Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

Θα χρειαστεί τελικά και νέα προσωπική παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα για τους ελεύθερους επαγγελματίες;

Εξωδικαστικός συμβιβασμός και παλαιές οφειλές στον ΟΑΕΕ

Την ώρα που ακριβώς σε ένα μήνα από σήμερα (3 Αυγούστου) ενεργοποιείται ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, το υπουργείο Εργασίας δείχνει να αγνοεί την εκκρεμότητα των παλαιών οφειλών στον ΟΑΕΕ. Διαβάζουμε στο διαδικτυακό φόρουμ των ελεύθερων επαγγελματιών των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ/ΕΦΚΑ,  ΟΑΕΕ - Δράση τώρα!:


ΟΑΕΕ - Δράση τώρα    Published · 3/7/2017

Υπενθυμίζουμε
: 10 Σεπτεμβρίου 2016, ΔΕΘ

"Κλείνοντας ο Αλέξης Τσίπρας την ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ ανακοίνωσε:

«Μια δέσμευση που θα δώσει ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες μικρούς και μεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες που στενάζουν κάτω από το βάρος των χρεών. Με την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος του συγκεκριμένου κλάδου.

Οι ασφαλιστικές οφειλές των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΑΑ που καθίστανται ληξιπρόθεσμες ως και τις 31.12.2016, ''παγώνουν'', χωρίς βεβαίως να διαγραφούν, ώστε να μπορεί κανείς να είναι ασφαλιστικά ενήμερος εάν είναι συνεπής στις τρέχουσες οφειλές του. Διότι από 1.1.2017 οι ασφαλιστικές εισφορές δεν προκύπτουν αυθαίρετα αλλά συνδέονται με την πραγματική οικονομική δυνατότητα του ασφαλισμένου.
Πρόκειται για ένα μέτρο πραγματική ανάσα για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες αλλά και για τη βιωσιμότητα του νέου δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης»."

Προσέξτε: η φράση του ιδίου του πρωθυπουργού ότι "από 1.1.2017 οι ασφαλιστικές εισφορές δεν προκύπτουν αυθαίρετα αλλά συνδέονται με την πραγματική οικονομική δυνατότητα του ασφαλισμένου" ξεκάθαρα αποτελεί "πολιτικό δεδικασμένο": λέει με σαφήνεια ότι μέχρι τέλος 2016 οι ασφαλιστικές εισφορές προέκυπταν αυθαίρετα (με το παλιό σύστημα υπολογισμού) πράγμα που σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός της χώρας θα μπορούσε ακόμη και να κληθεί σαν μάρτυρας υπεράσπισης στις προσφυγές μας κατά του ΟΑΕΕ για να πει αυτό που είπε στην ΔΕΘ: ότι οι μέχρι τέλος του 2016 εισφορές "δεν συνδέονταν με την πραγματική οικονομική δυνατότητα του ασφαλισμένου". Κι ότι εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες δικαιούνται "ένα μέτρο πραγματική ανάσα". Επίσης ότι το χρειάζεται και "το νέο δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης για να είναι βιώσιμο"!

Πως λοιπόν στο υπουργείο αγνοούν αυτήν την εκκρεμότητα που έχει απονομιμοποιήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και προχωρούν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τρόπο που εμμέσως νομιμοποιούν "ασφαλιστικές εισφορές που προέκυπταν αυθαίρετα" με τα λόγια του πρωθυπουργού; 


Γι αυτούς δεν υπάρχει τέτοια εκκρεμότητα;

Μήπως θάπρεπε ο πρωθυπουργός να κάνει προσωπική παρέμβαση υπέρ των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ για μια ακόμη φορά;
Και τι συμβαίνει στο υπουργείο εργασίας;

Διαφωνούν με τον πρωθυπουργό;

Διαφωνούν με την κοινή λογική;

Διαφωνούν με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Θα διαφωνήσουν και με τα δικαστήρια;


ΚΑΤΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΔΩ...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU

Σχόλια