Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Τσιπρανδρέου...


Γ. Δραγασάκης: «Πολιτική και όχι νομική η καταγγελία μας στο Μνημόνιο»
Μίλησε για «επαναδιαπραγμάτευση σημείων» και «εναλλακτικές λύσεις»
Τη διευκρίνιση ότι η καταγγελία του Μνημονίου από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι νομική αλλά πολιτική έκανε το στέλεχός του και πρώην υπουργός κ. Ι. Δραγασάκης. Ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι κάποιες πλευρές του Μνημονίου πρέπει να επανεξετασθούν και να γίνουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης, για κάποιες άλλες θα πρέπει να αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις, ενώ κάποια τμήματα θα καταργηθούν. 
Αλέξης Τσίπρας: «Θα καταργήσουμε τους νόμους του μνημονίου»
(...)ο κ.Τσιπρας, απαντώντας στο ερώτημα, τι θα κάνει με το μνημόνιο μια κυβέρνηση της Αριστεράς, απάντησε ξερά: «Θα καταργήσουμε τους νόμους του μνημονίου και θα ζητήσουμε αλλαγής στρατηγικής σε όλη την Ευρώπη».
Π. Λαφαζάνης: «Θα ακυρώσουμε το μνημόνιο με νομοθετική ρύθμιση»
Αυτό που εμείς θα κάνουμε, καταρχάς ως κυβέρνηση, είναι να ακυρώσουμε τα μνημόνια. Ειδικότερα το δεύτερο μνημόνιο. 
Γιάννης Δραγασάκης: Διαπραγμάτευση, όχι μονομερείς ενέργειες
Πρέπει να διευκρινίσω ότι δεν έχουν κατανοηθεί πλήρως οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν μιλάμε για μονομερείς ενέργειες. Αντιθέτως, ...αναγνωρίζουμε ότι έχουμε μια δομική αλληλεξάρτηση στην ΕΕ και γι' αυτό δεν μιλούμε για μονομερείς ενέργειες αλλά για επαναδιαπραγμάτευση των πάντων, εκτός και αν υποχρεωθούμε σε μονομερείς ενέργειες.
Δημήτρης Στρατούλης: «Αν γίνουμε κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα των ελλήνων καταθετών για επενδύσεις, δεν θα πληρώσουμε τις δόσεις του μνημονίων για να επαναφέρουμε τους μισθούς και τις συντάξεις και θα επιστρέψουμε τα χρήματα από το χαράτσι της ΔΕΗ»
Όταν πούμε όχι στο μνημόνιο, το πιο πιθανό είναι να μας πουν όχι στις δόσεις. Από κει και πέρα, εμείς είπαμε προεκλογικά στο λαό τους τρόπους με τους οποίους θα βρούμε χρήματα. Θα προβούμε και σε δημόσιο έλεγχο των τραπεζών. Έχουμε δώσει ή θα δώσουμε ως ελληνικός λαός, 200 δις στις ελληνικές τράπεζες για να τις σώσουμε τα οποία ανήκουν στο λαό. Επομένως με  το δημόσιο έλεγχο θα εγγυηθούμε καταθέσεις και θα έχουμε χρήματα για την ανάπτυξη
Γιώργος Σταθάκης: «Δύσκολη η αποκατάσταση μισθών και συντάξεων. Δεν ξέρω αν είναι εφικτή η επιστροφή των χαρατσιών»
Νομίζω ότι το χαράτσι πρέπει να καταργηθεί, δεν ξέρω αν πρακτικά, είναι εύκολη η επιστροφή των χρημάτων.
υγ Έχει κι άλλα πολλά... Αλλά νομίζω ότι τα παραπάνω αρκούν δειγματοληπτικά για την ...σύμπνοια απόψεων που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ και την ...σαφήνεια του κυβερνητικού του προγράμματος. Ας μην προχωρήσουμε στον "φόρο 1% επί του τζίρου των επιχειρήσεων" του Γιάννη Μηλιού, το ταυτόχρονο δημοψήφισμα για "παραμονή ή έξοδο από το ευρώ" του Νίκου Βούτση και όλα τα υπόλοιπα που έκπληκτοι ακούμε καθημερινά, από ένα συνονθύλευμα συνιστωσών που απλά κάθονται μαζί με το όνειρο της εξουσίας... Για να την κάνουν τι, άραγε; Κι έπειτα τους φταίει ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ:
 Ντανιέλ Κον Μπεντίτ: Η ελληνική Αριστερά λέει ψέμματα στον λαό
Χαρακτήρισε το πρόγραμμα της ούτε λίγο ούτε πολύ ως ηλίθιο και τρελό
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=459165&h1=true

3 σχόλια:

  1. http://youtu.be/fYp3WZjRm_g

    αξιζει να το δουν ειδικα οι φιλοι του ΣΥΡΙΖΑ και ας το αναλογιστουν λιγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό, θα το ανεβάσω στα Νέα της Πετρούπολης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο άποψη πολιτικού marketing δεν είναι κακό.
    Έχει κάτι για όλα τα γούστα.
    Αν το ανοίξουν λίγο παραπάνω θα καταργήσουν και το ΚΚΕ και την ΧΑ και θα μπορούν να πάρουν 99% σε κάποιες απο τις πολλές επόμενες εκλογές.
    Όπως ο καλός νεαρός σύντροφος στη Βόρεια Κορέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU