Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Ποιός επιτέλους θα μιλήσει (στην Αριστερά) για πολιτική;



Από ότι φαίνεται, η ευχή του Μανώλη Γλέζου οι 36 οργανώσεις της Αριστεράς νάχουν κάποτε ενότητα και κοινή δράση, δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ. Και μάλλον θα γίνουν 70!

Ήδη ο Αλαβάνος αγρεύει δυνάμεις από ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ για να φτιάξει νέο φορέα. Ο ΣΥΡΙΖΑ κι αν ακόμα γίνει τελικά κόμμα, σύντομα θα διασπαστεί. Ο ΣΥΝ κι αν ακόμη παραμείνει "ενωμένος" ποτέ δεν θάναι πια αυτός που γνωρίσαμε. Οι Ανανεωτικοί, άλλοι θα μείνουν, άλλοι θα φύγουν ψάχνοντας νέο φορέα κι άλλοι - οι περισσότεροι - ούτε θα μείνουν ούτε θα φύγουν... απλά θα μας χαιρετήσουν.
Η πατριωτική Αριστερά δημιουργεί κι αυτή νέους φορείς εν όψει της "επίλυσης" των εθνικών μας προβλημάτων. Φυγόκεντρες τάσεις δημιουργούνται στην αριστερή σοσιαλδημοκρατία του ΠΑΣΟΚ αλλά με καμία επικοινωνία με τους "'άλλους". Τέλος το ΚΚΕ όπου νάναι θα σκάσει από ασφυξία φτύνοντας τα κουκούτσια της αμφισβήτησης προς διάφορες κατευθύνσεις.

Η Αριστερά σφαδάζει από τα αδιέξοδά της, τα πολιτικά εννοώ και εκτονώνεται σε οργανωτίστικες συγκρούσεις για την κυριαρχία εντός, εκτός και επί τα αυτά.
Εναλλακτική πολιτική δεν φαίνεται πουθενά: τάσεις παράδοσης στο εφικτό, ναι. Αριστερισμοί, άφθονοι. Νεοσταλινισμός, βροχή. Διαρροές προς την εξουσία, πολλές. Πολιτική πουθενά!

Καταργείστε λοιπόν τους δημοκρατικούς συγκεντρωτισμούς. Γίνετε χίλια κομμάτια, δεν πειράζει... Αρκεί να αρθρώσετε πολιτικό λόγο, να ακούσουμε θέσεις κι όχι γενικούρες και ιδεολογική μπουρδολογία. Εάν αποδείξετε την χρησιμότητά σας στην κοινωνία των πολιτών, τότε τα οργανωτικά σας θα λυθούν εν μιά νυκτί... Μπορείτε όμως;

7 σχόλια:

  1. Ευτυχώς που μιλάς εσυ για πολιτικἠ και έχουμε το κεφάλι μας οι υπόλοιποι ήσυχο.

    Αναρωτιέμαι τι ακριβώς θες απο την Αριστερά, και από ποια Αριστερά ακριβώς.

    Τιγκάραμε ξερόλες. Μήπως περισσεύεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν όντως περισσεύω, syrizix, γιατί μπαίνεις στον κόπο;

    Μην "αναρωτιέσαι" σύντροφε, είναι κουραστικό...

    Σκέφτομαι ότι για να ενοχληθείς τόσο ίσως έχω κάποια χρησιμότητα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είπες την πικρή κι αποστομωτική αλήθεια. Μονο που υπάρχουμε κι ΕΜΕΙΣ. Μην το ξεχνάς ποτέ αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @syrizix
    Εντάξει καλέ φίλε έκανες το καθήκον σου και αποστόμωσες τον εσωτερικό εχθρό. Ως πραγματικός «Αριστερός» γνωρίζεις πολύ καλά πως ο εσωτερικός εχθρός είναι πιο επικύνδυνος απο τον φανερό ταξικό αντίπαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @syrizix
    Εντάξει.... Κατάφερες θανάσιμο πλήγμα στον εσωτερικό εχθρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε αυτες τις αχαρες εποχες που ζουμε , του τελους των βεβαιοτητων και την αρχη της απροσδιοριστιας Γιωργο μην ζητας πολλα. Εαν κανεις υπομονη θα δεις και το [μετεωρο] βημα της Πτερυγας και τις καινουργιες δυναμεις να προβαλλουν δειλα και αβεβαια , αλλα να προβαλλουν τελικα. Χωρις εντυπωσιασμους και ταρατατζουμ ισως δει η γενια μας την γεννηση του καινουργιου. Ισως δεν το δει στην πιθανη ακμη του αλλα τι να κανουμε αυτοι που κατασκευασαν το πρωτο αυτοκινητο δεν απολαυσαν σχεδον τιποτε ενω σημερα αυτοι που δεν ξερουν ν'αλλαξουν ουτε ενα λαστιχο κυβερνουν υπερσυγχρονα οχηματα. Καλυτερα ακομα , οπως λεει και ο Μαρωνιτης , η ψυχοπαθολογια του ανθρωπου απεναντι στην αντιφαση του βιολογικου με τον ιστορικο χρονο...mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι εκνευριστικό, ακόμη και ο Αλαβάνος να βλέπει το αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ, ένα αδιέξοδο για το οποίο έχει τεράστια ευθύνη, και να κάνει τη δική του υπέρβαση, ανιχνεύοντας την δυνατότητα νέου σχήματος, και η ΑΠ να μην πέρνει χαμπάρι.
    Μήπως η ΑΠ δεν είναι ΑΠ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU