Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Μέτρα για την επιβίωση της μικρομεσαίας επιχείρησης = μέτρα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

Οι μικρομεσαίοι είναι εκείνοι που θα δώσουν την ευρεία νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ
αφού για αυτούς η άμεση αλλαγή πολιτικής είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου...

ΣΥΡΙΖΑ και Μικρο-Μεσαίες επιχειρήσεις

από το left.gr
Ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει ένα ολοκληρωμένο κυβερνητικό πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης στο οποίο οι ΜμΕ θα αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της χώρας.
Τα τελευταία 5 χρόνια τα δυο κόμματα της συγκυβέρνησης (Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ) με την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών σε βάρος του ελληνικού λαού έφεραν την ελληνική κοινωνία αλλά και την οικονομία στο απροχώρητο. Υπάρχει λοιπόν επιτακτική ανάγκη, όσο ποτέ άλλοτε για αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας και για το τέλος της ανθρωπιστικής κρίσης, στην οποία οδηγηθήκαμε. 
Όμως αυτό που απασχολεί σήμερα τους πολίτες είναι πως οι εξαγγελίες θα γίνουν πράξη.
Περίπου 300.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έβαλαν «λουκέτα» , τα τελευταία 4 χρόνια σύμφωνα με το ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ, και η πτώση του τζίρου την τελευταία χρονιά άγγιξε το 20% (Ιούλιος 2013-Ιούλιος 2014), ενώ από την έναρξη της κρίσης αγγίζει το 74%. Τα δε προβλήματα της ρευστότητας γίνονται ακόμα πιο ασφυκτικά καθώς οι ανακεφαλαιωμένες με λεφτά του Δημοσίου Τράπεζες κρατούν τις «στρόφιγγες» κλειστές. Πριν από την κρίση, είναι ενδεικτικό, σύμφωνα πάντα με την έρευνα του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ, οι μισές περίπου επιχειρήσεις δεν χρηματοδοτούσαν τις δραστηριότητές τους μέσω τραπεζικού δανεισμού, ενώ το ποσοστό αυτό ανήλθε στο 73,7% κατά την κρίση. Το ύψος δε, των «κόκκινων» δανείων τον Ιούλιο του 2014 ανέρχονταν σε 77 δισ. € από τα οποία τα 42 δισ. € είναι επιχειρηματικά.
Και στην οδυνηρή αυτή κατάσταση, ο τελευταίος προϋπολογισμός που παρουσίασε η κυβέρνηση Σαμαρά προέβλεπε κατά 1,6 δισεκατομμύρια € δαπάνες για τον κοινωνικό προϋπολογισμό, και οι δημόσιες επενδύσεις είναι μειωμένες κατά 400 εκατομμύρια €.
Σ όλα αυτά υπάρχει διέξοδος. Ο ΣΥΡΙΖΑ με συγκροτημένο πρόγραμμα και ειδικές προτάσεις δείχνει το δρόμο, αντί τις «κούφιες» υποσχέσεις και ευχολόγια των δυνάμεων του «μνημονιακού τόξου». Στα πλαίσια της γενικότερης πολιτικής κατάργησης Μνημονίου, διαγραφής μεγαλύτερου μέρους του χρέους, εξυγίανσης δημοσιονομικής διαχείρισης και δημόσιου ελέγχου των τραπεζών, κά, προτείνει συγκεκριμένη δέσμη μέτρων στήριξης των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ).
Σε αντίθεση με την τραπεζοκεντρική πρόταση, που αφορά στις οφειλές των ΜμΕ προς τις Τράπεζες , ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει «σεισάχθεια» των οφειλών και σειρά μέτρων άμεσης ανακούφισης.
Ειδικότερα στο θέμα των οφειλών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία έχουμε την πρόταση σύστασης ειδικών περιφερειακών επιτροπών εξώδικου διακανονισμού , όπου οι δόσεις δεν θα ξεπερνούν το 20% του ετήσιου εισοδήματος του οφειλέτη και την κατάργηση της αντισυνταγματικής αυτόφωρης διαδικασίας για οφειλές προς το Δημόσιο.
Συγχρόνως το Δημόσιο υποχρεούται να ανακτήσει τον έλεγχο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ασκώντας πλήρως τα δικαιώματα του στις ανακεφαλαιοποιημένες Τράπεζες, με πρότασή μας τη δημιουργία Τράπεζας ειδικού σκοπού για τις ΜμΕ.
Οι προτάσεις το άδικο φορολογικό σύστημα είναι η άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, η επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 €, προοδευτική κλίμακα φορολογίας ανάλογα με το εισόδημα, σταδιακή κατάργηση της προκαταβολής φόρου, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, κά.
Πρόκειται για άμεσα μέτρα που θα εφαρμοστούν από το ΣΥΡΙΖΑ και θα δώσουν μια ανάσα στις ΜμΕ, τονώνοντας την αγορά και την απασχόληση. Με ένα πλάνο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, σε συνδυασμό με τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης Αριστεράς που εξήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας είναι άμεση και στο χέρι μας.
Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει ένα ολοκληρωμένο κυβερνητικό πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης στο οποίο οι ΜμΕ θα αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της χώρας.
πηγή left.gr


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: Δείτε τις αναλυτικές θέσεις και δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜμΕ

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την επιχειρηματικότητα  
http://left.gr/news/i-protasi-toy-syriza-gia-tis-mikromesaies-epiheiriseis-kai-tin-epiheirimatikotita


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU