Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Γερμανοί Πράσινοι: Κάντε διακοπές στην Ελλάδα!

Ο ευρωβουλευτής Μ. Τρεμόπουλος χαιρετίζει τις πρωτοβουλίες των Πράσινων για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού

Η βουλευτής των Γερμανών Πρασίνων και υπεύθυνη εξωτερικών σχέσεων με την ΕΕ και την Ελλάδα Violavon Cramon, μαζί με τον Γερμανό Πράσινο βουλευτή Markus Tressel, υπεύθυνο του κόμματος σε θέματα τουρισμού καλούν τους Γερμανούς πολίτες να επιλέξουν φέτος ως προορισμό των διακοπών τους την Ελλάδα, ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον οικονομικά δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.

Ήδη από τις 7 Μαΐου εξέδωσαν δελτίο Τύπου, όπου αναφέρεται ότι ο ελληνικός τουριστικός
κλάδος αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ελληνικής οικονομίας και ενδεχόμενη μείωση των τουριστών στην ερχόμενη σαιζόν (όπως φαίνεται και από τις σημαντικές ακυρώσεις έως τώρα) θα επιδείνωνε την ήδη κακή κατάσταση του τουρισμού και της ελληνικής οικονομίας γενικότερα. Οι Γερμανοί πολίτες καλούνται να αγνοήσουν τις προβαλλόμενες εικόνες ταραχών και βίας στην Αθήνα, αφού οι τουριστικοί προορισμοί στην Ελλάδα βρίσκονται πολύ μακρύτερα από αυτήν, ενώ καλούνται και τα ΜΜΕ της Γερμανίας να μη δημιουργούν εικόνες πανικού για την Ελλάδα.

Η πρωτοβουλία ήδη συζητιέται στην Επιτροπή Τουρισμού του γερμανικού Κοινοβουλίου ενώ φαίνεται να συναντά αποδοχή και από άλλες πολιτικές δυνάμεις στη Γερμανία.

Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Ήδη βρίσκομαι σε επικοινωνία με τη Viola von Cramon και τον Markus Tressel ώστε να προωθηθεί η συνεργασία Ελλήνων και Γερμανών Πρασίνων για την προβολή της πρωτοβουλίας και τις επόμενες μέρες θα έρθουν στην Ελλάδα. Ως Οικολόγοι Πράσινοι θέλουμε να προωθήσουμε συγκεκριμένες και πρακτικές προτάσεις, που να κατευθύνουν τους Γερμανούς επισκέπτες προς ποιοτικούς προορισμούς στη χώρα μας, οι οποίοι περιλαμβάνουν εξαιρετικά στοιχεία της περιβαλλοντικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η συνεργασία μπορεί να προσφέρει λύσεις, εκεί που άλλοι καταφεύγουν σε εντάσεις και αδιέξοδη αντιπαράθεση».

Υπενθυμίζουμε πως η κ. von Cramon είχε επισκεφτεί ξανά την Αθήνα στις 3 Μαρτίου και είχε συνάντηση με στελέχη των Οικολόγων Πράσινων για θέματα της ελληνικής οικονομίας.

Η ανακοίνωση των Γερμανών Πράσινων με την προτροπή προς τους Γερμανούς πολίτες να επισκεφθούν την Ελλάδα στις διακοπές τους βρίσκεται εδώ: http://www.gruene-bundestag.de/cms/presse/dok/339/339224.jetzt_erst_recht_nach_griechenland_reise.ht

πηγή: ecogreen salonika



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU