Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010

Περί κομματικής νομιμότητας και πειθαρχίας στις αποφάσεις της πλειοψηφίας..."Στρατηγική επιλογή για τον ΣΥΝ ήταν και παραμένει η κοινή δράση και η συνεργασία, πέρα από διαφορές, όλων των δυνάμεων της Αριστεράς και της ριζοσπαστικής οικολογίας στη χώρα μας στη βάση των ώριμων μεγάλων κοινωνικών αιτημάτων και ενός κοινού σύγχρονου προοδευτικού προγράμματος με σοσιαλιστική κατεύθυνση.
Η επανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, ως
συμμαχικού πλαισίου ισότιμης συνάντησης διαφορετικών δυνάμεων της ριζοσπαστικής Αριστεράς και της αριστεράς της οικολογίας, συνιστά ένα μεγάλο βήμα στην κατεύθυνση της κοινής δράσης και συνεργασίας όλου του φάσματος αριστερών και ριζοσπαστικών οικολογικών κομμάτων, οργανώσεων και κινήσεων.
Το ενωτικό εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει ότι, παρά τις δυσκολίες, είναι δυνατόν δυνάμεις του χώρου της Αριστεράς και της ριζοσπαστικής οικολογικής αντίληψης, οι οποίες έχουν σημαντικές διαφορές, να συνεργαστούν δημιουργικά και να συνδιαμορφώσουν προωθητικές πολιτικές και προγραμματικές συνθέσεις, χωρίς να χάνουν την αυτονομία και την αυτοτέλειά τους".

Ισχύουν λοιπόν ή όχι οι αποφάσεις του 5ου συνεδρίου;

Η απόφαση για μητρώο μελών, κάρτες και ψηφοφορίες "όπου δεν υπάρχει ομοφωνία ή συναίνεση", παραβιάζει ή όχι τις αποφάσεις του 5ου συνεδρίου;

Μπορεί η πλειοψηφούσα τάση να αλλάζει αυθαίρετα αποφάσεις του τελευταίου συνεδρίου;

Περιμένουμε απάντηση από τους λαλίστατους όσον αφορά δηλώσεις (και όχι πράξεις) της μειοψηφίας, συντρόφους της πλειοψηφίας:

Οι "αποφάσεις" της 3ης πανελλαδικής σύσκεψης του Συριζα δεν αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των κομματικών αποφάσεων του ΣΥΝ;

Τα μέλη του ρεύματος που συναίνεσαν σε αυτές δεν παραβίασαν την κομματική νομιμότητα;

Όσοι παίρνουν κάρτα μέλους δεν είναι υπόλογοι παραβίασης συνεδριακής απόφασης του ΣΥΝ;

Κι όσοι προωθούν την καμπάνια εγγραφής μελών ποιανού αποφάσεις εφαρμόζουν;

Εάν κάποιοι έχετε αποφασίσει να προσδεθείτε στο άρμα του ΡΙΖΑ/Αλαβάνου κάντε το τουλάχιστον φανερά και λεβέντικα, όχι υπόγεια και θρασύδειλα!
Κι αν τις αποφάσεις των μελών του Συνασπισμού τις έχετε γραμμένες στα υποδήματά σας, συγγνώμη αλλά τουλάχιστον δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε... για κατά φαντασίαν παραβιάσεις άλλων!

10 σχόλια:

 1. Δεν ήθελα να παρέμβω (άλλωστε μου το απαγορεύει ο Γιώργος), αλλά η μισή αλήθεια με ενοχλεί. Κόψατε το κομμάτι που λέει: "Το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί ενεργή υποστήριξη για να αποκτήσει πολιτικο-οργανωτική υπόσταση, ριζοσπαστικό στίγμα και κοινωνική διεισδυτικότητα στους αγώνες που έρχονται. Η επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί βεβαίως στο πεδίο της πολιτικής και του κινήματος ταυτόχρονα, αλλά και στο οργανωτικο-πολιτικό επίπεδο. Η ανάγκη να δημιουργηθούν τοπικές και κλαδικές επιτροπές πρωτοβουλίας είναι το στοίχημα. Η τοπική και περιφερειακή υπόσταση του ΣΥΡΙΖΑ, οι πανελλαδικές συσκέψεις δεν είναι μόνο απαίτηση του ανένταχτου κόσμου που τον ακολουθεί, αλλά η ικανή και αναγκαία συνθήκη η πολιτική συζήτηση να γίνει πραγματικότητα και η εξωστρεφής πολιτική πράξη γεγονός. Η πολιτική συζήτηση στα συλλογικά σώματα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι βεβαίως μόνο υπόθεση των ανένταχτων αλλά και των οργανωμένων στις συνιστώσες του".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν κόψαμε κανένα κομμάτι redteam.
  Οι επιτροπές πρωτοβουλίας και οι συσκέψεις αποτελούν συστατικό στοιχείο ενός συμμαχικού σχήματος και δεν το αναιρούν.
  Τις ψηφοφορίες, τα όργανα που αποφασίζουν, το ενιαίο μητρώο ανένταχτων και μελών συνιστωσών που τα είδες; Πρότεινέ τα στο επόμενο συνέδριο και αν περάσουν καλώς - μέχρι τότε όμως οι τοπικές και άλλες επιτροπές λειτουργούν συντονιστικά, με ομοφωνία, συναίνεση ή ανοχή - τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο!
  Τώρα πως αυτά ανατράπηκαν σε μια σύσκεψη χωρίς δικαιώματα απόφασης είναι ένα μυστήριο... ίσως είναι πιο εύκολα έτσι παρά να ζητήσουμε την έγκριση των μελών του ΣΥΝ έστω με ένα δημοψήφισμα...
  Οι αποφάσεις του συνεδρίου είναι σαφείς και οι πλειοψηφίες είναι για να τις εφαρμόζουν όχι για να τις παραβιάζουν!

  ΥΓ Αφήνω το σχόλιο γιατί ήταν πολιτικό...και κόσμιο :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κι όμως η ειδική απόφαση λέει ακριβώς αυτό: "Το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί ενεργή υποστήριξη για να αποκτήσει πολιτικο-οργανωτική υπόσταση". Τι μπορεί να εννοεί;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @Redteam
  Όπως πάντα απαντάτε σε αυτό που εσείς θέλετε να διαβάζετε. Για 'κάρτες, ψηφοφορίες, λήψεις αποφάσεων με πλειοψηφίες' μιλά ο οικοδεσπότης. Εσείς σε τί απαντάτε με το κείμενο;

  Και επί τη ευκαιρία:

  Δεν χρειαζόμαστε πολιτική συνεννόηση, «προωθητικούς συμβιβασμούς» αλλά καθαρές μειοψηφίες και πλειοψηφίες.
  Δεν περισσεύει κανείς και καμία, όποια άποψη κι αν έχει, αρκεί να σέβεται τις αποφάσεις των οργάνων και να τις προβάλει σε κάθε δημόσια εμφάνισή του/της.
  Η προσωπική άποψη προβάλλεται δημόσια, αλλά πριν κατατίθεται στα όργανα του κόμματος.

  Σας εκφράζουν φαντάζομαι.
  Μάλλον η διαδικασία είναι:
  Ο/Η κάθε μη περισσεύων/ουσα, για να μην περισσεύει, πρέπει πρώτα να εκφράζει τη γραμμή και μετά, διευκρινίζοντας πρώτα ότι είναι προσωπική του άποψη η οποία μειοψήφησε στα όργανα, να την εκφράζει.

  Ωραία
  Vinotinto

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. "Τι μπορεί να εννοεί;"

  Πάντως όχι κάτι που δεν έχουμε αποφασίσει συλλογικά σαν ΣΥΝ. Προτάσεις υπάρχουν πολλές - αποφάσεις δεν υπάρχουν ακόμα - προφανώς είναι θέμα συνεδρίου του ΣΥΝ και όχι σύσκεψης του Συριζα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αφού η ΠΑΡΑΝ τοποθετήθηκε δημόσια σ.Vinotinto βεβαίως και με εκφράζουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. H''ΠΑΡΑΝ''[ΟΙΑ]της Αριστερας σ'ολο της το μεγαλειο.mike

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αγαπητέ Γιώργο (Redteam)η ειδική απόφαση γράφει πολύ σωστά ότι: "Το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί ενεργή υποστήριξη για να αποκτήσει πολιτικο-οργανωτική υπόσταση".

  Αυτό σημαίνει αγαπητέ μου ότι πρέπει στον Σύριζα να συμβεί ότι και στις συνδικαλιστικές μας παρατάξεις που φυσικά και έχουν πολιτικο-οργανωτική υπόσταση. Ομως π.χ. στην Αυτόνομη Παρέμβαση μπορεί να και μη μέλη του ΣΥΝ, αλλά δεν αποφαίσει η Α.Π. για την συνδικαλιστική πολιτική του ΣΥΝ. Κατανοητό;

  Ο Σύριζα είναι εκλογική-πολιτική συμμαχία. Τι σημαίνει αυτό; Οτι κατεβαίνουμε μ' αυτό το σχήμα στις εκλογές, αλλά στο ενδιάμεσο διάστημα ο ΣΥΝ λειτουργεί, παρεμβαίνει, γράφει νέα μέλη, αναπτύσεται πολιτικά και ιδεολογικά.

  Αυτό που θέλετ εσείς δεν υπάρχει πουθενά. Δλδ και τον ΣΥΝ ολόκληρο και τον Σύριζα χορτάτο. Δεν γίνεται. Είναι δυο διαφορετική κομματική οργανισμοί.

  Απλά πράγματα

  Μάκης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ''Ειδική πολιτική απόφαση του 5ου συνεδρίου του ΣΥΝ:

  "Στρατηγική επιλογή για τον ΣΥΝ ήταν και παραμένει η κοινή δράση και η συνεργασία, πέρα από διαφορές, όλων των δυνάμεων της Αριστεράς και της ριζοσπαστικής οικολογίας στη χώρα μας στη βάση των ώριμων μεγάλων κοινωνικών αιτημάτων και ενός κοινού σύγχρονου προοδευτικού προγράμματος με σοσιαλιστική κατεύθυνση.
  Η επανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, ως συμμαχικού πλαισίου ισότιμης συνάντησης διαφορετικών δυνάμεων της ριζοσπαστικής Αριστεράς και της αριστεράς της οικολογίας, συνιστά ένα μεγάλο βήμα στην κατεύθυνση της κοινής δράσης και συνεργασίας όλου του φάσματος αριστερών και ριζοσπαστικών οικολογικών κομμάτων, οργανώσεων και κινήσεων.
  Το ενωτικό εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει ότι, παρά τις δυσκολίες, είναι δυνατόν δυνάμεις του χώρου της Αριστεράς και της ριζοσπαστικής οικολογικής αντίληψης, οι οποίες έχουν σημαντικές διαφορές, να συνεργαστούν δημιουργικά και να συνδιαμορφώσουν προωθητικές πολιτικές και προγραμματικές συνθέσεις, χωρίς να χάνουν την αυτονομία και την αυτοτέλειά τους".
  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΓΙΩΡΓΟ.
  Εχω να καταθεσω μια προταση.
  'Ν' αποστηθισουμε οπως 'παλια' ολα τα παραπανω και να βγουμε στην κοινωνια,στα χωρια,στους χωρους εργασιας,στα συνεργεια,στον αγροτη,στην κοπελα του ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ,''
  @@@@^^^^***@@@@@?????|||$$$$$$
  Εδω καραβια χανονται και.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU

Σχόλια