Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Νέο ασφαλιστικό: ο ανοιχτός διάλογος στον ΣΥΡΙΖΑ για τις απαραίτητες βελτιώσεις και τα πολιτικά κοράκια της καταστροφολογίας


του Βαγγέλη Αχιλλόπουλου*

Κύριοι και κυρίες, κάτι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε σε σχέση με το ασφαλιστικό, τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ελευθέρους επαγγελματίες γιατί βλέπω διάφορα πολιτικά κοράκια να έχουν ξεμυτίσει και να πουλάνε καταστροφολογία...

1) Μόλις πριν 10 μήνες οι οφειλές στον ΟΑΕΕ ήταν ποινικό αδίκημα με φυλάκιση και απίθανα πρόστιμα.

2) Σήμερα οι εισφορές που πληρώνουν οι ΕΕ με χαμηλά εισοδήματα είναι δολοφονικές.

3) Η φορολογική αντιμετώπιση των ΕΕ από το πρώτο ευρώ ως σαν να είναι εγκληματίες φοροφυγάδες ξεκίνησε από τις κυβερνήσεις ΝΔΣΟΚ.

4) Το πτωχευτικό δίκαιο δεν έδινε δεύτερη ευκαιρία σε κανένα

Ξεχνάμε πως,
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Μάρτιο ήταν αυτός που αποποινικοποίησε τις οφειλές στον ΟΑΕΕ.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ με το σχέδιο Κατρούγκαλου είναι αυτός που εισάγει την αναλογικότητα στις εισφορές των ΕΕ με χαμηλά εισοδήματα με το επίπεδο έναρξης 40% πιο χαμηλά από το σύστημα που μας καταλήστευε τόσα χρόνια.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που θα αλλάξει την φορολογική αντιμετώπιση για τους ΕΕ ώστε να υπάρχει προστασία για τα χαμηλά εισοδήματα με ένα αφορολόγητο που θα χτίζεται.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που έφερε την δεύτερη ευκαιρία και αυτή η νομοθετική παρέμβαση πρόκειται να κλείσει μέχρι το καλοκαίρι.
Όλα τα παραπάνω ήταν μια μάστιγα που υπήρχε με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας στο τιμόνι της χώρας για τα τελευταία 40 χρόνια.

Το ότι σήμερα βλέπετε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχουν στον διάλογο που γίνεται με έντονο τρόπο δεν είναι γιατί κάτι έχει κάνει στραβά ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό συμβαίνει για δυο λόγους,

Α) γιατί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το χαλιφάτο του κάθε υπουργού και πρωθυπουργού όπως ήταν σε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Β) γιατί στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τις θέσεις ευθύνης, στην κοινοβουλευτική ομάδα όπως και στο κόμμα οι άνθρωποι αθροιστικά έχουν ένσημα στον ιδιωτικό τομέα μακράν περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο κόμμα κυβέρνησε ποτέ την Ελλάδα.

Πρέπει να έχετε καταλάβει έως τώρα πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ανοιχτό κόμμα με τέτοιες αξίες που του επιτρέπουν την ανοιχτή συζήτηση και διαβούλευση της πολιτικής που έρχεται από την κυβέρνηση του.

Κύριοι και κυρίες αυτό που συμβαίνει δεν είναι ευκαιρία για να πουλήσετε καταστροφολογία. Έτσι είμαστε εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούμε, συζητάμε και τελικά καταλήγουμε σε αποφάσεις. Αποφάσεις που όλοι τις στηρίζουμε.

Και τέλος η πολιτική είναι κάτι δυναμικό, μπορεί μια μεταρρύθμιση να γίνει σε παραπάνω από ένα βήμα. Σήμερα με το ασφαλιστικό πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα που επιβάλλονται από την καθολική υπογραφή που βάλαμε στα μνημόνια, αύριο, σε ένα με δυο χρόνια οι συνθήκες θα επιτρέψουν να κάνουμε ένα επόμενο βήμα που θα μας φέρει πιο κοντά στον στόχο της κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης όπως την οραματιζόμαστε και την θέλουμε.

Γι’ αυτό κατεβάστε την κακοπροαίρετη κριτική και ανεβάστε την καλοπροαίρετη γιατί είναι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα ΜΑΣ.



*ο Βαγγέλης Αχιλλόπουλος είναι μέλος του τμήματος Βιομηχανίας του ΣΥΡΙΖΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU