Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Αφήστε τον Αλέξη να κυβερνήσει...

lifestyle ή lifestalin; Ας μάθουμε επιτέλους... 
Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ). Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μιά κάποια λύσις. 
Όπως λέγαμε και προεκλογικά, τέρμα τα άλλοθι. 
Ο λαός αποφάσισε Συριζα. 
Και τα δυο πρώην μεγάλα κόμματα, πρέπει να διευκολύνουν με ψήφο ανοχής, τον σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας από τον εκλεκτό του λαού Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του. Να υλοποιήσουν το πρόγραμμά τους και να αναμετρηθούν με την διακυβέρνηση και τον ίδιο τους τον εαυτό. Πριν εκπνεύσει το οικονομικό περιθώριο του Ιουνίου.

Θα μου πείτε: " ποιο πρόγραμμα;" Μα "αυτό" που ψήφισε ο λαός... 
"Αυτό" που περιγράφει και ο εκλεκτός φίλος του ιστολογίου Γιάνης Βαρουφάκης στο παρακάτω απόσπασμα και το ψηφίζει επίσης - όπως έκανε και ο υπόλοιπος λαός. 
Δεν πιστεύω ένας ολόκληρος λαός να μπλοφάρει;
"ΣΥΡΙΖΑ
Ένα σκορποχώρι του οποίου το προγραμματικό κείμενο αντανακλά το ότι είναι... σκορποχώρι. Πραγματικά σας λέω ότι πάλεψα πολύ για να το διαβάσω. Κακογραμμένο και κουραστικό. Προφανώς γραμμένο όχι για να διαβάζεται αλλά με τρόπο που όλες οι φράξιες του ΣΥΡΙΖΑ να ικανοποιηθούν ότι πρόσφερε η κάθε μία την ανοησία της σε αυτό. Κι όμως, μέσα σε αυτό το αχούρι υπάρχουν διαμάντια. Αν και δεν έχει να μας πει τίποτα για σημαντικές μεταρρυθμίσεις (3), αν και τα περί φορολογίας είναι τετριμμένα (5), σε όλους τους άλλους τομείς έχει κάτι σημαντικό να προσφέρει. Πάνω από όλα, κατανοεί πως η κατάρρευση του ευρώ θα είναι πλήγμα για την ανθρωπότητα. Κατανοεί πως η λύση δεν θα έρθει μέσα από μια ηρωική έξοδο στην δραχμή. Αυτό έχει σημασία να το λέει και να το σπάζεται ένα κόμμα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ.
... Θα ήθελα ο κάθε ψηφοφόρος να έχει δέκα ψήφους – τους οποίους να τους κατανέμει όπως θέλει μεταξύ των κομμάτων. Σε αυτή την περίπτωση θα έδινα στον ΣΥΡΙΖΑ 4 ψήφους, στους Οικολόγους 3, στην ΔΗΜΑΡ 2 ψήφους, και στην Δράση 1 ψήφο. Γιατί τις περισσότερες στο πιο κατακερματισμένο κόμμα, με το πιο αντιπαθητικό πρόγραμμα και μια ηγεσία ο λόγος της οποίας με ξενίζει; Όχι για να κυβερνήσει βέβαια. Αλλά επειδή είναι το κόμμα με την ύψιστη συναίσθηση του εξής παραδόξου: Το πόσο σημαντικό είναι να μείνουμε στην ευρωζώνη αλλά, παράλληλα, το πόσο αδιέξοδη (για την ίδια την ευρωζώνη) είναι η πολιτική που ασκεί η... ευρωζώνη.

από το Πριν από την Κάλπη του Γιάνη Βαρουφάκη"
 υγ  Όταν ψηφίζεις κάποιον, τον ψηφίζεις για να κυβερνήσει Γιάνη... Όχι για να κάνει show. Καλές οι παραδοξότητες αλλά ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από την κάλπη. Η ψήφος λέει Συριζα, Καμμένος, Μιχαλολιάκος  - φωνή λαού... Respect!



11 σχόλια:

  1. "Και τα δυο πρώην μεγάλα κόμματα, πρέπει να διευκολύνουν με ψήφο ανοχής, τον σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας από τον εκλεκτό του λαού Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του. Να υλοποιήσουν το πρόγραμμά τους και να αναμετρηθούν με την διακυβέρνηση και τον ίδιο τους τον εαυτό. Πριν εκπνεύσει το οικονομικό περιθώριο του Ιουνίου."
    Βλέπω ενισχύετε κι εσείς τις φωνές Λοβέρδου, Αβραμόπουλου, Φώφης Γεννηματά. Μια ερώτηση: ΠΟΙΟ κόμμα θα δεχόταν να κυβερνήσει υπό τη δαμόκλεια σπάθη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ? Κανένα. Ο σκοπός είναι να κάψουν το Σύριζα. Αν δεχτεί τον καίμε αργά, επιστημονικά και μεθοδικά και αν δεν δεχτεί τον καταγγέλουμε σαν ανεύθυνο που παραμένει στη διαμαρτυρία και φταίει για το ότι ο τόπος ξαναπάει σε εκλογές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι είναι φίλε ακριβώς. Όποιος όμως διεκδικεί διακυβέρνηση σηκώνει το γάντι και φεύγει μπροστά για την σωτηρία της χώρας και του λαού της. Δεν κάνει κόλπα για να γυρίσει στην ασφάλεια της αντιπολίτευσης. Αν τα κάνει σωστά ο Συριζα θα είναι το νέο πλειοψηφικό κόμμα - ποια δαμόκλεια σπάθη; Θα σαρώσει αν το ρίξουν και γίνουν εκλογές. Το θέμα είναι ότι φοβάται να πάρει ρίσκα γιατί όπως εύστοχα λέει ο Βαρουφάκης, δεν έχει εναλλακτικές και πρόγραμμα αλλά καταγγελίες και αναμασήματα. Με μούτζες δεν κυβερνάς - εκτός αν τις στρέφεις στον εαυτό σου πρώτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Σύριζα μας είχε υποσχεθεί ότι εκτός από την "εντολή" θα καλούσε και μαζικές διαδηλώσεις κόσμου που θα διεκδικήσουν την ανατροπή του μνημονίου κλπ
    Θα το κάνει; Θα μαζευτεί λαός στο Σύνταγμα; Θα ξαναβγεί η "λαϊκή εντολή" στο προσκήνιο ή μόνο σε παζάρια;
    Ελπίζω να γίνουν νέες εκλογές και τότε να δούμε ακόμα πιο ωραία αποτελέσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ειρωνεία και ανιστόριτη υιοθέτηση της θεωρίας των άκρων που λανσάρισε εσχάτως το καθεστώς (βλέπε υστερόγραφο). Πολύ μικροψυχία ρε παιδιά. Αυτό δεν είναι Αριστερή σκέψη, είναι μικροαστικά φλημαφήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ειρωνεία φίλε μου είναι γιατί όλοι ξέρουμε ότι ο Συριζα δεν είναι προετοιμασμένος να κυβερνήσει - προεκλογικό κόλπο ήταν για ψήφους. Αλλά τους πήρε... Τώρα, κάτι πρέπει να κάνει γι αυτό - και λέω να μην εμποδιστεί γιατί πάλι θα λέει ότι δεν τον άφησαν και θα επιστρέψει ασφαλής στην αντιπολίτευση. Μακάρι να κυβερνήσει και σωστά. Ήδη όμως, πριν αλέκτωρ λαλήσει ο Στρατούλης έδειξε πόσο ανεύθυνοι είναι: τον άκουσα στο Βήμα fm να λέει ότι θα πάρει τις καταθέσεις για ρευστότητα στην οικονομία - και θα τις εγγυηθεί... Πως όμως; Όπως τι ςεγγυάται κάθε πολιτικάντης και μετά λέει "δυστυχώς αποτύχαμε, γειά σας"; Φαντάσου τι ακολουθεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από που συνάγεται ότι ο εκλεκτός του λαού είναι ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του;
    Από που και ως που το 17% εκπροσωπεί την πλειοψηφία; Τι είδους αριθμητική είναι αυτή; Με ποιο επιχείρημα νομιμοποιείται Ο ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει την πολιτική του, εκπροσωπώντας μικρότερο % απ' ότι τα εκτός βουλής κόμματα.

    Υπάρχει σοβαρότητα από Σαμαρά - Βενιζέλο που ενώ εκτιμούν ότι η Α πολιτική είναι η ενδεδειγμένη είναι διατεθειμένοι να ανεχθούν και την αντίθετη από αυτήν καταστροφική πολιτική;

    Το ζητούμενο δηλαδή είναι να αποκαλυφθεί ο Τσίπρας ή να προωθηθεί μια κοινή συνισταμένη της λαϊκής εντολής;

    Αντί να καυτηριάζουμε την στάση Τσίπρα μήπως θα έπρεπε να απαιτήσουμε μια κυβέρνηση με συγκερασμό απόψεων κατά κύριο λόγο από ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ και δευτερευόντως από ΑΝΕΞ.ΕΛΛ. και ΔΗΜΑΡ.
    Κάποτε θα πρέπει να βάλουμε στην άκρη τον προσωπικό εγωισμό (τα είχα πει εγώ, κλπ) και να μην έχουμε σκοπό την προσωπική δικαίωση.
    ΥΓ:
    Παρεπιπτόντως έχω και εγώ μια άποψη που λύνει όλα τα προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομιμοποιείται μόνο να δοκιμάσει μια αναδιαπραγμάτευση - όχι να σκίσει την δανειακή χωρίς εναλλακτική. Εκφράζει το νικηφόρο αντιμνημονιακό μπλοκ - όχι όμως το αντιευρωπαϊκό. Τέτοιο δεν υπάρχει.

      Διαγραφή
  7. Αυτες τις μερες και μονον η σκεψη για κυβερνηση της αριστερας υπο τον ΣΥΡΙΖΑ ειναι ο ορισμος του βολονταρισμου. Αν ειναι εξυπνος, αν και εφοσον λαβει καποιος σχηματισμος με τουλαχιστον 120 εδρες ψηφο ανοχης(ως τωρα αν αθροισουμε εδρες ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛΛ 52+19=33=104),η βραχυβια βουλη να διαχειρισθει επειγοντα θεματα και να αλλαξει τον εκλογικο νομο και τις μεθεπομενες εκλογες , βλεπουμε.
    Μην βιαζεστε!

    Ο σοσιαλισμος θα ελθει με ποδηλατο.Ιβαν Ιλιτς

    και οχι με πορφυραν Alfaromeo των Ιταλοσπουδασμενων επι δεκαετιαν και κρατικοδιαιτων "στελεχων" 40-ετιας στον αριστερο χωρο με ολα τα ονοματα και ολες τις παραλλαγες του.

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΥΓ Φιλος πρωην καπετανιος του ΕΝ μου ελεγε σημερα. Το καραβι γερνει αριστερα.
    Του λεω : Αλλα το αριστερο κυμα ειναι αδυναμο και η αδρανεια του καραβιου πολυ μεγαλη, για να ανατραπει. Μπορει και να επανελθει μετα απο την αρχικη λαχταρα του καπετανιου ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Φιλελευθεροι ή αλλοι συνδυασμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για να μην τρεφουν αυταπατες οι του Συριζα
    Οσο 'αποτελεσμα πολιτικης συνειδησης' ηταν η ψηφος στον συριζα αλλο τοσο ηταν και στην ΧΑ

    Δεν γινεται να χρησιμοποιουμε διαφορετικο τροπο αναγνωσης ουτε να διαχωριζουμε σε 'ξυπνιους' που μας ψηφισαν και βλαξ που δεν...

    Ειτε ειναι ανωριμο το εκλογικο σωμα στο συνολο του ειτε ειναι ωριμο

    Αυτα επειδη διακρινω ακομα και τασεις αλαζονειας στον Συριζα...νιωθω οτι η πασοκοποιηση θα επερθει πολυ πιο συντομα ...δυστυχως
    Ανεμομαζωματα διαολοσκορπισματα εαν υποσχεθουν τα παντα και δεν τα κανουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν είναι τόσο απλό, Γιώργο. Γιατί έλαβε την υποστήριξη ο ΣΥΡΙΖΑ κι όχι η ΔΗΜΑΡ, οι Οικολόγοι ή το ΚΚΕ; Μήπως επειδή παρέμεινε βαθιά μέσα στα κοινωνικά κινήματα επι χρόνια; Μήπως επειδή τους ήξεραν όλοι και δε φοβήθηκε να μιλήσει για εξουσία; Μήπως επειδή άκουγε τον κόσμο χωρίς παλινωδίες να ποά κι έτρεχε (με καλούς ή κακούς τρόπους) δίπλα τους;

    Θέλω να δω την προσωπική σου εκτίμησή για το δικό σας εκλογικό αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν γνωρίζω καμία περίπτωση πολιτικής δύναμης μέσα στην ιστορία που την πρώτη φορά που κλήθηκε να κυβερνήσει να ήταν ΕΤΟΙΜΗ όπως το εννοείτε εδώ.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως έχει ορίσει τους άξονες της πολιτικής του στάσης και του κυβερνητικού του προγράμματος. Και επιπλέον, πως όλα όσα λέει δεν στοχεύουν απλώς στη διαχείριση του καπιταλισμού αλλά στη μετάβαση σε ένα άλλο κοινωνικό υπόδειγμα, με τη δημοκρατία στον πυρήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU