Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017

Ή τώρα ή ποτέ... #για την αποκατάσταση σχέσεων αριστεράς - μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας


Αναδημοσιεύουμε δίχως άλλο σχόλιο:
Οι ρυθμίσεις οφειλών στον ΟΑΕΕ παγίως νομιμοποιούσαν δια της πλαγίας οδού τις παράνομες χρεώσεις. Για να ρυθμίσεις δεχόσουν στην πράξη ότι οφείλεις μαζί με ότι σου αναλογούσε και τα παρανόμως χρεωθέντα. Εκβιαστικά. 
Η σημερινή κυβέρνηση αναγνώρισε το αυθαίρετο των χρεώσεων και άλλαξε τον τρόπο υπολογισμού των εισφορών εισάγοντας την αναλογικότητα. Και πράγματι πληρώνουμε μικρότερες εισφορές η μεγάλη πλειοψηφία. 
Όμως ποτέ δεν αναγνώρισε και το παράνομο των χρεώσεων ώστε να τις κουρέψει αναλογικά των εισοδημάτων. Όπως πχ κάνει με τις οφειλές των ανασφάλιστων στα δημόσια νοσοκομεία ή με τα πρόστιμα των ανέργων για μη καταβολή ειστηρίου στον ΟΑΣΘ.Γιατί; 
Λένε ότι το απαγορεύει η τρόικα. Λένε ότι οι τεχνοκράτες του ΟΑΕΕ λένε ότι έτσι θα υπάρξει απώλεια εσόδων. Λένε... 
Ότι και να λένε, όποιος έχει σχέση με την οικονομία και την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα γνωρίζει ότι χωρίς δικαιοσύνη στην αγορά, έσοδα για το κράτος και τα ταμεία δεν έρχονται. 
Και χωρίς να βγουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες από την ομηρεία που τους έρριξε η παρανομία του ΟΑΕΕ, κανονικότητα στην μικρομεσαία οικονομία και μείωση της ανεργίας δεν θα δούμε. 
Εκεί λοιπόν στην φετινή ΔΕΘ είναι μια ευκαιρία ο πρωθυπουργός να κλείσει τα αυτιά του στους συμβούλους της καταστροφής της οικονομίας ή τους έξωθεν εκβιαστές - όποιοι και να είναι αυτοί - και να κάνει το καθήκον του απέναντι στους μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες ασφαλισμένους στον ΕΦΚΑ ΟΑΕΕ. 
Να τους απεγκλωβίσει από το αίσχος του ΟΑΕΕ πρώτα και ύστερα να δει την ακραία φορολογία της επιχειρηματικότητας.  
Αναγγέλλοντας έτσι μια ρεαλιστική-πραγματική αυτόνομη και ενδογενή ανάπτυξη και επενδύσεις στην πραγματική οικονομία.Και άμεση πραγματική μείωση της ανεργίας με την αναζωογόνηση των εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων. 
Στην περυσινή ΔΕΘ έκανε κάποιες εξαγγελίες που χάθηκαν στην διαπραγμάτευση για την 2η αξιολόγηση. Τώρα υπάρχουν περισσότεροι βαθμοί ελευθερίας για να είναι οι εξαγγελίες και πραγματοποιήσιμες. Αναμένουμε.

ΟΑΕΕ - δράση τώρα!**φόρουμ των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ στο fb: https://www.facebook.com/ΟΑΕΕ-Δράση-τώρα-138874229508990/
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU

Σχόλια