Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Έκαναν έξωση στην ιστορική κλινική "Σωτήρ" του Γιώργου Γρηγοριάδη στο Ν.Ηράκλειο!

Γιώργος Γρηγοριάδης, Ιωάννα Διακογιάννη
Ο Αγώνας Συνεχίζεται…

της Ιωάννας Διακογιάννη*

Έκαναν έξωση στην ιστορική κλινική « Σωτήρ» του Γιώργου Γρηγοριάδη! Η πιο θλιβερή ημέρα είναι η σημερινή 31/10 του 2015 για την ιστορία του Ν. Ηρακλείου και του κόμματος. Του συντρόφου, του φίλου, του γιατρού των φτωχών, του αγωνιστή της δημοκρατίας στη χούντα!

Καταδικασμένος στη δίκη των ηγετών της αριστεράς Δρακόπουλου – Παρτσαλίδη κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, ιστορικό μέλος του ΚΚΕ εσωτερικού και πρώτος δήμαρχος της μεταπολίτευσης του Ν. Ηρακλείου Αττικής, υπήρξε απόλυτα συνυφασμένος με την ιστορία του κόμματος, και είχε αποτελέσει πανελλαδική πρωτοτυπία το γεγονός ότι στηρίχθηκε από το ΚΚΕ και ΚΚΕ εσωτερικού μαζί, αφού ακόμη και Ο Φλωράκης δεν μπορούσε να ισχυριστεί ότι δεν υπήρξε καλός κομμουνιστής!

Και η τραγική ειρωνεία; Με κυβέρνηση για πρώτη φορά αριστεράς και με εκτελεστές της έξωσης τους γερμανούς ιδιοκτήτες Βάγγερ που ο Όθωνας έφερε για πρώτη φορά στη Ελλάδα και τους παραχώρησε τις ιδιοκτησίες!!!

Μια κλινική που αποτελούσε από τη μεταπολίτευση και μετά τόπο σύναξης όλων των καταφρονημένων, των πονεμένων, των φτωχών, όχι μόνο κατοίκων της περιοχής αλλά οποιουδήποτε τον είχε ανάγκη, προσφέροντας αφιλοκερδώς όχι μόνο τις υπηρεσίες του αλλά ακόμη και τα φάρμακα, έως και σήμερα που είδε τους τελευταίους ασθενείς του! Γιατί ήταν και είναι ο γιατρός των φτωχών!

Όποιος είχε οποιοδήποτε πρόβλημα, απευθυνόταν στο Γρηγοριάδη! Ο Γρηγοριάδης ήταν εκεί για όλους, συντρόφους και μη, αλλά και για το κόμμα!

Εκτός από ιστορικό μέλος του ΚΚΕ εσωτ. υπήρξε δύο τετραετίες δήμαρχος Ν. Ηρακλείου, και κατά τη διάρκεια της θητείας του παραχώρησε την αποζημίωσή του σε ειδικό ταμείο όπου μοιραζόταν σε απόρους! Ήταν ο πρώτος δήμαρχος που έβαλε στο σχέδιο πόλεως πολιτιστικές εκδηλώσεις, ακόμη και εκδηλώσεις για την παλαιστίνη όταν κανείς δεν τολμούσε, καταδεικνύοντας κατ’ αυτό τον τρόπο την κουλτούρα της αριστεράς, και πρόβαλε το σχέδιο ΚΙΝΟΥΣΑ που είχε δημιουργηθεί από στελέχη του ΚΚΕ εσωτερικού για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ιδρυτικό μέλος της πρώτης κομματικής οργάνωσης στη μεταπολίτευση μαζί με τους Σωτήρη Αναστασιάδη και Τρύφωνα Κόρμπη επίσης αγωνιστών της χούντας, του οποίου τελευταίου τη διαγραφή είχαν ζητήσει πριν δύο χρόνια από το συντονιστικό τμήμα της τοπικής οργάνωσης, γιατί δεν συμμετείχε τακτικά στις συνελεύσεις!!!!!

Αναρωτιέμαι, αυτή την αριστερά οραματιζόμασταν σύντροφοι με συμπεριφορές εξουσίας;

Πιστοί όλοι μας και πρώτος ο ίδιος ο Γρηγοριάδης, στο εγχείρημα αυτής της πρώτης αριστερής διακυβέρνησης, με σκοπό να μη μείνει όνειρο αλλά να αποτελέσει μια νέα πραγματικότητα που θα διατηρηθεί για πολλά πολλά χρόνια.

Και πόσο ειρωνικό, να βιώνουμε πρώτοι τις συνέπειες!

Πρώτη ημέρα εξώσεων και έγινε έξωση στην κλινική των φτωχών. Του συντρόφου, του αγωνιστή, που δεν τόλμησε να κάνει ούτε η κυβέρνηση της ΝΔ του Καραμανλή, όταν όλοι ήμασταν στοχοποιημένοι !

Δεν μπορούσε να γίνει τίποτα για να διασωθεί σύντροφοι; Αναρωτιέμαι….

Πόσο κοστολογούνται οι ανθρώπινες ψυχές 40 εργαζομένων και όλων όσων νοσηλεύονταν εκεί απόρων και μη; Αυτού του είδους οι εξελίξεις σύντροφοι δεν μπορούν να βγάλουν τη χώρα από τα αδιέξοδα!

Ανταποκριθείτε στις εκκλήσεις μας, επικοινωνήστε μαζί μας ξανά όπως παλιά, χτυπήστε μας φιλικά στην πλάτη! Το έχουμε ανάγκη για να αντέξουμε! Το έχουμε ανάγκη για να παλέψουμε!

Δε θα ξεχάσω ποτέ την εικόνα του συντρόφου Γρηγοριάδη που ενώ του έκαναν την έξωση παρακινούσε τον κόσμο ν’ ακούσει την τελευταία ομιλία του συντρόφου Τσίπρα για το προσφυγικό, φορώντας την κόκκινη κονκάρδα με το λογότυπο Revolution στο πέτο!

Συγκινήθηκα, δεν άντεξα άλλο, και βγήκα από την κλινική δακρυσμένη….

Ο αγώνας συνεχίζεται είπα… Όχι μόνοι μας όμως πάλι σύντροφοι…. Βοηθήστε μας!


Ιωάννα Διακογιάννη – ένα ασήμαντο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ

πηγή ecoleft.gr

3 σχόλια:

  1. καλή η αγιογράφηση του Γρηγοριάδη, αλλά πείτε κάτι και για τους απολυμένους της εταιρείας του που τους χρωστάει δεδουλευμένα εδώ και 5 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ ξερεις πολυ καλα τον λογο της εξωσης δικος σου εργο ειναι αυτο .εχεις ταλαιπωρησει οικογενειες και ακομη το κανεις ειτε γιατροι ειτε προσωπικο ειτε προμηθευτες παρε τα ατομα που εμπιστευτηκες και εφτασαν την κλινικη σε αυτο το χαλι και κλαψτε αγκαλια

      Διαγραφή
  2. δεν ειναι και τοσο θυμα και αγιος ο Γρηγοριαδης των απορων και καλος σαμαρειτης πεινασαν 75 οικογενειες για χαρη του προμηθευτες γιατροι και ας προσεχε οταν αφησε στα χερια ανικανων ατομων την διαχειρηση και δεν ειχε θεση σε τιποτα και τωρα ξαφνικα ειναι το θυμα ντροπη σου Γρηγοριαδη ξερεις πολυ καλα τον λογο της εξωσης γιαυτο μην κλαιγεσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU