Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Ο κόκκινος Ντάνι μας πήρε χαμπάρι!



Ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ είναι από τα τοτέμ της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Συχνά ένας Συριζαίος, ένας «εξωκοινοβουλευτικός», ένας «παλιό Πασόκος» ακόμη – ακόμη εκστομίζει ένα επαναστατικό του τσιτάτο. Άλλωστε πολλοί θα ήθελαν να έχουν την πορεία του (και ιδίως την κατάληξη του). Ξεκίνησε με τους αναρχικούς, πρωταγωνίστησε στον Μάη του 68, συμμετείχε σε όλα τα δυναμικά εναλλακτικά κινήματα της τελευταίας 30 ετίας και τώρα είναι επικεφαλής της ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο κόκκινος Ντάνι λοιπόν (που εδώ και χρόνια θα έπρεπε να τον φωνάζουμε «πράσινο») είναι θεσμός στη χώρα μας. Οι μετοχές του ανέβηκαν στα ύψη τον Μάιο όταν μίλησε υπέρ μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ειδικά η στιγμή που καταγγέλλει τους κερδοσκόπους που θέλουν να βγάλουν λεφτά στην πλάτη της Ελλάδας είναι από τα χιτ του αριστερού Ίντερνετ (και αν κάποιος δεν έχει δει το βίντεο μπορεί σήμερα να το αναζητήσει στην πρώτη σελίδα του protagon.gr με ελληνικούς υπότιτλους μάλιστα). Ο κόκκινος Ντάνι λοιπόν παραχώρησε μια συνέντευξη στον Τάσο Τσακίρογλου της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας όπου με 13 λέξεις περιέγραψε με σαφήνεια την ελληνική τραγωδία. Λέει λοιπόν ο ευρωβουλευτής: «Το βασικό πρόβλημα της Ελλάδος είναι ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για το κοινό καλό».

Και πριν βιαστείτε να σκεφθείτε «για τους κυβερνητικούς τα λέει» «ή για τον Σαμαρά χτυπάει η καμπάνα», σας παραθέτω τη συνέχεια: «Κανένας δεν θέλει να πληρώσει φόρους. Ούτε οι φτωχοί, ούτε οι πλούσιοι. Κανένας. Η λογική που επικρατεί είναι ‘’να πληρώσουν οι άλλοι’’».

«Φυσικά υπάρχει μεγάλη ανισότητα στην Ελλάδα και η συζήτηση είναι πω θα μειωθεί», συνεχίζει «αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να συζητηθεί εκτενώς ποιο είναι το συμφέρον όλων των ανθρώπων στην Ελλάδα».

Ξαφνιασμένος προφανώς και ο δημοσιογράφος ρωτά τον πάλαι ποτέ ηγέτη των γαλλικών οδοφραγμάτων «τι μπορούν να κάνουν οι λαοί της Ευρώπης για να αντιδράσουν στις εξελίξεις αυτές»; Και ο Ντανιέλ απαντά «να τεθούν στο τραπέζι ο οικολογικός και ο οικονομικός μετασχηματισμός, να συζητηθούν σοβαρά ώστε να δούμε που θα βαδίσουμε».

Συνοψίζω λοιπόν: «Κανείς δεν ενδιαφέρεται για το κοινό καλό (…) Η λογική που επικρατεί είναι «να πληρώσουν οι άλλοι» (…) να συζητηθεί εκτενώς ποιο είναι το συμφέρον όλων των ανθρώπων στην Ελλάδα (…) ο οικολογικός και οικονομικός μετασχηματισμός να συζητηθούν σοβαρά».

Πολύ φοβάμαι βέβαια ότι η έκκληση του Κον Μπεντίτ δεν θα εισακουσθεί από κανένα σε αυτή τη χώρα. Ούτε καν από τους ομοϊδεάτες του – και πολλά υποσχόμενους προεκλογικά - «Οικολόγους Πρασίνους» οι οποίοι μοιάζουν … χαμένοι στην μετάφραση Το ΠΑΣΟΚ νομίζει ότι μπορεί μόνο του (την τύφλα του μπορεί). Η Νέα Δημοκρατία βιάζεται να γίνει κυβέρνηση (και αντιγράφει το πετυχημένο μοντέλο «όχι σε όλα»). Το ΚΚΕ ζει με τις αρτηριοσκληρωτικές του βεβαιότητες του και ο Τσίπρας επενδύει στο «δεν πληρώνω δεν πληρώνω» (ελπίζοντας να μην γενικευθεί το «δεν ψηφίζω δεν ψηφίζω»).

Για να μην μιλήσουμε για τους συνδικαλιστές. Συνασπισμένοι δεξιοί και αριστεροί κρατούν γερά μαζί τα ηνία της οπισθοδρόμησης. Οι μεν ζητώντας να διατηρηθούν τα επαγγελματικά τους προνόμια τους, οι δε να μείνουν στη δουλειά ακόμη και αυτοί που οι παρατρεχάμενοι του Καραμανλή διόρισαν από το παράθυρο.

Σταμάτα λοιπόν Κον Μπεντιτ να μας παρενοχλείς. Γιατί σε βλέπω να δυσκολεύεσαι να έρθει ξανά διακοπές στα ελληνικά νησιά. Θα σε κυνηγάμε όλοι μαζί που μας γκρεμίζεις τους επαναστατικούς μας μύθους.


*από το protagon

6 σχόλια:

  1. Θα μεταφέρω ένα σχόλιό μου από το facebook :
    Κι επειδή πολλοί μιλούν για την εξ αριστερών κριτική του Κον Μπεντίτ. Η δήλωσή του (τουλάχιστον αυτή που είδαμε στα κανάλια) στηρίζεται σε δύο σημεία: στη θέση για κατώτατο μισθό 1300 € και στην άρνηση της αποδοχής των αντεργατικών μνημονιακών ρυθμίσεων. Το πρώτο αποτελεί στοιχείο του προγράμματος του 2009 (αν έχει κάποιος link που αποδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για μισθούς 1300 ευρώ, ας μας ενημερώσει να φασκελώσουμε κι εμείς).
    Κι επειδή νομίζω ότι ο επικεφαλής των Οικολόγων δε διαβάζει ελληνικά, μάλλον θα πούμε ότι κάποιοι του μετέφεραν ψεύτικες πληροφορίες. Ουσιαστικά τον εξέθεσαν ανεπανόρθωτα και μαζί με αυτόν εξέθεσαν και τους Οικολόγους στην Ελλάδα.
    Από την άλλη, ίσως πρέπει οι Οικολόγοι-Πράσινοι στη χώρα μας να πάρουν θέσει, όπως έχουν εκτεθεί από τη θέση του επικεφαλής των Οικολογων, αν τελικά συμφωνούν ή όχι με εκείνον για την υιοθέτηση ή άρνηση των αντεργατικών νόμων
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η θέση είναι του ΚΚΕ Δήμο, του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επιστροφή των μισθών στην προ μνημονίου εποχή - για την Αριστερά μίλησε ο Ντανιέλ, δεν απέδωσε στον Συριζα τα 1300 ειδικά.

      Διαγραφή
    2. Γιώργο, το ΚΚΕ μιλά για 1400 ευρώ και το ΚΚΕ κανείς δεν το εντάσσει στην "αριστερά" (κατά Παπαρήγα δήλωση). Η δήλωση αφορούσε άμεσα το ΣΥΡΙΖΑ (δες την ερώτηση, πρόσεξε και την απάντηση αναλυτικά και όλο το σχετικό διάλογο που γίνεται στη χώρα μας και στόχο δεν έχει το ΚΚΕ, αλλά το ΣΥΡΙΖΑ). Αν το ΚΚΕ προτείνει 1400€ και το 2009 ο ΣΥΡΙΖΑ 1300€, δε νομίζω ότι έκανε τέτοιο λάθος ο Κον Μπεντίτ.

      Τα αδικαιολόγητα είναι αδικαιολόγητα και τα ψυχολόγητα αψυχολόγητα. Είναι τα προβλήματα επικοινωνίας που έγραφα. καμία προετοιμασία, καμία στρατηγική. Βαράμε και χαιρόμαστε...

      Διαγραφή
  2. “...Σε πείσμα σου η Αντιγόνη μαυροφορεί – σ’ όλη τη χώρα
    πενθοφορεί και ο λαός της που κάποτε σ’ είχε φιλοξενήσει.
    Μα οι ακόλουθοι του Κροίσου έχουν στοιβάξει έξω απ’ τη χώρα
    στα θησαυροφυλάκιά σου, ό,τι σαν μάλαμα αστράφτει....”

    Günter Grass "Η ντροπή της Ευρώπης"

    Απαντηση : Η Αντιγονη σαλπαρει για...αλλες Ατλαντιδες

    Σε πείσμα σου η Αντιγόνη φορα το μικρο μαυρο φορεμα της
    και ανεβαινει στο καραβι του Οδυσσεα για το ταξιδι
    μαζι με τα κοσμηματα που της εχουν απομεινει
    και πιο πολυ με την χρυση της την καρδια
    το αστραφτερο της το μυαλο σαν ολοκαθαρο διαμαντι
    τα ταλαντα απο τις αρχαιες θεες, τις μουσες των τεχνων μα κι απο νεες
    αυτο που δεν καταλαβατε ποτε σιγουρατζηδες φοβισμενοι προτεσταντες

    Οι γεροι και οι γριες , οι φοβισμενοι και οι ασθενεις
    τις Θερμοπυλες θα φυλανε ό,τι σαν μάλαμα αστράφτει.
    θα περιμενουν εμβασματα απο τις νεες Ατλαντιδες
    εστω και μαγειρευοντας με ξυλα λιγες λαχανιδες

    Πολλακις στην ιστορια οι ελληνες το εχουν ξανακανει
    παιδια του Κροίσου οι αρμενηδες και ανηψια του οι… ελληνες.

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΥΓ Καλα τα “κροκοδειλια” ποιηματα που μετανοημενου νομπελιστα. Κυκνειο ποιημα για υστερη υποστηριξη της χωρας μας και ναρκισσιστικη υστεροφημια.

    Αυτοι οι ανθρωποι πασχουν απο βαρια βλαβη της συναισθηματικης τους νοημοσυνης με πολλες μεταπτωσεις. Ο νομπελιστας υπηρξε πολυ νεος φιλοχιτλερικος.

    Τον 20ο αιωνα, δυο φορες η Γερμανια χρεωκοπησε, σκορπωντας την καταστροφη και τον θανατο στην Ευρωπη. Κατδικαστηκε σε βαριες πολεμικες αποζημιωσει, ελαβε αμεριστη οικονομικη βοηθεια, ενω πληρωσε ελαχιστα απο τις οικονομικες της υποχρεωσεις στην παγκοσμια οικονομια. Την βοηθησε το κραχ του 1929 και ο ψυχρος πολεμος. Και βεβαια κατι που δεν ειναι γνωστο: 80 εκατομ. ειναι γερμανικης καταγωγης στις ΗΠΑ!!!

    Τσιγγουνης λαος σε ολα (χρηματα και συναισθηματα). Ταξη, προγραμμα, κανονισμοι, ασφαλεια,… και το γερμανικο τραινο εκτροχιαστηκε , πλαγιασε και επεσε με μεγαλη ταχυτητα στο βαθρο της γεφυρας που κατερρευσε (πραγματικο γεγονος πριν μερικα ετη).
    Ουτε χαρα και ικανοποιηση δεν μπορουν να νοιωσουν, στην πιο συνεφιασμενη χωρα της Ευρωπης με την λιγοτερη ηλιοφανεια. αν δεν πανε για σεξοτουρισμο με 12χρονα κοριτσακια και αγορακια στην ΝΑ Ασια.Αν δε εχουν χρονο με καποιο call girl απο χωρα πρωην μελος του συμφωνου της Βαρσοβιας. Και επειδη τους πεφτει μακρυα, οι νεωτεροι η φτωχοτεροι θα πανε στην Ισπανια, την Πορτογαλλια,Μαροκκο, Τυνησια,.. Νοιωθω μεγαλη λυπη γι αυτον τον λαο.

    Θα πρεπει να διαλεξουμε με μεγαλη προσοχη, με επιτροπη ελληνων που εζησαν στην Γερμανια και δεν εχουν υποστει την σχετικη βλαβη (την γερμανιτιδα), 1 απο τα 80 εκατομμυρια γερμανους και γερμανιδες για να ζησουν προσωρινα ή μονιμωτερα στην χωρα μας για να μπορεσουν να νοιωσουν επιτελους καποια ικανοποιηση απο την ζωη τους…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με το παραπανω ποιημα-απαντηση μου στο ποιημα του Γερμανου νομπελιστα με τιτλο : Ηθελα να δωσω το στιγμα της εποχης αυτης. Κανενα κομμα, ουτε “αριστερο”, δεν λεει οτ Αντιγονη…σαλπαρει για αλλες Ατλαντιδες,
      ηι προβλεπεται μεταναστευση τουλαχιστον 500.000 ανεργων και επιπλεον 100.000 νεων επιστημονων, τα επομενα 2 εως 3 ετη.Η ανεργια προβλεπεται στο 28% το τελος του 2012

      Αφώτιστος Φιλέλλην

      Διαγραφή
    2. ΔΙΟΡΘΩΣΗ

      Με το παραπανω ποιημα-απαντηση μου "Η Αντιγονη…σαλπαρει για αλλες Ατλαντιδες",στο ποιημα του Γερμανου νομπελιστα, ήθελα να δωσω το στιγμα της εποχης αυτης. Κανενα κομμα, ουτε “αριστερο”, δεν λεει οτι προβλεπεται μεταναστευση τουλαχιστον 500.000 ανεργων και επιπλεον 100.000 νεων επιστημονων, τα επομενα 2 εως 3 ετη.Η ανεργια προβλεπεται στο 28% το τελος του 2012.

      Αφώτιστος Φιλέλλην

      Διαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU