Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Η δυστυχία του να είσαι η ...Ντόρα Ξαφά (κρατικοδίαιτοι κατά του κράτους...)

Της σύνταξης:
Υπάρχει σε αυτήν τη χώρα ένα είδος ανθρώπου που μοναδική του δουλειά είναι να υπονομεύει το ελληνικό κράτος όντας όμως ταυτόχρονα ένα είδος αποκλειστικά κρατικοδίαιτο... 
Το είδος αυτό ομιλεί συνεχώς υπέρ του ιδιωτικού τομέα που δεν εγνώρισε όμως ποτέ προσωπικά αφού πάντα είχε εισοδήματα από το Δημόσιο, υπερασπίζεται την επιχειρηματικότητα με την οποία όμως δεν ασχολήθηκε ποτέ ενεργά και ζητά ελαχιστοποίηση του κράτους και του κράτους πρόνοιας αλλά με τον εαυτό του οπωσδήποτε συνυπολογιζόμενο μέσα στους εναπομείναντες ΔΥ και έχοντας εξασφαλίσει ήδη μερικές συντάξεις άμεσα ή έμμεσα του Δημοσίου...

Αυτό το είδος ανθρώπου είναι παραδόξως γένους θηλυκού και τα μέλη του έχουν διαχρονικά όλα το ίδιο όνομα: "Ντόρα Ξαφά"... Σε άλλα μέλη του κυριαρχεί το "Ντόρα" σε άλλα το "Ξαφά" αλλά αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία - σημασία έχει η δουλειά να γίνεται. Η υπονόμευση δλδ της οικονομίας και της αγοράς αλλά στο όνομά της! Από φανατικά κρατικοδίαιτα άτομα! Που μάλλον  - όπως λέει και το σοβιετικό ανέκδοτο - θέλουν να μείνουν μόνα(ες) στο αγαπημένο τους κράτος και τον δημόσιο κορβανά: οι τελευταίες ΔΥ;

Ενώ λοιπόν μια συμφωνία είναι πλέον επιτέλους δυνατή με τους εταίρους, χάρη στην σταθερά αντιμνημονιακή διαπραγματευτική στάση της ελληνικής κυβέρνησης και ταυτοχρόνως η χώρα έχει στραγγίξει από την πιστωτική ασφυξία εμπνεύσεως Σόιμπλε και εκτελέσεως Ντράγκι, με αποτέλεσμα και να θέλει να μην μπορεί να πληρώσει τις επόμενες δόσεις πχ στο ΔΝΤ, τι έρχεται να δηλώσει η ...Ντόρα Ξαφά;

Ως Ντόρα: 
Ντόρα: Σενάριο Κύπρου χωρίς συμφωνία ως την Παρασκευή

"Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα είναι πολύ δύσκολο" 

Ανήσυχη για την πορεία της οικονομίας και της χώρας αν δεν υπάρξει συμφωνία ως την Παρασκευή εμφανίστηκε η Ντορα Μπακογιάννη, η οποία μάλιστα προέβλεψε σενάριο Κύπρου στη χώρα μας.

«Αν δεν έχουμε συμφωνία μέχρι την Παρασκευή, φοβάμαι οτι το Σαββατοκύριακο που είναι και τριήμερο, θα υπάρξει έλεγχος κεφαλαίων στις τράπεζες, το λεγόμενο capital control, όπως συνέβη και στην Κύπρο», σημείωσε Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στον Σκάι.

Κάλεσε δε τον πρωθυπουργό να φέρει στη Βουλή τη συμφωνία προκειμένου να ψηφιστεί από όλους και μετά να πάει την χώρα σε εκλογές με υπηρεσιακή κυβέρνηση.
Πηγή: lifo.gr


Ως Ξαφά: 
Ξαφά: Στην ίδια κατηγορία με τη Ζιμπάμπουε αν δεν πληρώσουμε το ΔΝΤ

Η οικονομολόγος και πρώην μέλος του Ταμείου σκιαγραφεί τη χρεοκοπία 
Απαντήσεις για το τι θα ακολουθήσει αν η Ελλάδα δεν πληρώσει εγκαίρως το ΔΝΤ έδωσε η Μιράντα Ξαφά, οικονομολόγος και πρώην μέλος του Ταμείου, στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά Fm. 
Όπως είπε, αν η Ελλάδα χάσει την προθεσμία πληρωμής, θα της δοθεί περίοδος χάριτος 30 ημερών για να πληρώσει τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις και αν και εντός 30 ημερών δεν αποπληρώσει τότε η Ελλάδα θα έχει περιέλθει σε καθεστώς χρεοκοπίας.
«Η χρεοκοπία προς κάποιον πιστωτή συνιστά αυτομάτως αθέτηση πληρωμών προς άλλους πιστωτές και κυρίως προς τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας που έχει δανείσει την Ελλάδα περίπου 140 δισ. σε δάνεια διάσωσης», πρόσθεσε. 
«Δηλαδή», συνέχισε, «η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει όχι μόνο προς το Ταμείο αλλά και προς όλους τους υπόλοιπους πιστωτές και συγκεκριμένα ως προς το Ταμείο θα μπει η Ελλάδα στην ίδια κατηγορία που είναι η Ζιμπάμπουε που επίσης έχει απλήρωτες υποχρεώσεις προς το Ταμείο».
Η κ. Ξαφά είπε επίσης ότι «δεν έχει ξαναγίνει στα 72 χρόνια που υπάρχει το Ταμείο να μην αποπληρώσει κάποια αναπτυγμένη χώρα τις υποχρεώσεις της προς αυτό».
Ερωτηθείσα αν θεωρεί ότι είναι πιθανό να υπάρξει έλεγχος στην κίνηση κεφαλαίων, η οικονομολόγος ανέφερε ότι αν υπάρξει χρεοκοπία ανοιχτή προς το Ταμείο οι καταθέτες θα προσπαθήσουν να πάρουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες. 
«Επομένως, συμπλήρωσε, «τους ελέγχους δεν θα τους επιβάλει η ΕΚΤ θα τους επιβάλλει η ελληνική κυβέρνηση διότι η ΕΚΤ δεν θα δεχτεί να χρηματοδοτεί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα υπό αυτές τις συνθήκες».
Ακόμη, εκτίμησε ότι οι καταθέτες δεν θα περιμένουν μέχρι τις 5 Ιουλίου να βεβαιωθούν ότι θα γίνει πιστωτικό γεγονός και θα αρχίσουν από πριν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους, αυτό είναι προφανές. 
«Πιστεύω ότι άμεσα θα επιβληθούν έλεγχοι συναλλάγματος και έλεγχοι στο να αποσύρεις τις καταθέσεις σου. Ότι είχε γίνει στην Αργεντινή το 2001, η ίδια ιστορία», κατέληξε.
πηγή athensvoice.gr

Τα σχόλια δικά σας... 
Ένα πράγμα μόνο θα θέλαμε να σημειώσουμε: είναι δυστυχία πραγματική να παίζεις αυτόν τον ρόλο - γιατί είναι μια "δυστυχία" που σκοπός της είναι να μεταδοθεί σαν ιός στους γύρω σου!
Και που καταλήγει τελικά να σε αποφεύγουν ακόμη και οι κολλητοί σου...

υγ Για τα έντυπα που τρέχουν να δημοσιεύσουν κεντρικά τις δηλώσεις της Ντόρας Ξαφά, τι να πούμε... 

ΑΣ

*το σκίτσο είναι κολλάζ από το σκίτσο της Ε. Ξένου για την Ντόρα Μπακογιάννη στο ΒΗΜΑ  - από εδώ και του σκίτσου του Dranis για την Μιράντα Ξαφά  - από εδώ

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΠΥΛΟ:
    Γιώργο, αν μπορείς δημοσίευσε στο blog ένα τρομερό σημερινό άρθρο στη NEUE ZUERCHER ZEITUNG 3 πολύ γνωστών οικονομολόγων που (με βάση στοιχεία και ανάλυσή τους) υποστηρίζουν ότι συμφέρει στην Ευρώπη να υποχωρήσει από τη σκληρή γραμμή της απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ 'GREXIT είναι ο λάθος δρόμος'
    http://www.nzz.ch/wirtschaft/grexit-ist-der-falsche-weg-1.18549434?extcid=Newsletter_27052015_Top-News_am_Morgen

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU