Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Success story: Το 34,6% των ελλήνων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας

Ραγίζει ακόμη και η εφαρμογή της ελεγχόμενης χρεοκοπίας μέσω της μονιμοποίησης "έκτακτων μέτρων" - το success story δλδ του φτιασιδώματος της πραγματικότητας...

"ΕΛΣΤΑΤ: Το 34,6% των ελλήνων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας". Και άλλοι τόσοι προσθέτουμε εμείς, ζουν ακριβώς δίπλα στο όριο. 
Η κοινωνία του ενός τρίτου είναι εδώ - αυτό κι αν είναι success story... 
Και το ένα τρίτο αποτελείται από μικρο-survivors που ζουν μέσα στον τρόμο μην αποκτήσουν την τύχη των διπλανών τους όταν η κυβέρνηση θα αδυνατεί να καταβάλει μισθούς ΔΥ και συντάξεις - και "αγοράζουν" την κινδυνολογία ότι αν αλλάξει η κυβέρνηση θα χάσουν και αυτήν την μικρή σιγουριά κι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πραγματικός εχθρός, όχι αυτοί που έφεραν την χρεοκοπία και μετά την Αντιμεταρρύθμιση. 
Το ότι η οικονομία μας είναι κλινικά νεκρή πιστοποιείται από όλες τις πλευρές πλέον - ότι γι αυτό ευθύνεται η σημερινή, χθεσινή και προχθεσινή συγκυβέρνηση και η τρόικα που την στηρίζει, η μονταζιέρα ΝΔΠΑΣΟΚ κάνει ότι μπορεί να το διαψεύσει. Αλλά τα "δυο τρίτα" δεν έχουν πια κανένα λόγο να φοβηθούν και να αγοράσουν την "Αλήθεια" του καταστροφικού διδύμου: τάχουν χάσει ήδη όλα...
ΑΣ

Διαβάζουμε στις εφημερίδες σχετικά με την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ: 
Κάτω από το όριο της φτώχειας διαβιούν 3.795.100 άτομα στην Ελλάδα, «επίδοση» που φέρνει την Ελλάδα στην 4η θέση μεταξύ των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το υψηλότερο ποσοστό πολιτών στο όριο της φτώχειας.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνική Στατιστικής Αρχής που περιλαμβάνονται στην έκθεση του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών για την ελληνική οικονομία, το ποσοστό των Ελλήνων που ζούσαν πέρυσι στο όριο της φτώχειας (εισόδημα μικρότερο από το 60% του εθνικού διάμεσου διαθέσιμου εισοδήματος) ανήλθε σε 34,6% ή σε 3.795.100 άτομα.
Μάλιστα, το ποσοστό αυτό βαίνει συνεχώς αυξανόμενο από το 2010 και το πρώτο Μνημόνιο (27,6% το 2010, 27,7% το 2011, 31% το 2012 και 34,6% το 2013).
Σε χειρότερη θέση από την Ελλάδα, βρίσκονται η Βουλγαρία (49,3%), η Ρουμανία (41,7%) και η Λετονία (36,2%).
Στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχουν εμπλακεί σε Μνημόνια, στο όριο της φτώχειας βρίσκεται το 30% των πολιτών στην Ιρλανδία, το 28,2% στην Ισπανία, το 27,1% στην Κύπρο και το 25,3% στην Πορτογαλία.
Οι πέντε χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά φτώχειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση των «28», είναι η Ολλανδία (15%), η Τσεχία (15,4%), η Σουηδία (15,6%), η Φινλανδία (17,2%) και το Λουξεμβούργο (18,4%).
Ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανέρχεται σε 24,8% και στην ευρωζώνη σε 23,3%.
Σημειώνεται, ότι, με βάση επίσης στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο κίνδυνος φτώχειας αυξήθηκε σημαντικά για την Ελλάδα μετά το 2010 και το ποσοστό της σχετικής φτώχειας αυξήθηκε κατά 3,4 εκατοστιαίες μονάδες ή κατά 17,3%. Παράλληλα, το χάσμα της φτώχειας αυξήθηκε κατά 24,1%, ενώ ο κίνδυνος φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού αυξήθηκε κατά 7 εκατοστιαίες μονάδες ή κατά 25,4%.
tovima.gr
Συνεχίζουμε με την τρόικα (ΔΝΤ) που κατά Στουρνάρα/Βενιζέλο/Σαμαρά είναι η πολιτική της κυβέρνησης και άλλη δεν υπάρχει... :

Αστόχησε το ΔΝΤ και στο «ψαλίδι» μισθών

Οι μειώσεις αποδοχών δεν βελτίωσαν την ανταγωνιστικότητα και οδήγησαν σε πτώση την παραγωγικότητα
Η δημοσιονομική προσαρμογή και οι μεγάλες περικοπές μισθών που ακολούθησε η Ελλάδα δεν βελτίωσαν την ανταγωνιστικότητα και -πολύ περισσότερο- οδήγησαν σε πτώση την παραγωγικότητα, είναι το γενικό συμπέρασμα νέας έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) με τίτλο «Προσαρμογή στις χώρες της Ευρωζώνης με ελλείμματα: πρόοδος, προκλήσεις και πολιτικές».Είναι η πολλοστή φορά που το ΔΝΤ παραδέχεται ανοικτά τις αστοχίες της πολιτικής που ακολούθησε στην περιφέρεια της Ευρωζώνης και ειδικά στην Ελλάδα, καθώς τα μέτρα λιτότητας δεν φαίνεται να έχουν αποδώσει τα προσδοκώμενα οφέλη, ειδικά σε μια περίοδο που πληθαίνουν οι φωνές οικονομολόγων αλλά και αμερικανικών μέσων μαζικής ενημέρωσης που καλούν το Ταμείο να ζητήσει συγγνώμη από την Ελλάδα για τη σκληρή πολιτική λιτότητας που εφαρμόστηκε.(naftemporiki.gr)
Και καταλήγουμε στην BlackRock που αξιολόγησε την ελληνική οικονομία και το τραπεζικό της σύστημα, το δημιούργημα της συγκυβέρνησης ΝΔΠΑΣΟΚ - η Ελλάδα πρώτη υποψήφια για χρεοκοπία πάνω και από την Αργεντινή που κούρεψε μονομερώς το χρέος της το 2005 και το 2010 :

BlackRock: Η Ελλάδα η πιο επικίνδυνη χώρα για πτώχευση

Η Ελλάδα είναι η χώρα που διατρέχει τον μεγαλύτερο κίνδυνο χρεοκοπίας σύμφωνα με τον δείκτη «Sovereign Risk» της BlackRock.
Ο δείκτης συγκροτείται μέσω της ανάλυσης ποσοτικών μετρήσεων σε τέσσερις βασικές κατηγορίες. Το δημοσιονομικό περιθώριο (40%), την προθυμία αποπληρωμής (30%), την εξωτερική δημοσιονομική θέση (20%) και την κατάσταση του χρηματοπιστωτικού τομέα (10%).
Όπως σημειώνεται σε έκθεση που δημοσίευσε ο διεθνής οίκος τον Ιούλιο, το δεύτερο τρίμηνο του 2014 η χώρα με την υψηλότερη πιθανότητα χρεοκοπίας είναι η Ελλάδα. Αμέσως μετά ακολουθούν η Βενεζουέλα, η Αίγυπτος, η Ουκρανία, η Πορτογαλία, η Αργεντινή, η Ιταλία, η Σλοβενία, η Ουγγαρία και η Ιρλανδία.(euro2day.gr)
Ελληνίδες, Έλληνες, ιδού το success story σας! 
"Κεντροαριστεροί", ιδού η κυβέρνησή σας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU