Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Πολυκομματική Συνεννόηση Τώρα! Για περισσότερη δημοκρατία, περισσότερη Ευρώπη, επανεκκίνηση της οικονομίας

Συριζα: Στο χάος και την αναβολή των πάντων, για λίγες ψήφους ακόμη;' Πόσες άραγε εκλογές χρειάζονται ακόμη για να ικανοποιηθεί, μπορεί και επί των ερειπίων μας, ο κομματικός εγωισμός; Η εντολή των ψηφοφόρων στον Συριζα ήταν, ή κυβερνητική συνεργασία με άλλους ή αξιωματική αντιπολίτευση. Όχι νέες εκλογές...
Υπόλοιπα κόμματα: αν εννοούν την κρισιμότητα των στιγμών και το επικίνδυνο χάσιμο χρόνου από την επανάληψη των εκλογών, απλά για μικροαυξομοιώσεις στην δύναμη των κομμάτων με εκβιαστικά διλήμματα, γιατί κρύβονται πίσω από τον Συριζα; Μπορούν και χωρίς αυτόν...
Ένα δικό μας σχέδιο εξόδου από την κρίση απαιτείται αυτήν την ώρα και μια εθνική συνεννόηση που θα το στηρίζει.

Δεν είναι διέξοδος το να εμπλακούμε σε συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις εγκαταλείποντας στη διάλυση οικονομία, παραγωγή αλλά και τις θέσεις εργασίας στην τύχη τους. Απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις αναστροφής της ύφεσης και μέτρων προς την νέα (και πράσινη) οικονομία. Κι αυτά θέλουν χρόνο. Πότε θα ξεκινήσουν όλα αυτά;
Η αναβολή των πάντων για μερικές ψήφους ακόμη εξυπηρετεί μόνο τους κρατικοδίαιτους, όσους/ες δεν ζουν από την παραγωγή και την εργασία τους αλλά είναι συνδεμένοι/ες με παρασιτικές, πελατειακές κρατικίστικες παροχές και διασυνδέσεις. Τα κόμματα επιζητούν μεγαλύτερη επιδότηση, οι συντεχνίες αναβολή του εξορθολογισμού και του ανοίγματος των επαγγελμάτων. Οι καταθέτες του εξωτερικού την επιστροφή στην δραχμή και τα λαμόγια την παραγραφή που φέρνει κάθε εκλογική αναμέτρηση για την προηγούμενη περίοδο.
Κανείς δεν έχει δικαιολογία αυτήν την στιγμή, να μην συνεισφέρει σε μια εθνική συνεννόηση για παραμονή στην ευρωζώνη και οργανωμένη διαπραγμάτευση με σχέδιο. Ούτε μπορεί ο ένας να κρύβεται πίσω από τον άλλο
. Οικουμενική λοιπόν ή πολυκομματική κυβέρνηση με όποιους συμφωνούν - αρκεί να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα. Άγνοια κινδύνου δεν δικαιολογείται πια.
Κι όποιος αδιαφορεί για το επείγον των λύσεων, και προτιμά να παίζει κομματικά παιχνίδια, ας τραβήξει τον δρόμο του κι ας βγάλει κέρδη από την αντιπολίτευση - η εντολή των εκλογών σε κάθε περίπτωση ήταν σαφής: 
Κανένας μόνος του, κυβέρνηση συνεργασίας για παραμονή στην ευρωζώνη και επαναδιαπραγμάτευση των μνημονίων σε κοινωνικά δικαιότερη αλλά και αναπτυξιακή κατεύθυνση.
Θα την σεβαστούν; 

4 σχόλια:

  1. Γιατί φοβάσαι επαναληπτικές εκλογές; Γιατί είσαι βέβαιος ότι θα οδηγήσουν σε πολλές επαναλήψεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι ολοφάνερο γιατί Δήμο. Δεν θα λύσουν κανένα πρόβλημα και θα βγάλουν την όποια οικονομική δραστηριότητα έχει απομείνει εκτός. Θα ξεφύγουν χωρίς ικανή διαχείριση τα πάντα και οι όροι του μνημονίου -αν παραμείνουμε στην ΕΕ- θα καταλήξουν σε νέα έκτακτα μέτρα περικοπής δαπανών(ξέρεις ποιος τα πληρώνει αυτά). Κι όλα αυτά για την πλάκα του Συριζα και του Καμμένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι όμως εγώ δεν τις φοβάμαι, για μία δεύτερη φορά. Αν και πάλι βγάλουν όμως όπως λες το ίδιο αποτέλεσμα, τότε να δούμε τις ευθύνες των αρχηγών. Αλλά αν ισχύει το κατά λάθος τέτοια έκταση πήρε η οργή (επειδή αποφασίζουμε ατομικά), ας δούμε τη δεύτερη φορά σαν επανάληψη ή σαν ευκαιρία διόρθωσης. Και μετά θα κρίνουμε όλα τα κόμματα εκ νέου για τις ευθύνες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορεί αύριο να έχουμε καταλήξει στην κυβέρνηση νδ πασοκ και καμένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU