Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Πότε κάνεις πρόωρες εκλογές τελικά;

του Βαγγέλη Παπαβασιλείου
του Γιώργου Παπασπυρόπουλου

Όσον αφορά την εμβόλιμη "φασαρία" για τον ΠτΔ και τα σχετικά με "αποστασίες" από κόμματα για να συμπλητωθούν οι 180:  νομίζω ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει εκλογές τώρα (δλδ τον Σεπτέμβρη για να μην θιγεί ο τουρισμός και πριν διαπραγματευτεί την συνέχεια της αναδιάρθρωσης του χρέους με τους εταίρους) γιατί είναι ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης (άσχετα αν η ανοιχτή και υγιής οικονομία θάθελε αυτή η συγκυβέρνηση να πέσει χτες - πράγμα που είναι προφανές από την κατεύθυνση της ψήφου της).

Ο Κώστας Καραμανλής/ΝΔ έκανε πρόωρες στην μέση της θητείας του με σαφή εντολή 42% - ο ΓΑΠ έφυγε από την κυβέρνηση περίπου στην μέση της θητείας του με σαφή εντολή 44% - το 2012 δεν υπήρξε εντολή στον Σαμαρά αλλά εντολή "συνεργαστείτε" με μικρά ποσοστά σε όλους - σήμερα η συγκυβέρνηση κυβερνά με το καλπονοθευτικό μπόνους και ένα ποσοστό 31%... Είναι μεγαλύτερη η δημοκρατική ευαισθησία ΚΚ και ΓΑΠ που έφυγαν οικειοθελώς με θηριώδη ποσοστά αυτοδυναμίας; Ή οι σημερινοί Σαμαράς και Βενιζέλος είναι νομιμοποιημένοι να κυβερνούν με ΚΥΑ και να διαπραγματευτούν τόσο σοβαρά ζητήματα όπως η μείωση και η βιωσιμότητα του χρέους; 

Η εντολή του 2012 δεν είναι ονομαστική - είναι προς όλους για την μεγαλύτερη εθνική πλειοψηφία. Κι αν κάποιοι είναι ευαίσθητοι στην λαϊκή βούληση, την ακούν - αν όχι, ρισκάρουν τα πάντα για να μείνουν στην καρέκλα και την ασυλία.


3 σχόλια:

  1. Εκλογές κάνεις κάθε 4 χρόνια με μόνη εξαίρεση αν υπάρχει εθνικό θέμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η χρεοκοπία (το χρέος μεγάλωσε) και η ανθρωπιστική κρίση είναι επαρκές εθνικό θέμα. Για τον ίδιο λόγο έφυγαν ΚΚ και ΓΑΠ - το πρόβλημα μεγεθύνθηκε όμως - και οι ευρωεκλογές έδειξαν ότι υπάρχει αποδοκιμασία στην συγκυβέρνηση - έχασε ένα εκατομμύριο ψήφους κι ένα 11% και χωρίς ιδιαίτερη πόλωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η σωστή απάντηση: εκλογές γίνονται οπότε το ζητάει ο Τσιπρας. Δηλαδη, μια φορά τον μήνα. Οτιδήποτε αλλο ειναι αντισυνταγματική εκτροπή. Ρωτήστε και τον έγκριτο συνταγματολογο Κατρουγκαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU