδυτικά" σχέδια έχουν μακρύ χρονικό ορίζοντα και χρειάζονται "σταθερότητα" και όχι ταρακουνήματα από τους υπερασπιστές του δημοσίου συμφέροντος... Χρειαζόμαστε λοιπόν νέους προθύμους, ανεξάρτητους βουλευτές που θα στηρίξουν την επιβίωση της συγκυβέρνησης ΝΔΠΑΣΟΚ against all odds...
Κι εδώ φτάνουμε στην ...ΔΗΜΑΡ. 
Ναι, η Nomura "επενδύει" στην διάλυση της ΔΗΜΑΡ και στο καθαρά προσωπικό συμφέρον των βουλευτών της - που δεν θα ξαναβγούν πιθανότατα βουλευτές σε περίπτωση εκλογών - να παρατείνουν την βουλευτική τους περίοδο ...κρατώντας όρθια την παραπαίουσα καταστροφική συγκυβέρνηση!

Συσκέπτεται λοιπόν η Nomura για την ΔΗΜΑΡ
Και "αξιολογεί" συμπεριφορές ανθρώπων:
- σαν αυτών που ζητούν εμμονικά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Φώτη Κουβέλη για ΠτΔ - για να εγκλωβίσουν έτσι το σύνολο των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ στο σχέδιο εκλογής ΠτΔ από αυτήν την Βουλή (πχ Ανδρέας Παπαδόπουλος, Βασίλης Οικονόμου)  - το υπαινίχθηκε άλλωστε και ο μαρτυριάρης Άδωνης σε τηλεοπτικό πάνελ, μονολογώντας "κι αν είναι αριστερός ο υποψήφιος;"
- ή σαν αυτών που ζητούν την προσχώρηση της ΔΗΜΑΡ απευθείας στην Ελιά μέσω διαλόγου για την "κεντροαριστερά"... (πχ Γρηγόρης Ψαριανός).
Και δεν είναι μόνο η Nomura... ολόκληρος εσμός συμφερόντων αποπειράται να πλαστογραφήσει το μήνυμα των εκλογών και να διατηρήσει ένα αποτυχημένο κυβερνητικό ζόμπι, ζωντανό... 

Και ο δρόμος περνά μέσα από την ΔΗΜΑΡ!


*Ολόκληρο το κείμενο από την iefimerida:

Tράπεζα Nomura: Τι θα γίνει με την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας στην Ελλάδα - Ποια κόμματα θα τον ψηφίσουν

30.05.2014 11:19

Ανυπέρβλητο εμπόδιο για την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, εξακολουθεί να θεωρεί η παγκόσμια επενδυτική τράπεζα Nomura την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στο α΄τρίμηνο του 2015. Ωστόσο εκτιμά ότι στον απόηχο της εκλογικής συντριβής ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ στις ευρωεκλογές, δεν αποκλείεται τα δύο αυτά κόμματα να στηρίξουν την κυβέρνηση, καθώς απεύχονται τη διεξαγωγή πρόωρων εθνικών εκλογών.

Παράλληλα, ο οίκος εκτιμά ως θετική εξέλιξη για την κυβέρνηση την επίδοση της Ελιάς στις ευρωεκλογές, καθώς οδηγεί σε αύξηση της κοινοβουλευτικής δύναμης της συγκυβέρνησης.
Η Nomura, σχολιάζει αναλυτικά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 27 Μαϊου 2014 και τίτλο «Ecb; European Elections; Belgium National Elections; Greece».


Αύξηση της κοινοβουλευτικής δύναμης ΝΔ –ΠΑΣΟΚ σε 155 βουλευτές

Μετά τη θετική επίδοση του ΠΑΣΟΚ/Ελιά στις ευρωεκλογές, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, επέστρεψε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, μαζί με τον στενό του συνεργάτη, Χρήστο Αηδόνη.
Πλέον το ΠΑΣΟΚ έχει 29 έδρες στη Βουλή.
Επιπλέον, ο Α. Λοβέρδος αποκάλυψε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις για την επιστροφή των Μίμη Ανδρουλάκη και Μάρκου Μπόλαρη, αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις για τις προθέσεις τους.
Παράλληλα, ο πρώην (και νυν ανεξάρτητος) βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Σταυρογιάννης, εκλέχθηκε δήμαρχος στη Λαμία, γεγονός που σημαίνει ότι θα παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα, την οποία θα καταλάβει ο πρώτος επιλαχών, αυξάνοντας την κοινοβουλευτική δύναμη του κόμματος στους 126 βουλευτές.
Συνολικά, η κοινοβουλευτική δύναμη της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα αυξηθεί στους 155 βουλευτές, από 152 προηγουμένως.

Εξελίξεις σε ΔΗΜΑΡ – Ανεξάρτητους Έλληνες

Όσον αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, η αδύναμη επίδοση της ΔΗΜΑΡ, αναμένεται να προκαλέσει εσωκομματικές εξελίξεις, όπως αλλαγή ηγεσίας και επαναπροσέγγιση του κυβερνητικού συνασπισμού, κυρίως μέσω του ΠΑΣΟΚ και της Ελιάς.
Σε κάθε περίπτωση οι προοπτικές για στήριξη της κυβέρνησης από τη ΔΗΜΑΡ, κατά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας στο α΄τρίμηνο του 2015, έχουν αυξηθεί, καθώς πλέον δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών μετά τη συντριβή της στις ευρωεκλογές.
Αντιμέτωποι με αντίστοιχες εξελίξεις βρίσκονται και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, στη δεξιά πτέρυγα του πολιτικού σκηνικού.
Η επίδοση του κόμματος στις ευρωεκλογές ήταν σημαντικά χαμηλότερη, έναντι των εκλογών του 2012, καθώς έλαβαν ποσοστό 3,5% από 7,5%. Μένει να αποδειχθεί αν το κόμμα του Π. Καμμένου θα ακολουθήσει μια στρατηγική προσέγισης της Νέας Δημοκρατίας.
Όπως σχολιάζει η Nomura, δεδομένης της έντονης αντιμνημονιακής του στάσης μέχρι σήμερα, είναι δύσκολο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να στηρίξουν την κυβέρνηση στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς να υπάρξει τουλάχιστον αλλαγή ηγεσίας.

Η ανασυγκρότηση της κεντροδεξιάς θα κρίνει το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε ότι στόχος του είναι να αποτραπεί η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές.
Παρά το γεγονός ότι απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, η δήλωση αυτή υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη για την ανασυγκρότηση της Νέας Δημοκρατίας πριν από τις επόμενες εθνικές εκλογές, σημειώνει η Nomura.
To χαμηλό ποσοστό της ΝΔ (23%) στις ευρωεκλογές, αποτελεί πηγή ανησυχίας, εκτιμά η Nomura, καθώς καταδεικνύει ότι το κόμμα παραμένει αδύναμο.
Ως εκ τούτου, η ικανότητά της να ανασυγκροτήσει τον ευρύ χώρο της κεντροαριστεράς, θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την έκβαση των επόμενων εθνικών εκλογών.
Σε κάθε περίπτωση, η αύξηση της κοινοβουλευτικής δύναμης της κυβέρνησης ΝΔ –ΠΑΣΟΚ, αποτελεί μια θετική συνέπεια της καλής επίδοσης του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, η οποία ενισχύει την ικανότητα της κυβέρνησης να «περάσει» τα απαραίτητα νομοσχέδια στη Βουλή, στα οποία συμπερλαμβάνονται τα 12 προαπαιτούμενα για την καταβολή των υπό-δόσεων.
Παρά το γεγονός ότι μια σειρά από εξελίξεις εντός των μικρότερων κομμάτων θα μπορούσε να ενισχύσει τις πιθανότητες για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας στο α΄τρίμηνο του 2015 από το σημερινό κοινοβούλιο, προς το παρόν η Nomura επιμένει στη θέση της ότι το εμπόδιο αυτό είναι ανυπέρβλητο για την κυβέρνηση.
Εν τω μεταξύ, η βασική πρόκληση για τη Νέα Δημοκρατία είναι να ενώσει την κεντροδεξιά,  μετά την μάλλον απογοητευτική επίδοση στις ευρωεκλογές.Πηγή: Tράπεζα Nomura: Τι θα γίνει με την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας στην Ελλάδα -Ποια κόμματα θα τον ψηφίσουν άποψη http://www.iefimerida.gr/node/157252#ixzz33CTaVOKw


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU

Σχόλια