Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Αριστερά ακούς; Το αίμα κυλάει…και η ακροδεξιά γλείφεται…


Όσο η Αριστερά μένει στις φραστικές καταδίκες υποσκάπτει το πρόσωπό της. Αν κάποιοι θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να πρωτοστατήσουν σε μία τεράστια κινητοποίηση των πολιτών κατά της τρομοκρατίας είναι οι δυνάμεις της Αριστεράς από τον Σύριζα μέχρι όλες τις εξωκοινοβουλευτικές ομάδες & κόμματα.

του Γιώργου Πήττα.

Αλλιώς, αφήνουμε την αυτονόητη αγανάκτηση και την αυτονόητη οργή κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου στην άθλια και χυδαία εκμετάλλευση του ΛΑ.Ο.Σ και των ακροδεξιών γκάγκστερ.

Τώρα κιόλας, αυτή τη στιγμή πρέπει να βρεθεί το ελάχιστο απαιτούμενο πολιτικό θάρρος να εγκαταλειφθούν τα στερεότυπα και να διοργανωθεί ενωτική μαζική κινητοποίηση με τριπλό αποδέκτη:

1.Την κυβέρνηση, γιατί η κοινωνία δεν θα ανεχτεί παραβίαση των πολιτικών της ελευθεριών στο όνομα της τρομοκρατίας.

2.Την τρομοκρατία, γιατί η κοινωνία όσο απέναντι είναι στην ένστολη τρομοκρατία άλλο τόσο απέναντι είναι στους προβοκάτορες και σκοτεινούς κουμπουροφόρους που δρουν τάχα στο όνομά της.

3. Την ακροδεξιά και ρατσιστική συμμορία εντός και εκτός Βουλής που αποζητά αφορμές για περισσότερη αστυνομοκρατία, για συντεταγμένη ξενοφοβία και κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς την οποιαδήποτε τάση εκδημοκρατισμού της αστυνομίας –ακόμα και την πλέον διστακτική- ως δήθεν χάδι στην τρομοκρατία.

Προσωπικά, ως Πολίτης και ψηφοφόρος της Αριστεράς, απαιτώ αυτή τη στιγμή μια ευφάνταστη κινητοποίηση που μόνο εξ Αριστερών μπορεί να έρθει με μήνυμα και στόχο την απομόνωση κάθε τρομοκρατίας.

Γιατί, η τρομοκρατία, είτε δήθεν επαναστατική είτε Κρατική είναι πάντα το διπλό πρόσωπο του Ιανού ή αν θέλετε, τα δύο χέρια του αυταρχισμού και της καταστολής που πλένουν το πρόσωπο της ανωμαλίας.

Πηγή: tvxs.gr

Δες σχετικά:
Διαδήλωση κατά της τρομοκρατίας προτείνει η Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ
Την πραγματοποίηση διαδήλωσης κατά της τρομοκρατίας από συνδικαλιστικές οργανώσεις και επιστημονικούς φορείς με πρωτοβουλία του ΣΥΝ, πρόκειται να προτείνει η Ανανεωτική Πτέρυγα στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.
Στόχος σύμφωνα με τους Ανανεωτικούς η διοργάνωση μιας «μαζικής, λαϊκής εκδήλωσης διαμαρτυρίας κατά της τρομοκρατίας» .
Μιλώντας στο «Βήμα» το μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ κ. Στ. Μπαγεώργος τόνισε πως «και σε άλλες χώρες της Ευρώπης που αντιμετώπιζαν προβλήματα τρομοκρατίας η Αριστερά είχε πάρει ανάλογες πρωτοβουλίες».
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΝ και πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας χαρακτήρισε «τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα» την επίθεση στο ΑΤ Αγίας Παρασκευής.
Πηγή: Το Βήμα

31 σχόλια:

  1. Αυτή η διαδήλωση
    (ανάμεσα σε τόσες πάρα πάρα πολλές, άλλες..) μας βλάπτει, άραγε;
    Πάμε καλά;

    Υ.Γ.
    Γιατί διαφωνούν τόσο πολύ και τόσοι πολλοί;
    ...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ μου Σπίθα
    κι εγώ δεν θα πήγαινα σε μια τέτοια διαδήλωση. Μπορεί να διαφωνώ με μια τέτοια πρακτική αλλά απο εκεί μέχρι το να διαδηλώσω υπάρχει απόσταση.
    Και θα σου πω γιατί.
    1.Δεν είμαι άκριτα κατά της ένοπλης δράσης σε οποιαδήποτε κατάσταση. Ένοπλες δράσης πόλης υπήρξαν και μάλιστα σε μεγαλύτερη εμβέλεια και στην Ιταλία κατα την δεκαετία του 60-70 και τον Μάη του 68 και στην Ισπανία.Η στόχευσή τους ήταν πολιτική κι αυτό έχει σημασία.Δεν είμαι υπερ των δολοφονιών αστυνομικών φυσικά αλλά δεν θα υπερασοιστώ κιόλας τον ρόλο των ΜΑΤ σε μια διαδήλωση "κατα της τρομοκρατίας" γενικά.
    2. Τρομοκρατία ασκεί σαφώς και το Κράτος και η αστυνομία και το ιδιωτικό κεφάλαιο και οι παραμαφίες.
    Σου θυμίζω: Μετανάστες που εξοντώθηκαν σε αστυνομικά τμήματα, Κούνεβα, Γρηγορόπουλος, Πακιστανοί κλπ. Επίσης εξόντωση θεωρώ και την άθλια οικονομική κρίση στην οποία μας έχουν φορτώσει όλα τα βάρη ενώ τα λαμόγια δεξιά και πασοκικά χαίρουν πλήρους ελευθερίας και ατιμωρησίας ενω οι εργαζόμενοι αργοπεθαίνουν απο την αγωνία καθημερινά.Με λίγα λόγια όταν εκτός απο έλλειψη κοινωνικής δικαιοσύνης επικρατεί και αφάνεια της αστικής δικαιοσύνης (βλ.Χριστοφοράκος, Χρηματιστήριο κλπ) τότε γιατί θεωρείται έγκλημα το να πάρουν κάποιοι τον νόμο στα χέρια τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και τρίτον:
    Αυτή η συγκεκριμένη ενέργεια ενδέχεται να έχει και προβοκατόρικο χαρακτήρα, να αποτελεί το προοίμιο της δημιουργίας "κλίματος" για να περάσουν αντιτρομοκρατικά μέτρα περί ασύλου κλπ.Οπότε πως με αφορμή μια αμφιλεγόμενη τρομοκρατική ενέργεια εγώ θα πάω να διαδηλώσω;
    Και τέλος δεν θεωρώ οτι εγώ ως πολίτης κινδυνεύω απο τρομοκράτες. Στην Ελλάδα δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής σχιζοφρενικές τρομοκρατικές ενέργειες όπως π.χ βόμβες με πολύνεκρα αποτελέσματα σε μετρό, σε λεωφορεία με τουρίστες κλπ.
    Επομένως θεωρώ άθλια ΚΡΑΤΙΚΉ προπαγάνδα ότι κινδυνεύουμε ΟΛΟΙ απο τους τρομοκράτες στην Ελλάδα.Αντιθέτως περισσότερο μας έχει ταλαιπωρήσει σε διαδηλώσεις η ίδια η αστυνομία και τα ΜΑΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ, βρε kassandra.
    Αλήθεια,στο λέω, αλλά δεν το πολυκαταλαβαίνω.

    Θα σου μεταφέρω από το ποστ μου τα σχετικά σχόλια και θα τα πούμε μετά...γιατί ξέμεινα κι΄άργησα.
    ............................
    Σχολιαστής...

    Βεβαίως και βλάπτει η πρόταση για συγκέντρωση κατά της... τρομοκρατίας. Μ΄παίνουμε με τα μπούνια στην ατζέντα Χρυσοχοίδη, ανευ λόγου και αιτίας. Ξχνά η κοινωνία τα μέτωπα της ακρίβειας, της ανεργίας, των απολύσεων, των χαμηλών μισθών κλ.π. Οτι ήθελε να κάνει ο Σουφλιας με τα έργα όταν δυσκόλευε η κατάσταση στην κοινωνία για τη Ν.Δ. θέλει να κάνει τώρα το ΠΑΣΟΚ με την ατζέντα να περιτριγυρίζει στον "νόμο και την τάξη" για να μας χειροκροτά μέχρι και Αδωνις του ΛΑΟΣ, ο οποίος δήλωσε χθες ότι σε μια τέτοια συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ θα ερχόταν και ό ίδιος. Ε, τέτοια υπηρεσία στον Μιχάλη δεν πρέπει να του την προσφέρουμε γιατί θα είναι αργά όταν θα αρχίσει η αντιλαϊκή πολιτική να γίνεται αισθητή. Και τότε θα έχει επικρατήσει πάλι ότι ήσουν κολαούζος του ΠΑΣΟΚ και τρεχα πάλι να βγάλεις τη ρετσινιά από πάνω σου. Σκέψου πολιτικά σε παρακαλώ πολύ.

    30 Οκτώβριος 2009 3:54 μμ

    Blogger Ο/Η Σπίθας είπε...

    Μάλιστα.
    Όταν γίνεται διαδήλωση για τα δάση που καίγονται;

    Όταν γίνεται διαδήλωση για την παιδεία;

    Εναντίον τίνος γίνεται;

    Εναντίον της κυβέρνησης που δεν παίρνει τις σωστές πολιτικές αποφάσεις..

    Όταν κατηγορούμε σαν κόμμα
    (δια του προέδρου μας,)
    τον αρμόδιο υπουργό τον
    κ. Χρυσοχοίδη, ότι οι θέσεις του είναι αντιφατικές, τότε γιατί πολλοί αναρωτιόνται...
    "εναντίον τίνος γίνεται η διαδήλωση;"

    Μήπως να το ξεκαθαρίσουμε, τι ακριβώς ζητάμε;

    "Καταδικάζουμε την τρομοκρατία, αλλά δεν επιτρεπονται διαδηλώσεις εναντίον της"??

    ή...

    "Καταδικάζουμε την τρομοκρατία αλλά δεν γίνεται μεμονωμένη διαδήλωση, διότι πρέπει να συνοδεύεται και από ένα ολοκληρωμένο πολιτικό πακέτο μέτρων"..;

    ???

    30 Οκτώβριος 2009 4:06 μμ

    Blogger Ο/Η Σπίθας είπε...

    Πολιτικά σκέφτομαι....
    Κινηματικά σκέφτομαι...

    Πάλι η Ανανεωτική Πτέρυγα έχει λάθος.

    Έχουμε "άλλα κόλπα";

    "Επιλεκτική κινηματική πολιτική";

    Δεν προχωρά τίποτα.
    Τις κινητοποιήσεις θα τις αποφασίζει μόνο η ηγεσία ή η κομματική πλειοψηφία ή οι ΑΥΤΌΝΟΜΟΙ πολιτικοί σχηματισμοί του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι;

    30 Οκτώβριος 2009 4:24 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα τα πούμε πριν τις ειδήσεις
    η μετά από το δελτίο καιρού:)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η δημοκρατική Αριστερά δεν μπορεί να έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά, δείτε και το ύφος των ανακοινώσεων του ΣΥΝ που παρέθεσα στο http://aristeristrouthokamilos.blogspot.com/2009/10/blog-post_9302.html . Οφείλει να δια-δηλώσει όχι μόνο την επιμονή της σε κοινωνικές μορφές αγώνα, αλλά και τη συμπαράταξή της με τις αστικές δυνάμεις όταν οι - έστω ελλιπείς - δημοκρατικές κατακτήσεις αμφισβητούνται. Και αυτές συμπεριλαμβάνουν την προστασία της ζωής του κάθε κακομοίρη αστυνομικού.

    Δεν είμαστε στην Ιρλανδία όπου η αστυνομία μπορούσε να θεωρηθεί δύναμη κατοχής. Και η αναφορά σε Ερυθρές Ταξιαρχίες στο επιχείρημα της Κασσάνδρας υπαινίσσεται κάποια συγγένεια στόχων, παρά τη διαφωνία στις μεθόδους, με τους τρομοκράτες της Αγίας Παρασκευής. Η δημοκρατική Αριστερά, όμως, δεν μπορεί να έχει καμία συγγένεια στόχων με τρομοκράτες και εκτελεστές.

    Ας πετάξουμε επιτέλους τα βαρίδια του παρελθόντος και τη μονομέρεια που αυτά φέρνουν για να πάψουμε να είμαστε μια γραφική δύναμη του περιθωρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για μένα είναι τελείως απλό το θέμα: για ότι καταγγέλλεις υπάρχει και η ανάλογη δράση. Εκεί που μένεις μόνο στην καταγγελία κάτι δεν πάει καλά: ή δεν το εννοείς ή είσαι δέσμιος κάποιων σκοπιμοτήτων, δηλαδή πάλι δεν το εννοείς...
    Τα πράγματα είναι καθαρά και δεν χρειάζεται να τα μπερδεύουμε μόνοι μας, Κασσάνδρα.
    Οι αστυνομικοί είναι κλάδος εργαζομένων και η Αριστερά ζητά και εφαρμόζει συνδικαλισμό μέσα στο σώμα - ο Συν εκδίδει και περιοδικό στο χώρο "Εκτός Υπηρεσίας" αν θυμάμαι καλά. Όταν ένας εργαζόμενος παθαίνει ατύχημα κατηγορούμε την εργοδοσία, όταν αστυνομικοί πυροβολούνται παύουν να είναι εργαζόμενοι; Και τι είναι; Άξιοι της μοίρας τους;
    Με διγλωσσία δεν πείθεις ούτε τον εαυτό σου.
    Κάθε εξουσιαστική βία είναι καταδικαστέα και τέτοια είναι και των ανθρώπων που επιτέθηκαν στο τμήμα ότι και να ισχυρίζονται οι ίδιοι ή άλλοι για λογαριασμό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιώργο, εδώ δεν τίθεται μόνο αυτό το θέμα..Εδώ πολλοί προτιμούν να πάρουν το μέρος των εγκληματιών για να κατηγορήσουν την διαδήλωση..!!

    Αφού η Κσσάνδρα, δεν πάει στο βουνό( έχω κομμένα τα ανώνυμα) έρχεται το βουνό στην Κασσάνδρα..:)

    1) Θα κάνουμε διημερίδα με ειδικούς για να ορίσουμε τι εστί "τρομοκρατία" τι εστί "αντάρτικο πόλεων" τι δεν είναι τρομοκρατία τι είναι ευνομούμενη πολιτεία και δεν συμμαζεύεται. έτσι??

    2) Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει
    "Η ένοπλη βία μεμονωμένων ομάδων.."

    Σπίθας:
    α) Αυτό το "μεμονωμένο" κάτι θυμίζει..
    Τα "μεμονωνένα" περιστατικά της αστυνομίας, μήπως;

    Στα πόσα "μεμονωμένα", τα μεμονωμένα δεν είναι μεμονωμένα??

    Εδώ υπάρχουν πολλές μεζούρες και κατά περίσταση, όπως καταλαβαίνουμε και οι δυο μας, πολύ καλά.

    Το παιχνίδι, όμως να μαδήσουμε την μαργαρίτα, "έχουμε ή δεν έχουμε τρομοκρατία" θα στο αλλάξω..

    Έχουμε ή δεν έχουμε ευνομούμενο πολιτειακό σύστημα και πόσο σημασία έχουν οι **θεσμοί** της???
    Κοινοβούλιο, δικαιοσύνη, πολιτικά κόμματα, πολίτες..κλ.π

    Διάλεξε σε ποιό γήπεδο θα παίξουμε..!

    Θέλεις θεσμικό ή εξωθεσμικό?

    Η μία μέσα και δύο έξω η..μπάλλα??

    Παρακάτω δηλώσεις του Α. Τσίπρα από συνέντευξή του.



    «Βρισκόμαστε σε μια νέα ποιοτικά μορφή τρομοκρατίας που πιο πολύ συνάδει με το απλό έγκλημα και την τυφλή και ωμή βία», δήλωσε, αναφερόμενος στην επίθεση στο Α.Τ. Αγίας Παρασκευής, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο ρ/σ Θέμα 98,9.

    Ο κ. Τσίπρας καταδίκασε την ενέργεια αυτή, ενώ σημείωσε ότι:

    «αυτοί που το κάνουν αυτό λένε ότι είναι αντί-εξουσιαστές, αλλά στην πραγματικότητα είναι φανερά εξουσιαστές γιατί δεν υπάρχει πιο εξουσιαστική συμπεριφορά από αυτή του να αφαιρείς μια ανθρώπινη ζωή με τη δύναμη του όπλου».

    Ερωτηθείς αν υπάρχουν λάθος χειρισμοί από την πλευρά του κ. Χρυσοχοΐδη, απάντησε ότι «είναι νωρίς ακόμα για να μιλήσουμε για λάθος χειρισμούς», επισημαίνοντας πως «υπάρχουν και θετικά και αρνητικά από τους χειρισμούς του κ. Χρυσοχοΐδη».

    http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1734635

    Σπίθας :
    Ποιά είναι η "νέα ποιοτική μορφή τρομοκρατίας" ?

    Τι σημαίνει, αυτό;
    1)Σαν πολύ γενικό και αόριστο δεν είναι;

    2) Γιατί την έχουμε και πως δημιουργήθηκε και πως αντιμετωπίζεται;

    Να σου πω, εγώ.
    Δημιουργήθηκε από την κοινωνική ανομία!!

    Πως αντιμετωπίζεται??
    Με τους αγώνες των εργαζομένων.!!!

    Ποιός ορίζει τους αγώνες- αντίσταση των εργαζομένων ΚΑΙ την ΠΟΙΟΤΙΚΗ τους ΜΟΡΦΗ ?


    **Δεν θάθελα να μου απαντήσεις με ***συριζόμετρο,*** βέβαια..

    30 Οκτώβριος 2009 7:24 μμ
    Διαγραφή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΚΘΕΣΗ E.E ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ



    Έκτη έρχεται η Ελλάδα μεταξύ των χωρών-μελών της Ε.Ε. όσον αφορά τον αριθμό των καταδικαστικών αποφάσεων που εκδόθηκαν στο έδαφός της για τρομοκρατικές δράσεις, την περίοδο 2001-2007. Σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την τρομοκρατία και τα θεμελιώδη δικαιώματα στα κράτη-μέλη της Ε.Ε, η οποία δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, την επταετία 2001-2007, στην Ελλάδα διώχθηκαν ποινικά 25 άτομα για υπόθεση τρομοκρατίας, εκ των οποίων τα 19 καταδικάστηκαν.

    Συγκεκριμένα, η έκθεση της Επιτροπής βασίζεται στις απαντήσεις που έδωσαν οι αρμόδιες αρχές των 27 χωρών-μελών της Ε.Ε. σε ένα ερωτηματολόγιο 16 ερωτήσεων που τους υποβλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι ερωτήσεις αφορούσαν το Ποινικό, Διοικητικό και Δικονομικό Δίκαιο που ισχύει στα κράτη- μέλη, καθώς και τα μέτρα που λαμβάνουν τα κράτη, προκειμένου να προστατέψουν τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

    Από την έκθεση της Επιτροπής (δεν έχουν δώσει καθόλου στοιχεία η Ιταλία και η Ιρλανδία) προκύπτει ότι από το 2001 έως το 2007 η Ισπανία είναι η χώρα με τις περισσότερες καταδικαστικές αποφάσεις για τρομοκρατία (1.117 καταδίκες) και ακολουθεί η Γαλλία με 423 καταδίκες (οι δύο αυτές χώρες έχουν δώσει στοιχεία μόνο για καταδίκες). Ακολουθούν η Γερμανία (56 καταδίκες και 71 προσαγωγές), η Μ. Βρετανία (41 καταδίκες και 241 προσαγωγές), η Πορτογαλία (26 καταδίκες και 31 προσαγωγές) και η Ελλάδα (19 καταδίκες και 25 προσαγωγές). Μετά την Ελλάδα, ακολουθούν η Ολλανδία, η Ρουμανία και η Ουγγαρία με 15 καταδικαστικές αποφάσεις για τρομοκρατία.

    Ωστόσο, σε 10 κράτη-μέλη δεν ασκήθηκε καμία ποινική δίωξη για τρομοκρατία την περίοδο 2001-2007 (Σλοβενία, Σλοβακία, Πολωνία, Μάλτα, Λουξεμβούργο, Λετονία, Λιθουανία, Κύπρος, Εσθονία και Φινλανδία).

    Ο επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Δικαιοσύνης και Τρομοκρατίας, Ζακ Μπαρό, ανέφερε σχετικά: "Η τρομοκρατία παραμένει σοβαρή απειλή για τους πολιτικούς θεσμούς της Ε.Ε, καθώς και για τη ζωή και την ευημερία των Ευρωπαίων πολιτών. Όλες οι προσπάθειες για την καταπολέμησή της σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο πρέπει να ευθυγραμμιστούν με το σεβασμό στα θεμελιώδη δικαιώματα. Η έκθεση της Επιτροπής έχει σκοπό να παραθέσει τεκμηριωμένες πληροφορίες, οι οποίες θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμες στη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας".

    Πηγή: www.athina984.gr
    ....................

    Τα στοιχεία τα έχουμε δώσει εμείς και η Ε.Ε μας κοινοποεί τα σχετικά

    30 Οκτώβριος 2009 8:16 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Eγώ Σπίθα θα έλεγα να διευρύνουμε λίγο το πεδίο.Στον κυκλοθυμικό Γιώργο, που άλλοτε εκφράζεται ως ..μετααριστεριστής κι άλλοτε ως μεταανανεωτικός (με την έννοια του ακομπλεξάριστου ) έχω να διαμηνύσω τα εξής:
    Παιδιά, ας δώσουμε στην έννοια Τρομοκρατία τα δικά μας σημαινόμενα, το δικό μας νόημα και προσδιορισμούς.Δεν χρειάζεται ημερίδα για αυτό Σπίθα.
    Για μένα υπάρχει η Πολιτική, η Κρατική, η Πολεμική, η Χημική Τρομοκρατία αλλά κι αυτή που εκφράζεται χωρίς ιδεολογία ή πρόσχημα ιδεολογίας.
    Και κυριολεκτώ σε αυτά δεν τα λέω για να ξεφύγω απο το διακύβευμα της συζήτησης.
    Και πάντα βλέπω τα πράγματα αναλογικά και με διαβαθμίσεις και ενδιάμεσους τόνους.
    Παράδειγμα.
    Δεν είμαι κατά του να γίνει διαδήλωση αλλά εμένα δεν με εκφράζει αυτό δεν θα πήγαινα. Δεν θεωρώ οτι εδώ πρόκειται για εργατικό ατύχημα όπως λές Γιώργο.Οι αστυνομικοί στοχοποιήθηκαν για τον ρόλο τους μπορεί να είναι ανόητη και καταδικαστέα η πράξη των "τρομοκρατών" που χτύπησαν αλλά για οτιδήποτε καταδικάζω δεν διαδηλώνω.
    Γιατί όπως οι νονοί της νύχτας έχουν αναμεταξύ τους ξεκαθαρίσματα που φτάνουν σε ωμούς φόνους (βλέπε σύζυγο Αγγελικής Ηλιάδη κλπ) έχουν και κάποιοι απο αυτούς προηγούμενα με συγκεκριμένους αξιωματικούς της αστυνομίας όπως διάβασα. Αν κάνω διαδήλωση για την απόπειρα ανθρωποκτονιών των αστυνομικών τότε γιατί να μην διαδηλώσω για τους φόνους που κάνουν κι οι νονοί της νύχτας;
    Όσο για την πολιτική τρομοκρατία άλλων εποχών γνωρίζουμε οτι ακόμη και η αστική δικαιοσύνη δεν είναι τυχαίο οτι τους κατατάσσει στους πολιτικούς κρατούμενους κι όχι τους καθαρά ποινικούς οπως ίσως υπαινίσσεσαι Σπίθα. Ότι δηλαδή στον πυρήνα της η τρομοκρατική -λεγόμενη- επίθεση είναι ποινικού χαρακτήρα εκ του αποτελέσματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σπίθα-Γιώργο καλησπέρα.
    @Κassandra,το να εκφρασω την απεχθεια μου ενάντια στην βία δεν σημαίνει με τιποτε πως επικροτω την Τακτική των ΜΑΤ.
    .Απέναντι στην κρατικη και εργοδοτική βια ,διαδηλώνουμε,γιατί δεν θα πρεπει να εκφρασουμε την αντίθεση μας απέναντι στην τυφλή βία.;
    Συμφωνω και με την -ισχυρή-αποψη της π[ροβοκατσιας,αλλωστε η κραυγαλεα Ονοματοδοσία και τα ζήτω μπορει να ενισχύουν και την δική μου αποψη περί αυτου,λοιπόν μπορουμε να διαδηλώσουμε την αντίθεση μας στους προβοκάτορες .
    Ισως ειναι παροχυμένη λέξη το ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ-οχι εννοια-και γω δεν την χαρίζω σ'εναν προβοκάτορα!!
    Δεν μπορω να καταλάβω την αποψη πως ,η Τρομοκρατία,ειναι ποσοτικό μεγεθος,και χρίζει διαφορετικής αντιμετώπισης εαν πρόκειται για Τουρίστες η για εργαζόμενους Ελληνες πολίτες.
    Κάποιοι απο μας προσπαθουμε χρόνια αρκετα να θυμίσουμε στην Αριστερά πως εχει εγκαταλήψει τα κοινωνικά μετερίζια με αποτελεσμα η λέλαπα του οικονομικού φασισμού να εχει διαβρωσει την ταξική συνείδηση αλλά και της συνείδησης σκετα.
    Προκειμένου ομως να επαναφερουμε την ταξική συνείδηση το πρώτο που χρειαζεται ειναι η δημιουργία Κοινωνικής και ΟΧΙ Κινηματικής συνείδησης.
    Ακομα και οι λεγόμενοι''περιθωριακοί΄΄,οταν δεν ειναι λούμπεν,ονειρεύονται μια διευρυνση και οχι ενα στενεμα των κοινωνικών θεσμών,μια κοινωνία των ''ομάδων''μια κοινωνία των 'ατόμων'
    δεν ειναι μια κοινωνία 'ανθρώπων'
    Εαν δεν πρόκειται για προβοκάτσια τότε επιβεβαιώνεται αυτό που λέγεται χρόνια,πως τον Μαρξισμό ,σ' Ανατολή και Δύση των προβοκάρουν κυρίως οι ηλίθιοι.Και το μονο που ειναι σίγουρο οτι δεν θα μπορεσει να κάνει ποτε ο Μαρξισμός ειναι να καταργησει την ηλιθιότητα.
    Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την Αριστερή εκδοχή της βλακείας.
    Τα φαινόμενα καθημερινά,αρκεί να κοιταξουμε τι γίνεται στα Αριστερα κόμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Oσον αφορά στις εκθέσεις της Ε.Ε, χωρίς να με αφήνουν αδιάφορη δεν μπορώ να τις πάρω- εννοείται- σοβαρά. Για μένα την στιγμή που η Ε.Ε συμμετείχε σε εγκληματικούς πολέμους στους οποίους σκοτώθηκαν χιλιάδες αθώα παιδιά υπο τις ευλογίες της συνεπικουρώντας τον Μπούς, ακούγεται τουλάχιστον αστείο να καταδικάζεται η τρομοκρατία της Ελλάδας με νούμερα και μόνο επιθέσεων την στιγμή που θάνατο αθώου πολίτη είχαμε αν θυμάμαι καλά πριν 15 περίπου χρόνια (την περίπτωση Αξαρλιάν) που ζήτησαν και συγγνώμη. Και η άστοχη αυτή ενέργεια έγινε κατα λάθος κι όχιπρογραμματισμένα όπως έγιναν αυτοί οι αιμοσταγείς πολύνεκροι πόλεμοι με χιλιάδες αθώα θύματα.
    Αυτό εννοώ ας το δούμε κι αναλογικά. Ενα θέμα δεν θα το προσεγγίσω όπως μου το πλασσάρουν χαρακτηρίζοντας τρομοκρατική οργάνωση μια χαζοομάδα και χαρακτηρίζοντας νόμιμες κυβερνήσεις που έχουν συμβάλλει σε αποτρόπαια εγκλήματα πολέμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Κασσάνδρα:
    δηλαδή δεν μας αφορά αρκεί να σφάζονται μεταξύ τους σαν τους νονούς της νύχτας...
    Ο τρόμος όμως δεν ξεχωρίζει αποδέκτες - απλώνεται παντού και καθηλώνει την μαζικότητα, την συλλογικότητα, την χειραφέτηση. Δημιουργεί μια κοινωνία του θεάματος που πουλάει, του τυφλού τρόμου, της ξαφνικής βίας, της συνομωσίας, του σκοταδιού και των οργανωμένων παραβατικών όπου κατά το χολιγουντιανό πρότυπο, συνωστίζονται και αλληλοεξοντώνονται διάφοροι τιμωροί στο όνομα του ... οτιδήποτε.
    Χαζοομάδα ξεχαζοομάδα πυροβολεί!
    Και το δικαίωμα αυτό το παίρνει μόνη της. Όπως ο Μπους...προληπτικά, τιμωρητικά με παράπλευρες απώλειες. Ποιοι είναι οι τύποι αυτοί που πυροβολούν στο όνομά μας; Θάλεγα:
    ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ!
    Όποιος επιβάλλει την "αλήθεια" του με την βία έχει διαλέξει τον μοναχικό αντικοινωνικό του δρόμο. Δικαίωμά του αλλά όχι στο όνομα του κινήματος, όχι στο όνομα της Αριστεράς.
    Ναι, να διαδηλώσουμε ενάντια στον Τρόμο από όπου κι αν προέρχεται. Να πολεμήσουμε τον φόβο, να προτείνουμε την συμμετοχή και όχι την ιδιώτευση, να καταφύγουμε στην ασφάλεια της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης.
    Είναι αυτά Κασσάνδρα μετα-αριστερά;
    Μακάρι. Εμένα μου φαίνονται παραδοσιακά αριστερά προτάγματα που έχουμε απεμπολήσει παραδομένοι στην καταναλωτική λατρεία του "νέου" και του όποιου "κινηματικού".
    Κατά βάθος "θέλω να γίνω σαν Αμερικάνος-μ΄αρέσει στα κρυφά κι ο Μητροπάνος"...
    Δημοκρατική αριστερά και όχι χόλιγουντ.
    Και κάτι ακόμα: οποιαδήποτε τέτοια διαδήλωση στρέφεται και κατά του Άδωνη Γεωργιάδη...και λυπάμαι, δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει όπως είπε στην τηλεόραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ kassandra, είπε..

    "αλλά για οτιδήποτε καταδικάζω δεν διαδηλώνω."

    Σπίθας.
    Συμφωνώ, έχεις δίκιο.
    Από την άλλη έχει κερκόπορτες αυτή η άποψη που έχουν χρησιμοποιθεί και μας οδηγεί σε άλλες παράπλευρες απώλειες και παρενέργειες.

    Π.Χ. Έχουμε πάθει κορεσμό από πολιτικούς που "καταδικάζουν, αλλά..?

    Καραμανλής, Πολύδωρας.:Καταδίκασαν την δολοφονική ένεργεια του αστυνομικού που σκότωσαν τον αστυνομικό, αλλά...??

    Το Κ.Κ.Ε καταδικάζει κάθε ενέργεια, αλλά...?

    Το μέτρο και η μεζούρα της ορθής κρίσης αναζητείται..

    Μιά ερώτηση, έκανα , αλλά δες απόψεις σε άλλο ιστολόγιο, γιατί το θέμα έχει πολλά παρελκόμενα.

    Αυτά που λες είναι σωστά.

    Αλλά..

    @ η taspa,είπε

    1) "το να εκφρασω την απεχθεια μου ενάντια στην βία δεν σημαίνει με τιποτε πως επικροτω την Τακτική των ΜΑΤ."

    2) "Δεν μπορω να καταλάβω την αποψη πως ,η Τρομοκρατία,ειναι ποσοτικό μεγεθος,"

    3) "Κάποιοι απο μας προσπαθουμε χρόνια αρκετα να θυμίσουμε στην Αριστερά πως εχει εγκαταλήψει τα κοινωνικά μετερίζια με αποτελεσμα η λέλαπα του οικονομικού φασισμού να εχει διαβρωσει την ταξική συνείδηση αλλά και της συνείδησης σκετα.
    Προκειμένου ομως να επαναφερουμε την ταξική συνείδηση και το πρώτο που χρειαζεται

    **ειναι η δημιουργία Κοινωνικής και ΟΧΙ Κινηματικής συνείδησης."

    "Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την Αριστερή εκδοχή της βλακείας.
    Τα φαινόμενα καθημερινά,αρκεί να κοιταξουμε τι γίνεται στα Αριστερα κόμματα."

    Σπίθας
    Δεν είναι σωστοί αυτοί οι προβληματισμοί
    ???


    Με όλα τα παραπάνω, δεν θάπρεπε να κάνουμε διημερίδα, αλλά
    **καθημερινή εφημερίδα** και βλέπουμε!!

    @ Κασσάνδρα

    Για την Ε.Ε. δεν πρόσεξες τι έγραψα..

    "Τα στοιχεία τα έχουμε δώσει εμείς και η Ε.Ε μας κοινοποεί τα σχετικά"

    Δεν μίλησα για την Ε.Ε, αλλά χρησιμοποίησα στατιστικά στοιχεία σαν ένα στοιχείο...ήθελα να δω τι γίνεται στις άλλες χώρες..

    Γιατί υπάρχει και η εξής εκδοχή!!!

    Μπορεί κάθε μέρα να έχουμε ένα τρομοκρατικό χτύπημα και κάθε μέρα να το ονομάζουμε, σαν ένα
    "καθημερινό μεμονωνομένο περιστατικό"

    Εμείς κάθε μέρα θα το καταδικάζουμε, βέβαια..


    @ Γιώργος/αριστερή στρουθοκάμηλος
    "Εμένα μου φαίνονται παραδοσιακά αριστερά προτάγματα που έχουμε απεμπολήσει παραδομένοι στην καταναλωτική λατρεία του "νέου" και του όποιου "κινηματικού".
    Κατά βάθος "θέλω να γίνω σαν Αμερικάνος-μ΄αρέσει στα κρυφά κι ο Μητροπάνος"...
    Δημοκρατική αριστερά και όχι χόλιγουντ.
    Και κάτι ακόμα: οποιαδήποτε τέτοια διαδήλωση στρέφεται και κατά του Άδωνη Γεωργιάδη...και λυπάμαι, δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει όπως είπε στην τηλεόραση."

    Σπίθας

    Και η Λιάνα Κανέλλη είπε ότι
    "μετά βδελυγμίας, αντιμετωπίζει τέτοιες προτάσεις- διαδηλώσεις"...

    υ.γ.
    Έβλεπα το δελτίο καιρού και με πήρε ο ύπνος...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  15. Από την ΟΠΛΑ... στη Σέχτα


    [ ].." Η «Σέχτα» και ο «Επαναστατικός Αγώνας» είναι καινούργια και άγουρα, σκληρά «φρούτα», προϊόντα της νέας μεγάλης αντίθεσης μεταξύ «συστημικών» και «ελεύθερων» που πήρε μορφή συγκεκριμένη τον περασμένο Δεκέμβριο και έκτοτε ανατροφοδοτείται από τον μύθο και τη φαντασίωση της γενικευμένης εξέγερσης. " [ ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ kassadra

    [] Αν όμως οι σύγχρονοι οπλοφόροι των πόλεων δεν έχουν πολιτικά ερείσματα, ισχύει πλέον η διαπίστωση

    του Καρλ Σμιτ ότι

    ....***μεταπίπτουν**

    **από τη σφαίρα του πολιτικού
    σε εκείνη του
    **κοινού ποινικού δικαίου.

    Το κράτος έχει ευρύτατα πολιτικά περιθώρια να χρησιμοποιήσει εναντίον τους τις δυνάμεις της ποινικής καταστολής. Και πιθανότατα αυτό θα συμβεί με τη συνειδητή επικρότηση της κοινής γνώμηςόχι χάρη σε υποτιθέμενο «αποπροσανατολισμό» της.[ ]

    Τρόμος χωρίς ερείσματα

    Καλημέρααα!
    Καλό Σ/Κ.:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θάλεγα Σπίθα ότι είναι η άλλη εκδοχή του σταλινισμού. Η μία είναι το ΚΚΕ, οι "υπομονετικοί"... η άλλη είναι οι σέχτες, οι "ανυπόμονοι". Και οι δυο εκδοχές δρουν για μένα χωρίς εμένα. Και οι δυο ζουν με εξουσιαστικές φαντασιώσεις όπου επιτέλους θα επιβάλλουν την "αλήθεια" τους χωρίς εμπόδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κασσάνδρα, ας γίνει η διαδήλωση κι ας μην έρθεις. Άλλωστε η αποτοξίνωσή μας από στερεότυπα αργεί - κι εγώ δυσκολεύομαι, ομολογώ, να συμμετέχω σε κάτι τέτοιο - ας γίνει όμως έστω και συμβολικά: θα μας απελευθερώσει από τα σύνδρομα και θα αφαιρέσει την όποια αριστερή νομιμοποίηση από τους κουμπουροφόρους. Ας κάνουν τους επόμενους φόνους απονομιμοποιημένοι 100% από την Αριστερά, ας πέσουν οι μάσκες ότι η Αριστερά εκτρέφει τέτοιες πρακτικές. Τέτοιες πρακτικές εκτρέφουν οι εξουσιαστές, το σύστημα και η ακροδεξιά του Άδωνη - και πάντα η επιθετική βία είναι προβοκατόρικη / δεν χρειάζεται αστυνομικό δαιμόνιο για να το καταλάβεις. Η αστυνομοκρατία δεν νομιμοποιήθηκε από τις διαδηλώσεις αλλά από τις "σέκτες" κάθε τύπου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πίστευα και ειχα υποσχεθεί στον εαυτό μου,πως δεν θα ξαναεμπαινα σε τετοιου ειδους συζήτηση,που η μεγαλη πληοψηφία των ψηφοφόρων της Αριστεράς την οποία υποστηρίζουμε,δεν μπορεί να παρακολουθήσει.
    Απλώς θελοντας να τηρήσω την υπόσχεση στον εαυτό μου,θελω να κάνω μια τελευταία επισήμανση.
    Ο Μαρξισμός εξευτελισθηκε ως μη οφειλε-παρ'ολα αυτα δεν σημαίνει πως εχασε την αξία του,καθως ο πολιτικός χρόνος δεν εχει καμία σχεση με τον χρόνο της προσωπικής μας παρουσίας-ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΆΘΗΣΑΝ ΝΑ ΓΊΝΟΥΝ ΑΦΕΝΤΕς ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ.ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΜΑΝΤΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Και εγώ όλο έτσι λέω taspa!!
    Συμφωνώ μαζί σου, απολύτως!

    Αλλά...
    Δεν μ'αφήνει ο Γιώργος και η kassadra...

    Με "τσιγκλάνε" στα αδύνατα σημεία και ..Με φέρνουν τούμπα..:)

    Υ.Γ.
    "-ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΆΘΗΣΑΝ ΝΑ ΓΊΝΟΥΝ ΑΦΕΝΤΕς ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ.ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΜΑΝΤΑΡΑ."

    Και μην νομίσεις ότι δεν θα τα ξανακάνουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πάλι η Α.Π έκανε πρόταση μέσω των ΜΜΕ. Μακρυά από όποια συζήτηση μέσα στο κόμμα...έτσι απλά, όπως συνήθως! Ή κάνω λάθος; ας είναι όμως...αυτό είναι άλλο κεφάλαιο.
    Διαδήλωση ή όχι λοιπόν κατά της τρομοκρατίας;
    θα ήταν μια καλή πρόταση αν τα πράγματα είχαν φτάσει στο απροχώρητο...αν είχαμε να κάνουμε με μία πραγματική απειλή!
    Προς τι η διαδήλωση;...για να τους κάνουμε μάγκες;Ποιους αυτούς οι οποίοι με τις ενέργειές τους εξυπηρετούν το σύστημα...που δίνουν τη δυνατότητα στο κράτος να πάρει μέτρα καταστολής..αυτοί οι οποίοι δεν έχουν ιδεολογική υπόσταση ...Θα τους δώσουμε κάτι τέτοιο; Άλλο χαρακτήρα είχαν οι διαδηλώσεις ενάντια στις ερυθρές ταξιαρχίες,οι οποίες είχαν κόσμο μαζί τους. Εκεί έπρεπε να υψωθεί η διαφορετική φωνή....διαφωνώ και δε μπορώ να με φανταστώ σε μια διαδήλωση στα τέλη Νοεμβρίου μαζί με τα ΜΑΤ και τη ΓΣΕΕ και δε ξέρω γω τι άλλο αδωνιδος μπορεί να προκύψει όλα τα υπόλοιπα και σε λίγες μέρες αντίπαλοι σε διαδηλώσεις για την εξέγερση του Δεκέμβρη; Πως θα συμβιβαστούν όλα αυτά;με τι πλαίσιο; Για την ακρίβεια αυτές οι προτάσεις μου θυμίζουν άκαιρους ακροβατισμούς του ΣΥΝ-Κύρκου_Δαμανάκη στις "πανεθνικές" διαδηλώσεις για το Μακεδονικό το 91..έ όχι δε θα το περάσω δεύτερη φορά με αφορμή την τρομοκρατία...πάει πολύ....

    ΥΓ και βεβαίως τη καταδικάζω τη τρομοκρατία και όλα τις άλλες ασφαλίστικες ενεργειες όπως έχει αποδειχθεί ότι υπήρξαν από τον προηγούμενο Δεκέμβρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Για να ξυπνήσουν μερικές μοκοκόματες απόψεις.
    Γαι να ενσκύψουμε σοβαρότερα στο πρόββλημα που υπάρχει.
    Ή δεν υπάρχει..

    Για να μην παίζουν οι άλλοι μόνοι τους στο γήπεδο και παίρνουν ψηφοφόρους που τους διώξαμε με όσες θέσεις δεν χειρίστηκαμε σωστά σ'αυτό το ζήτημα.

    Ασυάνακτα, άμα καταλάβεις εσύ, τότε εγώ θα γίνω αστροναύτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σου φτάνει που καταλαβαίνει ο Άδωνις κι ο Χατζηνικολάου....ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Είδες που σου λέω, ότι μιλάμε άλλη γλώσσα.

    "πας μην έλλην βάρβαρος",

    Είσαι η κλασσική περίπτωση του οπορτούνα και κομφορμιστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. για το Σπίθα

    " ΕΝΑΣ ΩΡΙΜΟΣ παλιός επαναστάτης-σε πόσους ήλιους εστραβώθηκε τόσο πολύ το μάτι του".

    Τ.Σινόπουλος,Ο χάρτης,Αθήνα 1990

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κύριον, αστυάνακτα.

    **ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ

    " Κι αν δεν μπορείς να κάμεις
    την ζωή σου όπως την θέλεις,
    τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
    όσο μπορείς:
    μην την εξευτελίζεις
    μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
    μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.
    Μην την εξευτελίζεις
    πιαίνοντάς την,
    γυρίζοντας συχνά κ' εκθέτοντάς την,
    στων σχέσεων και των συναναστροφών
    την καθημερινήν ανοησία,
    ως που να γίνει
    σα μιά.... ξένη φορτική."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ενώ για το Φως του Πλωτίνου γράφει ο Οδυσσέας Ελύτης:

    Άξαφνα, ένα φως νιώθεις να ξεχύνεται αυτούσιο, καθάριο.
    Δεν πρόκειται για κανένα φως από αυτά που το μάτι συλλαμβάνει απ´ έξω.

    Πρόκειται για κάποιο άλλο, ακόμη λαμπρότερο, που ανήκει στο ίδιο το μάτι. Που και τις νύχτες, μες στο σκοτάδι, αναπηδάει και απλώνεται μπροστά σου.

    Που, κι αν χαμηλώσεις τα βλέφαρα, επειδή δεν θέλεις τίποτα να δείς, πάλι εκείνο εξακολουθεί να φωτίζει.

    **Που, και να πιέζεις
    το ***μάτι σου,
    πάλι το βλέπεις, αφού
    **ενυπάρχει μέσα σου.**
    ......................

    Αποκλείεται να δεις, αυτό το φως διότι είσαι αμοραλιστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. κύριον Σπίθαν

    Χρειάστηκα μόνο δύο στίχους για να σε κάνω να απαγγείλεις δύο ολόκληρα ποιήματα;...ΧΑ....αν το ήξερα θα σου γραφα περισσότερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αστυάνακτα,αυτό να λέγεται!!
    Αλλά δεν μπορώ να σου φέρω και άλλα.
    Έχω κάτι δικά μου στα έμμετρα για να περάσεις την ώρα σου..εγώ νύσταξα:)

    Ρε Γιώργο, μην κόβεις τον οίστρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU